BATISTUTA: Tražio sam doktoru da mi amputira noge
Foto: AP

Argentinac otkrio

BATISTUTA: Tražio sam doktoru da mi amputira noge

Fudbal -
Batistuta se od fudbala oprostio 2005. godina u dresu Al Arabija, a prethodno je nastupao za Inter, Romu, Fiorentinu, Boku Juniors, River Platu i Njuels

BUENOS AIRES - Legendarni argentinski fudbaler Gabrijel Batistuta rekao je danas da je svom doktoru tražio da mu amputira noge zbog nepodnošljivih bolova sa kojima se susreo po završetku igračke karijere.

Batistuta se od fudbala oprostio 2005. godina u dresu Al Arabija, a prethodno je nastupao za Inter, Romu, Fiorentinu, Boku Juniors, River Platu i Njuels.

"Ubrzo sam došao u stanje da više ne mogu da hodam. Bolovi u zglobovima bili su nepodnošljivi do te mere da sam od doktora tražio da mi amputira noge. Video sam Pistorijusa i rekao sebi - to je rešenje", rekao je Batistuta za argentinski TyC Sports.

On je otkrio da zbog bolova nije mogao da ode ni do toaleta.

"Doktor mi je rekao da sam lud, operisao mi je desni skočni zglob i stvari su se popravile. Problem je što sam ostao bez hrskavica i tetiva, umirao sam od bolova jer je svih 86 kilograma koliko imam direktno opteretilo kost. Oporavak je bio težak, dugačak i naporan, ali sada sam dobro, čak igram i fudbal", dodao je čuveni Batigol.

Batistuta se profesionalnim fudbalom bavio 17 godina, 12 sezona proveo je u Seriji A i sa 184 postignuta gola nalazi se na 11. mestu liste najboljih strelaca italijanskog šampionata.

Za reprezentaciju Argentine odigrao je 78 utakmica i postigao 56 golva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track