BLOG UŽIVO: Klose pecka rivale: Pridružite mi se u Klubu 16
Foto: Reuters

Pregled sportskih dešavanja

BLOG UŽIVO: Klose pecka rivale: Pridružite mi se u Klubu 16

Fudbal -

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:52 - Stepanović predstavljen na ČairuFudbalere Radničkog iz Niša u narednoj sezoni Jelen Superlige Srbije sa klupe će predvoditi Dragoslav Stepanović.

Stručnjak koji je trenersku karijeru gradio u Nemačkoj prethodno je u Srbiji radio u Čukaričkom i Vojvodini, a poslednji angažman je imao u Laktašima.

“Radujem se novom izazovu i mislim da je Radnički jedan od klubova koji bi trebalo da se priključi gornjem delu tabele. Treba stabilizovati tim i napraviti dobru selekciju“, naveo je Stepanović na predstavljanju.

Foto: Beta
Foto: Beta

23:45 - Sabelja: Odmorni Nemci imaju prednostSelektor argentinske fudbalske reprezentacije Alehandro Sabelja smatra da je Nemačka u prednosti uoči finala Mundijala jer su njjihovi igrači odmorniji.

"Mi smo, za razliku od njih, igrali produžetke i to jedan dan nakon Nemačke", rekao je Sabelja.

On je naglsio da će meč biti "izuzetno težak".

"Videćemo koliko će činjenica da su oni odmorniji uticati na utakmicu. Nemačka je svoje polufinale protv Brazila rešila bukvalno posle 45 minuta, kada su vodili sa 5:0, dok smo mi dali i poslednju kap znoja kako bismo se plasirali u finale", rekao je Sabelja.

23:40 - Klose pecka rivale: Pridružite mi se u „Klubu 16“Nemački fudbaler Miroslav Klose postao je najbolji strelac u istoriji Mundijala, a kao jedini čovek koji je na Svetskim prvenstvima postigao 16 golova imo je poruku za rivale, a poslebno brazilca Ronalda, kojeg je poslednjeg ostavio iza sebe. "Pretpostavljam da Ronaldo ima gorak ukus u ustima pošto se nalazio na trbinama kada postigao taj gol protiv Brazila. On mi je prethodno poslao poruku dobrodošlice u „Klub 15“, a ja sam praktično odgovorio ’Dobrodošao Miroslave u ’Klub 16’’, a ostali su pozvani da mi se pridruže“, poručio je Klose.

22:54 - Alžirci se odriču premija sa MundijalaČlanovi fudbalske reprezentacije Alžira odlučili su da sav novac zarađen na Svetskom prvenstvu u Brazilu doniraju narodu Palestine. Alžirci su plasmanom u osminu finala Mundijala inkasirali oko devet miliona evra, ali su rešili da taj novac poklone "ljudima kojima je mnogo potrebniji". Alžirci su u borbi za četvrtfinale eliminisani od selekcije Nemačke sa 2:1, ali tek posle produžetaka.

22:30 - Aleksis Sančez zadužio je opremu Arsenala Fudbaler Aleksis Sančez u Arsenal stiže posle tri sezone u Barseloni za koju je odigrao 88 utakmica, postigao 39 golova i osvojio Primeru, Kup kralja, dva puta španski i jednom evropski Superkup, te titulu prvaka sveta 2011. "Veoma sam srećan. Arsenal je klub sa velikim trenerom, fantastičnim igračima, ogromnom podrškom navijača iz celog sveta i sjajnim stadionom u Londonu. Jedva čekam", rekao je Sančez, kojeg su navodno želeli i Liverpul i Juventus.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

22:19 - Klivlend oprostio Lebronu DžejmsuNavijači Klivlend Kavalirsa ubeđeni su da se Lebron Džejms vraća kući. U Klivlendu vlada "Lebronomanija" jer veruju da će Džejms naredne sezone ponovo nositi dres Kavalirsa. U nezapamćenoj euforiji već su se pojavile majice na kojima piše "FOR6IVEN", kojima se jasno daje do znanja da je Lebronu sve oprošteno. Džejms je u periodu od 2003. do 2010. godine igrao za Kavalirse, da bi naredne četiri sezone nosio dres Majamija sa kojim je osvojio dve titule – 2012. i 2013. godine. Inače jedan od najboljih košarkaša današnjice, u sred ludila oko izbora novog kluba, rešio je da otputuje u Rio de Žaneiro na finale Svetskog prvenstva u fudbalu.

21:55 - Jero se vratio u Real i zamenio ZidanaUmesto Zinedina Zidana, novi trener Real Madrida je Fernando Jero. Naravno, reč je o pomoćniku glavnokomandujućem Karlu Anćelotiju koji će u novu sezonu ući sa renoviranim stručnim štabom.

20:30 - Nejmar prestao da gleda duel Brazil - Nemačka na 0:7Povređeni fudbaler Barselone Nejmar nije mogao da pomogne reprezentaciji Brazila protiv Nemačke u polufunalu Mundijala, a na kraju nije imao snage da odgleda utakmicu do kraja. Mediji u Španiji i Portugalu objavili su vest da je Nejmar prestao da geleda meč posle sedmog gola Pancera, u 79. minutu. Razočarani Nejmar navodno je odlučio da uz pomoć partije pokera što pre zaboravi na blamažu "karioka".

20:00 - Mladi košarkaši bolji od Španije na EurobasketuKošarkaška reprezentacija Srbije do 20 godina slavila je i u drugom kolu grupe B na Evropskom prvenstvu, pošto je u derbiju bila bolja od vršnjaka iz Španije sa 70:61 (22:12, 18:16, 16:15, 14:18).Srbiju su do drugog trijumfa na Eurobasketu predvodili Mihajlo Andrić (pet asistencija) i Nikola Janković (11 skokova) sa po 16 poena, pratili su ih Jaramaz sa devet, Šalić i Tejić sa po osam, Novak je dodao sedam, a Rebić šest, dok se u poraženom timu istakao jedino Brizuela sa 21 poenom. Naredni meč, u okviru trećeg kola, "orlići" igraju protiv Švedske u petak od 20.15, a dan kasnije se u istom terminu sastaju sa Nemačkom.

19:50 - Van Gal protiv utakmice za treće mesto

Selektor reprezentacije Holandije Luj van Gal istakao je da utakmica za treće mesto na Svetskim prvenstvima nema smisla.

“Takva utakmica nikad ne bi trebal da se igra, to govorim već deset godina. Jednostavno nije fer. Postoji samo jedna nagrada koja se važi, a ona dolazi sa naslovom svetskog šampiona“, rekao je Van Gal.

19:10 - Trka kroz Francusku: Grajpel dobio 6. etapuNemački biciklista Andre Grajpel bio je najbrži u 6. etapi tradicionalne Trke kroz Francusku, a Italijan Vinćenco Nibali i dalje je lider najprestižnije svetske trke. Stazu dugu 194 kilometra 31. godišnji Nemac prevezao je za četiri sata i 11,39 minuta postigavši šestu etapnu pobedu na Tur de Fransu u karijeri.Drugo i treće mesto zauzeli su Norvežanin Aleksander Kristof i Francuz Samjuel Dimolin sa istim vremenom.U generalnom plasmanu Nibali je zadržao dve sekunde prednosti nad Dancem Jakobom Fuglsangom, a 44 nad trećeplasiranim Peterom Saganom.

18:38 - Lajović i Braun eliminisani u dubluSrpski teniser Dušan Lajović i Nemac Dastin Braun nisu uspeli da se plasiraju u polufinale u konkurenciji dublova na ATP turniru u Bastadu pošto su u četvrtfinalnom meču izgubili od prvih nosilaca, španskog para David Marero/Fernando Verdasko sa 2:0 u setovima - 6:3, 6:1. Takmičenje u švedskom gradu Lajović nastavlja u singlu, a njegov rival u sutrašnjem četvrtfinalnom duelu je Portugalac Žoao Souza. Turnir u Bastadu igra se za ukupan nagradni fond od 485.760 evra.

18:25 - Lalatović: Potrebna su nam pojačanjaTrener fudbalera Crvene zvezde Nenad Lalatović rekao je da je njegovom klubu potrebno nekoliko pojačanja i dodao da je zadovoljan dosadašnjim tokom priprema. "Potrebna su još dva bočna igrača koja igraju gore visoko, kao i još dva prednja igrača, i jedan centralni", rekao je Lalatović. "Ne bih u ovom trenutku govorio o sistemima, ali imam u glavi sistem kako bih voleo da Crvena zvezda igra, ali sve zavisi od toga koga će uprava dovesti u narednom periodu", dodao je on. Fudbaleri Crvene zvezde se za novu sezonu pripremaju u Sloveniji gde su odigrali jednu pripremnu utakmicu, a Lalatović je rekao da je zadovoljan zalaganjem igrača. 18:11 - Sterling: Nikada neću prodati KliperseVlasnik Los Anđeles Klipersa Donald Sterling rekao je da nikada neće pristati da proda taj klub i da će se suditi sa NBA ligom dok je živ. Drugog dana suđenja u Los Anđelesu na kojem tužioci pokušavaju da dokažu da je Sterling neuračunljiv, on je vikao na advokate obe strane, a kasnije i na svoju suprugu koja traži pravo da proda tim. Šeli Sterling je na početku suđenja pokazala izveštaj psihologa u kojem se navodi da 80-godišnji Sterling više nije urančunljiv. Ona je kazala da i pored toga što su se otuđili, i dalje voli svog supruga, ali i da je uplašena promenama kod njega. "Nisam mogla da verujem, počela sam da plačem, osećala sam se loše. Nisam mogla da verujem da je to on", kazala je Šeli Sterling.17:52 - Nasri produžio ugovor s Mančester sitijemFrancuski fudbaler Samir Nasri produžio je ugovor do 2019. godine sa Mančester sitijem, saopšteno je iz tog kluba. "Veoma sam srećan što sam potpisao ovaj ugovor. To je upravo ono što sam želeo. Nadam se da ćemo nastaviti da osvajamo trofeje. Mnogi stručnjaci su rekli da su igrači sredine terena najbolji u periodu od 27. do 30. godine... a ja imam tek 27. Nadam se da ću najbolje igrati u dresu Sitija", rekao je Nasri. Francuski internacionalac je u 2011. godine prešao iz Arsenala u Siti, a za klub iz Mančestera je do sada odigrao 129 utakmica, postigao 22 gola.17:35 - Bekenbauer sa legendarnim navijačem Brazila

17:19 - Benzema menja Suareza u Liverpulu?Fudbalski klub Liverpul želi da u svoje redove dovede igrača Reala Karima Benzemu, koji bi trebalo da zameni Urugvajca Luisa Suareza. Prelazak Suareza u Barselonu je gotova stvar, a klub s Enfilda bi od tog transfera trebalo da zaradi 88 miliona evra. Trener Liverpula Brendon Rodžers je spreman da od tog novca odmah potroši nešto više od 50 miliona evra za dovođenje francuskog igrača. Benzema je, navodno, već odbio novi ugovor u Realu. Francuski fudbaler je u Real došao 2009. godine iz Olimpika iz Liona.17:05 - Roben: Argentinci nemaju šanse protiv NemacaFudbaler Holandije Arjen Roben rekao je da smatra da Argentina nema šanse da pobedi Nemačku u finalu SP. "Nemačka će osvojiti Svetsko prvenstvo. Nema sumnje u to. Argentinci nemaju šanse", kazao je Roben. Holandija je sinoć izgubila od Argentine u polufinalu Mundijala posle izvođenja penala. "Ovog puta nam nije uspelo. Nismo imali ni sreće, ali na žalost, to je deo fudbala", rekao je Roben. 16:45 - Argentinci "preselili" kip Isusa Hrista u Buenos Ajres

http://www.youtube.com/watch?v=htLzdN-XMsI
16:35 - Angela Merkel: Nemačka osvaja Mundijal
Foto: Reuters
Foto: Reuters

16:25 - Sančez na korak od ArsenalaČileanski fudbaler Aleksis Sančez na pragu je prelaska u Arsenal. Sančez bi u London trebalo da doputuje danas, posle čega bi trebalo da ode na medicinske preglede i završi formalnosti oko ugovora sa Arsenalom. Londonski klub će za transfer tog Čileanca Barseloni platiti 40 miliona evra.

16:10 - FIFA odbila žalbu FS Urugvaja na kaznu za SuarezaMeđunarodna fudbalska federacija (FIFA) odbila je žalbu Urugvaja na četvoromesečnu suspenziju Luisa Suareza, koji je kažnjen zbog toga što je ujeo protivničkog igrača na Mundijalu. "Apelaciona komisija FIFA odlučila je da odbaci žalbu urugvajske federacije i Luisa Suareza", kaže se u saopštenju FIFA. Suarez je kažnjen sa devet međunarodnih utakmica suspenzije i četiri meseca van fudbala zbog toga što je ujeo italijanskog reprezentativca Đorjda Kjelinija u poslednjem meču grupne faze Mundijala. Suarez se u međuvremenu javno izvinio Kjeliniju.

16:00 - Snajder: Zaslužili smo višeHolandski fudbaler Vesli Snajder rekao je da je njegova ekipa zaslužila da prođe u finale SP. "Zaslužili smo više. Argentina je igrala za penale, što nije bio slučaj s nama. Mi smo pokušali da igramo", rekao je Snajder. Holandija je sinoć poražena od Argentine u polufinalu SP posle izvođenja penala. Jedan od penala za Holandiju promašio je Snajder. "Promašio sam penal. Šteta. Ali posebno je frustrirajuće to što nismo iskoristili šanse koje smo stvorili za 120 minuta", kazao je on. U finalu SP, u nedelju, igraće Argentina i Nemačka.15:50 - Pobednicima Ju-Es opena po 3 miliona dolaraPobednici ovogodišnjeg teniskog Ju-Es opena dobiće rekordnu nagradu od po tri miliona dolara, saopštila je Američka teniska asocijacija. Prošle godine pobednici Španac Rafael Nadal i Amerikanka Serena Vilijams dobili su po 2,6 miliona dolara. Ukupni fond nagrada za Ju-Es open takođe je povećan, za 11,7 odsto u odnosu na prošlu godinu i iznosiće 38,3 miliona dolara. Finalisti Otvorenog prvenstva SAD dobiće po 1,45 miliona dolara, što je povećanje za 150.000 dolara u odnosu na prošlu godinu. Ju-Es open biće održan od 25. avgusta do 8. septembra.

15:40 - Mandžukić potpisao za AtletikoDosadašnji fudbaler Bajerna Mario Mandžukić potpisao je četvorogodišnji ugovor s prvakom Španije, Atletikom iz Madrida. Hrvatski fudbaler jeprošao medicinske preglede, nakon čega, kako je objavljeno na sajtu Atletika, potpisao ugovor. Cena ugovora nije objavljena na sajtu šampiona Španije, ali su mediji juče navodili da će Atletiko za Mandžukića Bejernu platiti 22 miliona evra. 15:24 - Pobednički ples Milera i Nojera

15:11 - Humels: Namerno smo stali, da ne ponizimo BrazilceFudbaler Borusije Mats Humels izjavio je da se saigračima u poluvremenu utakmice polufinala SP protiv Brazil dogovorio na ne ponize protivnika. Nemačka je posle prvih 45 minuta vodila 5:0, a na kraju je bilo 7:1. "U svlačionici smo se dogovorili da ćemo profesionalno da odradimo utakmicu do kraja, ali da nećemo da ponizimo Brazil. Moraš da pokažeš protivniku da ga poštuješ. To nam je bilo važno. Igrali smo 90 minuta, ali u drugom delu nisto hteli da pokušamo nešto magično", rekao je Humels.

14:51 - Pogledajte lep gol Konora Granta na treningu Evertona

http://www.youtube.com/watch?v=a6OuPngemvE
14:43 - Đilardino nastavlja karijeru u KiniItalijanski fudbalski reprezentativac Alberto Đilardino potvrdio je da je potpisao ugovor sa prvakom Azije, kineskom ekipom Gvangžu Evergrande. "Hoću da obavestim sve prijatelje i navijače - jutros sam potpisao ugovor sa Gvangžuom i sada za mene počinje nova avantura", napisao je 32-godišnji napadač na Tviteru. On će u kineskom klubu sarađivati sa bivšim italijanskim selektorom Marćelom Lipijem, sa kojim je 2006. godine osvojio titulu svetskog šampiona, kao i sa zemljakom Alesandrom Dijamantijem.

14:31 - Maradona: Argentina osvaja SP, Nemci su poleteliLegenda svetskog i argentinskog fudbala Diego Armando Maradona smatra da će višak samopouzdanja Nemačke biti prednost za Argentinu u finalu Mundijala. "Nemci su, kako mi to kažemo, sada puni sebe i to je bolje za Argentinu", rekao je Maradona. Nemačka je u polufinalu Mundijala pregazila Brazil sa 7:1, što je najteži poraz "karioka" u istoriji. Argentina je u finale ušla pobedom nad Holandijom posle boljeg izvođenja penala sa 4:2, pošto se regularni deo meča sa produžecima završio bez golova.

14:20 - Ranokija novi kapiten InteraTrener Intera Valter Macari najavio je da će novi kapiten neroazura umesto penzionisanog Havijera Zanetija biti povremeni italijanski reprezentativac Andrea Ranokija. "Ranokija deluje kao najbolje rešenje za tu funkciju, odnosno odgovornost koja ide sa tim", rekao je Macari. Ranokija ima 26 godina, a za prvi tim slavnog milanskog kluba debitovao je u sezoni 2010/2011. Do sada je za neroazure odigrao 113 mečeva i dao sedam golova.

13:51 - Nejmar uz Brazilce na meču protiv HolandijePovređeni Brazilac Nejmar biće uz svoju reprezentaciju u meču za treće mesto na SP protiv Holandije u subotu u Braziliji. Nejmar je zadobio tešku povredu kičmenog pršljena u pobedi protiv Kolumibje u četvrtfinalu Mundijala sa 2:1, a Brazil je bez njega doživeo najteži poraz u istoriji u polufinalu protiv Nemacke rezultatom 7:1. "Nejmar će doći u bazu reprezentacije i biće sa timom u subotnjem meču", potvrdio je portparol Brazilske fudbalske federacije Rodrigo Paiva.

13:10 - Sabelja: Nemci su odmornijiSelektor argentinske fudbalske reprezentacije Alehandro Sabelja smatra da je Nemačka u prednosti uoči finala Mundijala jer su njjihovi igrači odmorniji. "Mi smo, za razliku od njih, igrali produžetke i to jedan dan nakon Nemačke", rekao je Sabelja. On je naglsio da će meč biti "izuzetno težak". "Videćemo koliko će činjenica da su oni odmorniji uticati na utakmicu. Nemačka je svoje polufinale protv Brazila rešila bukvalno posle 45 minuta, kada su vodili sa 5:0, dok smo mi dali i poslednju kap znoja kako bismo se plasirali u finale", rekao je Sabelja. Finalna utakmica Mundijala između Argentine i Nemačke igra se u nedelju na Marakani, dok je meč za treće mesto između Brazila i Holandije na programu dan ranije u Braziliji.

13:00 - Ludilo u Argentini posle plasmana u finale SP

http://www.youtube.com/watch?v=z6HNieayZyw

http://www.youtube.com/watch?v=FoOhAzQsheM
http://www.youtube.com/watch?v=m7tHqS3xh0U
12:45 - Dos Santos kod brata u Viljarealu
Meksički internacionalac Žonatan Dos Santos prdružio se svom bratu Đovaniju u Viljarealu, saopštila je Barselona. Katalonski klub je naglasio da je transfer Dos Santosa u Viljareal vredan dva miliona evra. Oba kluba su se složila da Dos Santos prvo treba da prođe lekarske preglede, pre nego što potpiše petogodišnji ugovor. Dos Santos je, baš kao i njegov brat Điovani, prošao omladinsku školu Barselone pre nego što je zaslužio mesto u prvom timu 2012, ali je zbog ozbiljne povrede kolena morao da propusti veći deo sezone.12:35 - Leo Mesi morao na doping kontrolu

12:30 - Barselona: Nejmar se dobro oporavljaŠpanski fudbalski klub Barselona saopštila jeda se Nejmar, koji je na Mundijalu u Brazilu zadobio tešku povredu kičmenog pršljena, dobro oporavlja. Čelnici katalonskog kluba posetili su Nejmara u njegovom domu u Brazilu gde će on ostati do povratka u Barselonu 5. avgusta, kada će započeti završnu fazu oporavka. Nejmar se povredio u pobedi Brazila u četvrtfinalu protiv Kolumbije rezultatom 2:1. Zbog težine povrede, Nejmar je završio takmičenje na Mundijalu, a Brazil je bez njega pretrpeo najteži poraz u istoriji - u polufinalu protiv Nemačke sa 7:1.

12:16 - Pogledajte kako je tužni Brazilac razbio TV na ulici posle poraza od Nemačke

12:12 - Zabaleta će dobro da zapamti meč sa Holandijom

12:08 - Putin i Merkela na finalu SPPredsednik Rusije Vladimir Putin prisustvovaće finalnoj utakmici Mundijala u Brazilu između Nemačke i Argentine, i tom prilikom će verovatno razgovarati sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, saopšteno je danas iz Kremlja. Putin će prisustvovati finalu Mundijala i učestvovaće u zvaničnoj ceremoniji preuzimanja uloge domaćina šampionata sveta 2018. godine u Rusiji. Merkel će na Marakani podržavati svoju reprezentaciju u pohodu na četvrtu titulu prvaka sveta. Putin će u petak započeti šestodnevnu turneju po Južnoj Americi u okviru koje će posetiti Fidela Kastra na Kubi, a obići će i Argentinu.12:00 - Mesi: Nije sve gotovoFudbaler Argentine Lionel Mesi rekao je da je presrećan zbog plasmana njegove reprezentacije u finale SP, ali i upozorio da turnir još nije gotov za "gaučose". Argentina je posle penala savladala Holandiju sa 4:2, pošto je golaman Serhio Romero zaustavio šuteve Rona Vlara i Veslija Snajdera. "Ponosan sam što sam deo ove ekipe. Svi su fenomenalni. Plasirali smo se u finale, srećni smo zbog toga, ali ostao je još jedan mali korak", rekao je Mesi, koji je posle meča sa Holandijom morao na doping kontrolu.11:54 - Premijer kritikovao parlamentarca zbog veličanja HitleraMalezijski premijer Nađib Razak kritikovao je parlamentarca vladajuće partije zvog toga što je u čestitiki Nemačkoj povodom pobede nad Brazilom u polufinalu Mundijala veličao Adolfa Hitlera. Član malezijskog parlamenta Bung Mohdar Radin napisao je na Tviteru da čestita Nemačkoj i dodao "Neka dugo živi Hitler", posle pobede "pancera" od 7:1 nad Brazilom."Radin ne govori u ime Malezije i običnog naroda koji vrlo dobro razume tragičnu prošlost Evrope i poštuje njeno sadašnje jedinstvo", rekao je malezijski premijer.

11:16 - Ostende domaćin kvalifikacija za EvroliguDomaćin kvalifikacija za košarkašku Evroligu biće belgijski grad Ostende, saopšteno je danas da sajtu tog takmičenja. Na turniru će pored domaćina Ostendea, igrati francuski Asvel i Strazbur, češki Nimbruk, izrealeski Hapoel iz Jerusalima, poljska Zelena Gora, ruski Uniks i letonska Riga. Pobednik kvalifikacija postaće poslednji, 24. učesnik grupne faze Evrolige. Turnir će biti održan od 23. do 26. septembra u Slujter areni koja može da primi 5.000 gledalaca.

10:41 - Roben: Ponosan sam na ekipu

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Fudbalski reprezentativac Holandije Arjen Roben rekao je da je ponosan na svoju ekipu jer je dala sve od sebe u polufinalnoj utakmici na Svetskom prvenstvu protiv Argentine, ali da mora brzo da zaboravi taj poraz i okrene se utakmici za treće mesto. "Dali smo sve, sve, svi zajedno, ali, ispali smo i to je loše. Neverovatno sam ponosan na naš tim, zaista. Moramo da se okrenemo utakmici protiv Brazila, pošto ovaj tim ima potencijal", rekao je Roben.

10:15 - Loris još pet godina u TotenhemuFrancuski golman Igo Loris potpisao je novi petogodišnji ugovor sa Totenhemom, saopštio je danas premijerligaški klub. Dvadesetsedmogodišnji Loris pridružio se Totenhemu iz Liona 2012. godine za 13,61 miliona dolara."Razgovarao sam sa predsednikom kluba Danijelom Levijem i on me je uverio da klub i dalje ima visoke ciljeve", rekao je Loris.

09:50 - Argentina 24 godine čekala na finale

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Fudbalska reprezentacija Argentine plasirala se u finale prvenstva sveta pošto je u polufinalnoj utakmici u Sao Paulu savladala selekciju Holandije boljim izvođenjem penala sa 4:2. Susret je posle 90 minuta igre i produžetaka završen bez golova (0:0). "Gaučosi" slave golmana Romera, junaka prilikom izvođenja penal-serije i u prilici su da se bore za treću titulu planetarnog šampiona. Južnoamericka selekcija izborila je svoje peto finale Mundijala, nakon 1930, 1978. i 1986. i 1990. godine, a u reprizi duela za trofej iz 1978. ponovo su bili uspešniji od "narandžastih", ovog puta uz naklonost sreće. Posle pune 24 godine "gaučosi" su dočekali šansu da se bore za titulu i to nigde drugde nego na terenu "večitog" rivala Brazila. Nakon slavlja 1978 i 1986. Argentina će pokušati da se domogne trofeja u velikom finalu sa Nemačkom, koja je juče u Belo Horizonteu deklasirala domaćina prvenstva rezultatom 7:1.

09:50 - Pregled sportskih događaja koji su obeležili prethodni dan možete videti OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track