BLOG UŽIVO: Poginuo bivši reprezentativac Ukrajine Andrej Gusin
Foto: Fejsbuk

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Poginuo bivši reprezentativac Ukrajine Andrej Gusin

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:50 - Druga liga Grčke kasni zbog novcaPočetak druge fudbalske lige Grčke odložen je na neodredjeno vreme zbog finansijskih problema klubova, saopštila je uprava tog takmičenja. Druga liga Grčke ima 26 klubova, a terbalo je da počne za vikend 27. i 28. septembra. Uprava takmičenja zatražila je od političara da probaju da pronađu finansijski sporazum, i imenovala je petočlanu komisiju za pregovore. Druga liga grčke podeljena je na severnu i južnu diviziju, a u njoj igraju popularni grčki klubovi kao što su AEK, Larisa i Iraklis.

23:20 - Miler pravo iz Moto 3 u Moto GPAustralijski motociklista Džek Miler sledeće sezone će preći iz Moto3 kategorije u kraljevsku klasu, pošto je potpisao trogodišnji ugovor sa Hondom. Miler je trenutno vodeći u najslabijoj klasi, a sledeće godine će braniti boje LCR Honde, što znači da će preskočiti Moto2 kategoriju.

22:35 - Odbojkašice Srbije stigle u SlovenijuŽenska seniorska reprezentacija Srbije doputovala je u Maribor i u dvorani "Draš" odraadila prvi trening. Seniorke Srbije će u četvrtak od 17 časova odigrati prijateljsku utakmicu sa Hrvatskom. Izabranice Zorana Terzića će se u petak sastati sa Dominikanskom Republikom.Odbojkašice u nedelju putuju u Trst, gde će na Svetskom prvenstvu igrati u B grupi sa Brazilom, Turskom, Kanadom,Kamerunom i Bugarskom. Svetsko prvenstvo će se odigrati od 23. septembra do 12. oktobra.

21:50 - Dodić iznenađen odlukom uprave Jagodine da ga smeniDosadašnji trener fudbalera Jagodine Mladen Dodić rekao je da je iznenađen odlukom kluba da ga smeni. Iako je ugovor raskinut sporazumno, Dodić je u izjavi za agenciju Beta kazao da je takvu odluku doneo klub. "Jesam malo iznenađen, ali to sam prihvatio bez ikakve negativne energije. Ponosan sam na sve što smo napravili ovih 15 meseci i na treće mesto, koje je najbolji plasma u istoriji kluba. Ovaj klub je meni mnogo značio, ali sam siguran da sam i ja njima bio značajan u ovom periodu", rekao je Dodić.

21:20 - Radonjić: Vilijamsu potrebno vremeTrener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je da će Markusu Vilijamsu trebati vreme da dostigne potreban nivo fizičke spreme, da Jaku Blažiča još uvek ne forsira previše zbog učešća na Mundobasketu, dok će se Nikola Kalinić pridružiti u petak ekipi. U dosadašnjem toku priprema Zvezda je savlada čačanski Borac, Panatinaikos i Strazbur, a poražena je samo od minhenskog Bajerna. Utiske sa nedavno završenog turnira u Miluzu sumirao je trener Radonjić "Bili smo oslabljeni neigranjem Branka Lazića zbog povrede. Sa druge strane, Nemanja Dangubić je putovao sa nama, ali nije igrao. Radio je po specijalnom programu i po povratku u Beograd on je posle duže pauze počeo sa košarkaškim treninzima. Ono što je evidentno je da će Vilijamsu biti potrebno još vremena da dostigne potreban nivo fizičke spreme, a Jaku Blažiča nismo želeli previše da opteretimo, pa je njegova minutaža na turniru u Francuskoj bila dozirana. Sve u svemu, napravili smo detaljnu analizu svega onog što smo videli i prikazali u Miluzu. Predstoji nam još mnogo rada kako bi se postigao željeni nivo fizičke spreme i timske uigranosti", poručio je Radonjić.

20:30 - Jagodina bira između Bruna Fernandeza i KrunićaJagodina, posle rastanka sa Mladenom Dodićem, ubrzano radi na izboru novog trenera. Predsednik Goran Milanović otkrio je ko su dva kandidata koja bi mogla da uskoče na upražnjenu klupu.“U razgovorima smo bili sa nekoliko eminentnih trenera među kojima je i bivši trener portugalskog Maritima Bruno Fernandez. U poslednjih par dana vodimo razgovore i sa našim trofejnim trenerom Simom Krunićem i veoma brzo ćemo doneti odluku, tako da već u četvrtak možemo očekivati promociju novog trenera”, izjavio je Milanović.19:40 - Doputovali trofejni stonoteniseri invalidiReprezentacija Srbije u stonom tenisu osoba sa invaliditetom doputovala je u Beograd iz Pekinga, gde je na prvenstvu sveta osvojila četiri medalje, zlatnu i tri bronzane.19:10 - Lamber produžio ugovor sa Aston VilomEngleski premijerligaš Aston Vila objavio je da je produžio ugovor s trenerom Polom Lamberom. Škotski stručnjak je potpisao novi ugovor, prema kojem će u klubu iz Birmingema ostati do juna 2018. godine."Odlučan sam da klub odvedemo tamo gde svi mi želimo da bude. Budućnost možemo da gledamo sa optimizmom. Odlučni smo da ova sezona bude uspešna, kao i sezone koje slede", rekao je Lamber za klupski sajt.

18:32 - Mandžukić polomio nos

Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Fudbaler Atletiko Madrida Mario Mandžukić polomio je nos na utakmici sa grčkim Olimpijakosom u Ligi šampiona, saopštio je španski klub. Mandžukić će u četvrtak biti operisan.Njemu je nos polomio protivnički fudbaler Pajtim Kasami, kada ga je na početku utakmice udario laktom. Hrvatski fudbaler se posle ukazane lekarske pomoći vratio na teren i postigao prvi gol za svoj klub u porazu od 3:2 na početku grupne faze Lige šampiona.17:55 - Dunga vratio RobinjaSelektor Brazila Karlos Dunga vratio je u reprezentaciju fudbalera Santosa Robinja, koji je u nacionalni tim pozivan samo jednom od 2011. godine. Robinjo je dobio poziv za prijateljske utakmice protiv Argentine i Japana, pošto se povredio napadač Zenita Hulk.Ovaj 30-godišnji napadač Santosa, u kojem igra na pozajmici iz Milana, izbačen je iz tima na Kupu Amerike 2011. godine, a bivši selektor Luis Filipe Skolari pozvao ga je samo za dve prijateljske utakmice 2013. protiv Hondurasa i Čilea.Dunga je od novih igrača pozvao još mlade odbrambene fudbalere, Marija Fernandesa iz CSKA Moskve i Dodoa iz Intera.

17:08 - Poginuo bivši reprezentativac Ukrajine Andrej GusinBivši ukrajinski fudbaler Andrej Gusin preminuo je danas u 41. godini. Ukrajinski mediji navode da je Gusin poginuo kada je pao sa motora u blizini Kijeva. Gusin je za Ukrajinu odigrao 71 utakmicu, uključujući svih pet mečeva na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj 2006. godine. On je osvojio sedam titula prvaka Ukrajine sa Dinamom između 1997. i 2004. godine.

16:53 - Održana komemoracija povodom smrti ManojlovićaPorodica, prijatelji i saradnici oprostili su se danas u Skupštini Beograda od bivšeg vaterpoliste, olimpijca i dugogodišnjeg generalnog sekretara Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Predraga Manojlovića. Na komemoraciji su govorili predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić, predsednik Vaterpolo kluba Partizan Aleksandar Šoštar, predsednik OKS Vlade Divac, kao i mnogobrojni istaknuti sportisti i sportski radnici. Manojlović, bivši istaknuti vaterpolista Partizana i Crvene zvezde i reprezentativac Jugoslavije, preminuo je u nedelju u Beogradu posle duge bolesti u 63. godini.

16:25 - Keiroš ostaje na klupi IranaSelektor iranske fudbalske reprezentacije Portugalac Karlos Keiroš vodiće tu selekciju do Mundijala 2018. u Rusiji. Keiroš je letos najavio odlazak sa kormila iranske reprezentacije, posle eliminacije u grupnoj fazi Mundijala u Brazilu, istakavši da nema podršku iranske federacije. Očigledno, Keiroš je sa iranskom federacijom pronašao zajednički jezik i postignut je dogovor o vođenju te selekcije i na Mundijalu u Rusiji.

15:59 - Sedorf tuži MilanAdvokat bivšeg trenera Milana Klarensa Sedorfa rekao je da još nema dogovora njegovog klijenta i tog fudbalskog kluba oko novca i da postoji velika šansa da taj slučaj završi na sudu. "Nadamo se da ćemo naći neko sporazumno rešenje koje će zadovoljiti obe strane, ali poslednji sastanak nije dobro prošao. Kako sada stvari stoje, postoji velika šansa da sve završi na sudu", rekao je advokat Ticijano Treu. Sedorf je na klupi Milana bio samo četiri meseca. On je u januaru zamenio Masimilijana Alegrija, ali je sezonu završio na osmom mestu na tabeli Serije A, pa je dobio otkaz. Holandski trener je sa Milanom ugovor potpisao na dve i po godine i sada traži da mu klub isplati ceo iznos zarade.15:35 - Dušan Lajović poražen na startu turnira u MecuSrpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u drugo kolo turnira u Mecu. Lajović je na startu turnira poražen od Nemca Jana Lenarda Štrufa 2:1, po setovima 6:7, 6:3, 6:3. Turnir u Mecu igra se za nagradni fond od 485.760 evra.

15:11 - Makov suspendovan na dve godineRuski plivač Sergej Makov suspendovan je na dve godine zbog dopinga i propustiće prvenstvo sveta koje će se održati u Rusiji 2015. godine. Međunarodna plivačka federacija saopštila je danas da je Makov bio pozitivan na anabolik ostarin tokom Svetskog kupa u Moskvi prošlog oktobra. Makovu je tako zabranjeno da se takmiči do 11. oktobra iduće godine, a Moskva je domaćin šampionata sveta u Kazanju od 24. jula do 9. avgusta. Makov je pomogao ruskoj štafeti 4x50 metara mešovito da na Svetskom kupu u Moskvi prošle nedelje obori svetski rekord, koji je ovom suspenzijom poništen.

14:45 - Valverde produžio ugovor sa MovistaromŠpanski biciklista Alehandro Valverde produžio je ugovor sa ekipom Movistar na još tri godine, saopšteno je. Valverde (34) tokom 12-godišnje profesionalne karijere devet godina nastupa za Movistar. "Želeo sam da nastavim da se takmičim za Movistar. Osećam se bolje nego kada sam imao 25 godina. Sezone mi sada izgledaju kraće, pošto mnogo bolje podnosim pritisak", rekao je Valverde. On je ove godine na Tur d"Fransu zauzeo četvrto mesto, a na Vuelti treće. Vueltu je osvojio 2009. godine.

14:25 - Zvezda dovela još jedno pojačanje iz PartizanaDoskorašnji vaterpolista Partizana Ivan Rackov potpisao je jednogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom, saopštili su crveno-beli. Rackov je treći igrač Partizana, koji je ovog leta prešao u redove večitog rivala. Pre njega to su učinili Dimitrije Obradović i Nikola Tomašević. Novi vaterpolista Zvezde rođen je 1989. godine, može da igra na levoj i desnoj stani i završio je američki koledž Berkli. Krajem 2011. godine je došao u Partizan sa kojim je osvojio titulu prvaka Srbije i nacionalni kup. Crvena zvezda je objavila i da je se u klub vratio doskorašnji igrač Singidunuma Đorđe Bijelić, koji je potpisao jednogodišnji ugovor.

14:01 - Živković produžio ugovor sa AjaksomFudbaler Ajaksa Rišairo Živković produžio je ugovor sa holandskim klubom do 2019. godine, sapštio je danas tim iz Amsterdama. Njemu je prethodni ugovor isticao 2017. godine, ali je odlučio da ga produži na još dve sezone. "Srećan sam što sam potpisao novi ugovor sa Ajaksom. Brzo smo se dogovorili i jedva čekam da zaigram za prvi tim", rekao je Živković. Živković je rođen 1996. godine u Holandiji, a od majke je uzeo srpsko prezime. Nastupao je za mlađe reprezentativne selekcije Holandije, ali se spekulisalo da bi mogao da zaigra za Srbiju. On je letos prešao iz Groningena u Ajaks i trenutno igra za mladi tim "kopljanika" koji se takmiči u drugoj holandskoj ligi.

13:31 - Degenkolb završio u bolniciNemački biciklista Džon Degenkolb primljen je u bolnicu zbog temperature izazvane infekcijom noge, nakon povrede zadobijene prilikom pada na "Vuelti". Degenkolb je na Trci kroz Španiju osvojio zelenu majicu najboljeg sprintera. "Povreda desne noge mu se inficirala i zbog njegove sopstvene sigurnosti Džon mora da ostane nekoliko dana u bolici ", rekao je menadžer nemačkog bicikliste Jorg Verner. Degenkolb, koji je na ovogodišnjoj "Vuelti" osvojo četiri etape, nada se da će se oporaviti na vreme za učešće na prvenstvu sveta u drumskoj vožnji u Španiji, od 21. do 28. septembra u Ponferadi.

13:13 - Blaž Slišković ipak ne preuzima Novi PazarFudbalski trener Blaž Slišković neće ove sezone predvoditi Novi Pazar, iako su u tom fudbalskom klubu nedavno saopštili da su ga imenovali za novog šefa stručnog štaba. Kako je rekao generalni sekretar kluba Redžep Korać, razgovori na kojima je trebalo da se definišu uslovi saradnje prekinuti su na Sliškovićev zahtev. "Slišković neće preuzeti vođenje naše ekipe zbog porodičnih problema koji ga obavezuju da u narednom periodu ostane u Mostaru", rekao je Korać. On je dodao da u ovom trenutku nije poznato ko će biti trener Novog Pazara, posle smene Dragija Kanatlarovskog. "Mnogo trenera nam se nudi, a mi razgovaramo s nekolicinom", rekao je Korać. 12:58 - KK Partizan u četvrtak pušta u prodaju sezonske ulazniceKošarkaški klub Partizan saopštio je da sutra počinje prodaja sezonskih ulaznica za utakmice u predstojećoj sezoni. Kako se navodi u današnjem saopštenju na klupskom sajtu, sezonske ulaznice će se sutra prodavati od 15 do 19 časova na biletarnici južne tribine stadiona Partizana i tada će biti u prodaji samo ulaznice za parter i tribine. Sezonska ulaznica za tribine košta 9.500 dinara, za parter 14.000 dinara, za plavu ložu "A" 23.500 dinara, a za plavu ložu "B" 29.500 dinara. Kako se navodi u saopštenju, jedna osoba će moći da kupi najviše sedam sezonskih ulaznica. Kao i svake godine, godišnje ulaznice važiće za sva takmičenja u kojima igra Partizan kao domaćin u Evrokupu, Jadranskoj ligi i Superligi Srbije.

12:32 - Čelsi želi Murinja 10 u klubuIzvršni direktor Čelsija Ron Gurlej rekao je da uprava želi da menadžer Žoze Murinjo ostane 10 godina u tom klubu. Portugalac se u leto prošle godine vratio u Čelsi iz madridskog Reala, a sa "plavcima" je potpisao ugovor do leta 2017. "Sjajno je kada vidite da je Murino opet tu. Dobro ga poznajem, a on poznaje Čelsi. Žoze zna i kako da postavi prema novinarima, za razliku od nekih njegovih prethodnika. On ume da skine pritisak sa igrača. Čelsi sa njim samo može da napreduje", rekao je Gurlej.12:19 - Ćavi želi da završi karijeru u BarseloniFudbaler Barselone Ćavi Ernandes rekao je da bi želeo da završi karijeru u tom klubu. "Da se ja pitam, nikada ne bih napustio Barselonu, ali o takvim stvarima odlučuju okolnosti. U više navrata sam mogao da napustim Kamp nou, ali moja osećanja prema klubu su uvek odlučivala", rekao je Ćavi. "Rekao sam im da ne želim da igram za neki drugi klub protiv Barselone i da na Kamp nou želim da završim karijeru", dodao je.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

12:11 - Treneri protiv bojkota SP 2018. u RusijiVodeći svetski fudbalski treneri odbacili su ideju da se bojkotuje Mundijal u Rusiji 2018. godine, kao kazna zbog političke krize u Ukrajini. Selektor španske fudbalske reprezentacije Visente del Boske oštro se suprotstavio ideji da se Rusija sankcioniše bojkotom Mundijala. "Ideja da se bojkotuje Mundijal u Rusiji nikada neće naići na podršku fudbalskih trenera. Mi želimo da radimo na ujedinjavanju, a ne na razdvajanju. Nas ne zanima politika", rekao je Del Boske. Selektor Nemacke Joakim Lev, koji je svoj tim doveo do titule svetskih šampiona na Mundijalu u Brazilu, odbio je direktno da odgovori na pitanje o sankcijama Rusiji, ali je rekao da smatra da je selektor Rusije Fabio Kapelo sposoban da odlično pripremi tim za takmičenje koje će se održati u Rusiji.11:58 - Čantekin se vratio u Mega VizuruTurski košarkaš Dušan Čantekin karijeru će nastaviti u Mega Vizuri, saopštio je njegov menadžer Miodrag Ražnatović. Čantekin je u sezoni 2011/2012 igrao u Mega Vizuri, dok je prethodne dve godine proveo u Banvitu. Ovaj centar rođen je 1992. godine u Kragujevcu pod imenom Dušan Gavrilović, ali je kao mlad napustio Srbiju i uzeo tursko državljenstvo. Prošle sezone u dresu Banvita postizao je 5,6 poena i 2,9 skokova u domaćem takmičenju, dok je malu minutažu imao u Evroligi i Evrokupu.

11:45 - Portugalac na klupi Jagodine?Predsednik fudbalskog kluba Jagodina Goran Milanović izjavio je da uprava razgovara sa nekoliko kandidata za trenera, među kojima je i bivši strateg portugalskog Maritima Bruno Fernandez. "U poslednjih nekoliko dana vodimo razgovore i sa našim trofejnim trenerom Simom Krunićem i veoma brzo ćemo doneti odluku", rekao je Milanović i najavio da se već sutra može očekivati promocija novog trenera. Jagodina je u utorak sporazumno raskinula ugovor sa Dodićem zbog loših rezultata na početku sezone. Posle pet odigranih kola u Superligi Srbije ekipa Jagodine zauzima 13. mesto na tabeli sa četiri osvojena boda.

11:31 - Manćini demantovao da preuzima LokomotivuNekadašnji trener Intera i Mančester sitija Roberto Manćini demantovao je pisanje italijanskih medija da pregovara sa Lokomotivom iz Moskve. Manćini je bez posla od juna kada je raskinuo saradnju sa turskim Galatasarajem. "Mnogi navijači me pitaju za Lokomotivu iz Moskve... Veliki i prestižni klub, ali nismo razgovarali", napisao je Manćini. On je bio kandidat da nasledi Rafaela Beniteza u Napoliju i dovođen je u vezu sa reprezentacijom Italije, pre nego što je Azure preuzeo Antonio Konte.11:19 - Azar: Želim da osvojim LŠ i Zlatnu loptuFudbaler Čelsija Eden Azar rekao je da su mu dva glavna cilja u karijeri osvajanje Lige šampiona i nagrade Zlatna lopta. "Hoću da osvojim Zlatnu loptu. U stvari, potrebno je da osvojim sve trofeje kako bi pokazao da stvarno vredim", rekao je Azar. Čelsi je ove sezone krenuo veoma dobro u Premijer ligi, a u LŠ će pokušati da dođe do drugog trofeja u klupskoj istoriji. Prvi put Čelsi je bio šampion Evrope 2012. godine, a tog leta Azar je došao u londonski klub iz francuskog Lila. "Izabrao sam Čelsi nakon što su došli do tog trofeja. Sada sam veoma srećan. Nadam se da ću sa "plavcima" podići ovaj pehar", objasnio je Azar.11:11 - Valbuena operisao slepo crevoFrancuski fudbaler Matje Valbuena propustiće najmanje dve utakmice sa moskovskim Dinamom, pošto se podvrgao uspešnoj operaciji slepog creva. Sportski direktor moskovskog kluba Guran Adžoev rekao je da je Valbuena u ponedeljak osetio jake bolove i da je potom hitno prebacen u bolnicu gde mu je uspešno operisano slepo crevo. "Valbuena je i dalje u bolnici. Teško je predvideti vreme koje će biti potrebno za oporavak, ali je sigurno da će propustiti sledeće dve utakmice", rekao je Adžoev.11:02 - Venger: Igrali smo prosečnoTrener Arsenala Arsen Venger ocenio je da je njegova ekipa igrala prosečno u porazu od Borusije iz Dortmunda u LŠ, ali i da nije imala sreće u tom duelu. Fudbaleri Arsenala izgubili su od Borusije u Dortmundu sa 0:2. "Nismo bili na potrebnom nivou, Borusija je zaslužila pobedu. Mislim da nismo imali sreće, primili smo gol 10 sekundi pre kraja prvog poluvremena. Uprkos našoj prosečnoj igri, imali smo mnogo šansi, a to je paradoks. Mogli smo da vodimo, ali su i oni imali dobre šanse. Dortmund je veoma jak na sredini terena. Jači su od nas na sredini. Teško je pojedinačno ocenjivati igrače pošto kao ekipa nismo bili na potrebnom nivou", dodao je trener "tobdžija".

10:58 - Milivojević srećan zbog pobede nad AtletikomPovremeni reprezentativac Srbije i fudbaler Olimpijakosa Luka Milivojević rekao je da je presrećan zbog iznenađujuće pobede nad madridskim Atletikom na startu Lige šampiona. Atinski tim je na svom terenu nadigrao vicešampiona Evrope sa 3:2, a Milivojević je odigrao svih 90 minuta. "Svi smo dali svoj maksimum kako bi zabeležili pobedu protiv velikog rivala. Samo tako smo mogli da savladamo Atletiko i drago mi je zbog osvajanja velika tri boda. Već razmišljamo o sledećem meču protiv Malmea, ali ne smemo da zapostavimo i utakmicu protiv Verije u grčkom prvenstvu. Sjajno sam prihvaćen u novom klubu, kao da nisam skoro došao", rekao je Milivojević.

10:48 - Cene karata u Riju između 20 i 2000 dolaraOrganizatori Olimpijskih igra u Rio de Žaneiru 2016. godine objavili su da će se cene karata kretati između 20 i 2.000 dolara. Kako je saopšteno, u prodaju će biti pušteno ukupno 7,5 miliona ulaznica, a polovina njih - 3,8 miliona, koštaće ispod 30 dolara, dok će najjeftinija iznositi 20. Najskuplja karta na Igrama koštaće 4.600 brazilskih reala, ili dve hiljade dolara i ona će važiti za svečanost otvaranja. Portparol "Rija 2016" Mario Andrada naglaiso je da će mnoga takmičenja, kao što je veslanje, biti besplatna za gledaoce.

10:30 - Rodžers: Još nismo na nivou iz prošle godineTrener fudbalera Liverpula Brendan Rodžers rekao je da njegova ekipa još mora da radi kako bi dostigla nivo na kojem je bila prošle sezone, ali da je veoma zadovoljan pobedom protiv Ludogoreca u LŠ. Liverupl je sinoć na Enfildu pobedio bugarski Ludogorec sa 2:1. "Važno je što smo se vratili u takmičenje, ali znali smo da će biti nezgodno pošto su oni šampioni svoje zemlje, a u Ligi šampiona nema mnogo loših ekipa. Ekipa je pokazala karakter. Nismo mogli da uradimo više, ali sigurno je da nismo na nivou iz prošle sezone. Mnogi novi igrači se još prilagođavaju na ekipu, a dok se to dešava, važno je da pobeđujemo", dodao je Rodžers.10:05 - Direktor Mercedesa: Hamilton i Rozberg kao neprijateljiDirektor Mercedesa Toto Volf opisao je borbu za titulu vozača svog tima Luisa Hamiltona i Nike Rozberga kao "neprijateljsku". Do kraja sezone Formule 1 ostalo je još šest trka, a Rozberg na prvom mestu ima šest bodova više od Hamiltona. "Sve je od ljubazne veze tokom sezone preraslo u intenzivan odnos, gde se kao dvojica neprijatelja bore za titulu. To je sve proces sazrevanja. Momci su ceo život učeni da im je prioritet da pobede u F1", rekao je Volf i dodao: "U istom su bolidu, bore se jedan protiv drugog za trofej, jedan će da slavi, drugi da omane. To je novo iskustvo za obojicu. U F1 su 22 momka i svaki od njih je nemilosrdan. Znaju šta žele i pokušaće to da ostvare".

Foto: AP
Foto: AP

09:41 - Jelena Janković u polufinalu dubla na turniru u TokijuSrpska teniserka Jelena Janković i Aranča Para Santonha iz Španije plasirale su se u polufinale dubla na WTA turniru u Tokiju. Srpsko-španski par je mesto među četiri najbolja dubla obezbedio pobedom nad rusko-australijskom kombinacijom Alja Kudrijavceva/Anastasija Rodionova rezultatom 2:6, 6:3, 10:6. Jankovićeva i Santonha su loše otvorile meč, ubedljivo izgubile prvi set, ali su u drugom delu igre napravile preokret i na kraju slavile u supertajbrejku. Srpsko-španski dubl igraće za mesto u finalu protiv boljih iz duela u kojem se sastaju Švajcarkinje Martina Hingis i Belinda Benčić sa Karom Blek iz Zimbabvea i Sanjom Mirzom iz Indije. Turnir u Tokiju igra se za nagradni fond od milion dolara.

09:25 - Škuletić suspendovan na dva mečaDisciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je napadača Partizana Petra Škuletića sa dve utakmice neigranja u Ligi Evrope zbog crvenog kartona u duelu sa Nefčijem iz Azerbejdžana. Škuletić će tako propustiti utakmicu sa Totenhemom koja se igra sutra u Beogradu i duel protiv grčkog Asterasa 2. oktobra u gostima. Napadač Partizana je krajem avgusta na revanšu baraža za Ligu Evrope sa Nefčijem u Bakuu (2:1) dao oba gola, a posle drugog je isključen zbog sukoba sa protivničkim igračima.

09:00 - Džerard: Prerano smo počeli da slavimoKapiten Liverpula Stiven Džerard izjavio je da njegov tim počeo prerano da slavi i da je zbog toga mogao da ispusti pobedu protiv Ludogoreca u LŠ. "Crveni" su se mučili protiv bugarskog tima do 82. minuta kada je Mario Baloteli postigao gola. Međutim, Dani Abalo izjednačio je u 91. minutu, a onda je Džerard sa penala minut kasnije doneo pobedu svom timu."Imali smo problema s njihovim kontranapadima kao protiv Aston Vile. Upisali smo prerano tri boda u ovom meču, moramo igrati mnogo bolje. Mislim da mu je gol dao samopouzdanje Baloteliju. Svi su čekali da postigne ovaj pogodak. Nije ga išlo, imao je prilike, a jednu je na kraju uspeo da iskoristi", rekao je kapiten Liverpula.

08:30 - Benzema ušao u istoriju RealaFudbaler Reala Karim Benzema ušao je u istoriju madridskog kluba, pošto je postigao hiljaditi gol za "kraljeve" u evropskim takmičenjima. Real je u prvom kolu nove sezone LŠ pobedio Bazel 5:1, a peti gol, koji je postigao Benzema, bio je hiljaditi madridskog kluba u LŠ. Real će u narednom kolu gostovati Ludogorecu.08:00 - PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track