BLOG UŽIVO: Partizan krajem decembra bira  predsednika
Foto: Dado Đilas

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Partizan krajem decembra bira predsednika

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:50 - UNIKS i Asvel za Evroligu Pobedom nad Hapoelom iz Jerusalima u polufinalu kvalifikacionog turnira Evrolige u Ostendeu, rezultatom 82:71 (16:16, 19:25, 23:13, 24:17), UNIKS iz Kaznja pobednik ruskog košarkaškog Kupa plasirao se u finale, gde ga očekuje francuski Asvel, koji je bio bolji od Strazbura 74:65 (19:15, 18:17, 15:17, 22:16). Finale je u subotu od 20.30.

23:20 - Suarez na spisku za prijateljske mečeve Urugvaja Fudbaler Barselone Luis Suares jedan od 29 igrača koji se nalaze na spisku reprezentacije Urugvaja za prijateljske mečeve narednog meseca protiv Saudijske Arabije i Omana. Selektor Urugvaja Oskar Tabarez, ipak, tek treba da odluči da li će Suarez i zaigrati 10. oktobra u Saudijskoj Arabiji i tri dana kasnije u Omanu. Svetska fudbalska federacija (Fifa) suspendovala je 1. jula Suaresa na četiri meseca i devet međunarodnih utakmica pošto je tokom utakmice s Italijom, 24. jula na Svetskom prvenstvu u Brazilu, za rame ugrizao protivničkog igrača Đorđa Kjelinija.

22:55 - Udineze bolji od Lacija u RimuFudbaleri Udinezea savladali su Lacio u Rimu sa 1:0 u poslednjem meču četvrtog kola Serije A. Tri boda svojoj ekipi doneo je Tereo u 36. minutu. Udineze se ovim trijumfom popeo na treće mesto na tabeli sa 9 bodova, dok je Lacio ostao na 14. mestu sa jednim trijumfom. Srpski golman Željko Brkić nije branio za pobedničku ekipu, a na drugoj strani Filip Đorđević nije ulazio u igru.

22:30 - Prva pobeda Espanjola u sezoniFudbaleri Espanjola upisali su prvu pobedu u novoj sezoni Primere, pošto su u petom kolu pobedili Hetafe sa 2:0. Golove za Espanjol postigli su Serhio Garsija u 65. i Kristijan Stuani u 83. minutu. Espanjol, koji je pre ovog meča imao dva remija i dva poraza, sada ima pet bodova i nalazi se na 11. mestu na tabeli, dok je Hetafe pretposlednji sa tri osvojena boda. 22:00 - Zoran Dragić ide kod brata u FiniksSlovenački košarkaš, bek Unikahe Zoran Dragić pridružiće se svom bratu Goranu u NBA ligašu Finiks Sansima. Kako prenose brojni mediji, Dragić će otkupiti svoj ugovor sa timom iz Malage (770.000 evra) i potom potpisati dvogodišnji sa Sansima vredan tri i po miliona dolara. To neće biti jedina bliska porodična veza u timu iz Arizone – osim braće Dragić, u Finiksu igraju i braća Moris, Markif i Markus.

21:40 - Zamer: Bajernu je nedostajao tip igrača kao AlonsoSportski direktor minhenskog Bajerna Matijas Zamer rekao je da je Ćabi Alonso tip igrača kakav je nedostajao nemačkom klubu. Alonso je u Bajern prešao prošlog meseca, iako je prethodno obnovio ugovor sa Realom do januara 2016. godine."Bio nam je potreban defanzivni vezni. On je takav tip igrača. Poseduje neverovatne veštine, kontrolu lopte, pas, dobar je u odbrani i fizički snažan. Samo da ostane zdrav, verujem da će uživati u našem klubu", rekao je Zamer.

20:30 - Dragović potpisao jednomesečni ugovor sa IgokeomNekadašnji omladinski košarkaški reprezentativac naše zemlje Nikola Dragović potpisao je jednomesečni ugovor sa Igokeom, objavljeno je na sajtu ABA lige.

20:00 - Partizan krajem decembra bira predsednikaPartizan je održao sednicu upravnog odbora na kojoj je razmatrana predstojeća Izborna skupština. Iako nisu precizirali datum, crno-beli će najverovatnije krajem decembra birati novog predsednika. Dragan Đurić, kome ističe petogodišnji mandat na poziciji prvog čoveka kluba iz Humske, još ranije je rekao da se neće kandidovati. “Upravni odbor FK Partizan održao je svoju 35. sednicu na kojoj je razmatrao nekoliko pitanja iz okvira redovnih aktivnosti kluba. Izvršeno je usklađivanje opštih akata i poslovanja kluba sa izmenama i dopunama važećih zakonskih propisa. Verifikovane su odluke Sekretarijata Upravnog odbora donete u vremenu između dve sednice Upravnog odbora. Utvrđeno je da će se izborna sednica Skupštine kluba održati u roku utvrđenom Statutom kluba. Upravni odbor će utvrditi plan pripremnih aktivnosti i zaduženja organa kluba u cilju sprovođenja izbora saglasno Statutu, ugledu i interesima kluba”, stoji u saopštenju Upravnog odbora Partizana.

19:50 - Amerikanci odustali od kupovine TotenhemaAmerička investiciona kompanija Kejn Hoj je odustala od kupovine engleskog Totenhema. Amerikanci su pre dve nedelje objavili da razmatraju preuzimanje londonskog kluba, ali izgleda da su udarili u zid.

19:00 - Opština Voždovac pomaže sportiste sa invaliditetomRukovodstvo beogradske opštine Voždovac dočekalo je danas članove stonoteniske reprezentacije Srbije osoba sa invaliditetom i uručilo im plakete povodom velikog uspeha na prvenstvu sveta prošle nedelje u Pekingu.Predsednik opštine Aleksandar Savić čestitao je stonoteniserima-invalidima na postignutim rezultatima i rekao da je opština Voždovac prepoznala potrebu da pomogne ovim talentovanim sportistima, motiviše ih i stimuliše i, shodno tome, "pruža pođednake uslove svim uspešnim sportistima koji predstavljaju svoju opštinu i državu"

18:10 - Mešovite bob posade na stazi od naredne sezoneMeđunarodna bob federacija (FIBT) odobrila je takmičenja u mešovitoj konkurenciji u četvorosedu od naredne sezone.Timovi koji se sastoje od žena pilota i muškaraca, koji bi gurali četvorosed, mogli bi da se takmiče već od decembra, kao i na svetskom šampionatu u februaru iduće godine."Iskreno verujem da žene mogu da budu vozači boba i to veoma dobri", rekao je predsednik FIBT Ivo Ferijani i dodao da je to za bob "prirodna evolucija".Žene su se do sada takmičili samo u bobu dvosedu.

17:17 - Vređao sudiju, dobio šest meseci suspenzijeVlasnik rumunskog kluba Astre Joan Nikulae suspendovan je na šest meseci zbog vređanja sudije posle poraza od Kluža sa 4:1. Nikolae je posle meča odigranog 13. septembra verbalno napao i izvređao glavnog sudiju Ištvana Kovača optuživši ga da je potkupljen. Dvojica igrača Astre Grk Vasilejos Plijacias i Tunišanin Sijam ben Jusef dobili su crvene kartone na toj utakmici.

Nikolae, kome je zabranjeno bavljenje svim aktivnostima vezanim za fudbal, kažnjen je i novačano sa 2.900 dolara. Rumunska fudbalska federacija objavila je takodje, da Astri mogu da budu oduzeti i bodovi, a da kazna za Nikolae može da bude duplirana, ukoliko on ponovi ovaj prekršaj.

16:45 - Kejhil: Ne možemo stalno da pobeđujemoFudbaler londonskog Čelsija Geri Kejhil ocenio je da se ekipa nalazi u formi i da je uspela da stvori pobednički mentalitet. "Ljudi od ekipe kao što je Čelsi očekuju da stalno pobeđuje. Čim na jednom ili dva meča ne dođete do očekivanog rezultata, stvara se pritisak. Ipak, mi smo još neporaženi ove sezone, dobro nam ide i imamo mnogo samopouzdanja", rekao je Kejhil. Čelsi je sinoć u meču četvrtog kola Liga kupa savladao gostujućeg drugoligaša Bolton sa 2:1.

15:31 - Šampanj za objavljivanje izveštaja o korupcijiKandidat za predsednika FIFA Francuz Žerom Šampanj založio se za objavljivanje izveštaja o istrazi moguće korupcije prilikom izbora domaćina Mundijala 2018. i 2022. Glavni istražitelj Etičke komisije FIFA Majkl Garsija, koji je napisao izveštaj, takođe je za njegovo objavljivanje. "Potpuno podržavam Garsijev zahtev da se objavi njegov izveštaj o istrazi u vezi korupcije prilikom izbora organizatora Mundijala", rekao je Šampanj na Tviteru. On je naglasio da je "od suštinske važnosti da se sačuva čistota Mundijala". Šampanj je za sada jedini protivkandidat aktuelnom predsedniku FIFA Sepu Blateru na izborima koji će biti odrzani 2015. godine.

15:14 - Dunga ne želi da kaže razlog suspenzije MaikonaSelektor fudbalske reprezenatcije Brazila Karlos Dunga rekao je da ne može da otkrije zbog čega je suspendovao Daglasa Maikona, jer bi desni bek Rome mogao da ostane bez ugovora sa klubom i sponzorima. Maikon je početkom meseca izbačen iz reprezentacije posle pobede Brazila u prijateljskom meču nad Kolumbijom u Majamiju (1:0). "Morao sam da objasnim razlog menadžerima i igračima. Sve drugo što se priča su spekulacije. Ako bih rekao šta je problem, Majkon bi ostao bez ugovora sa Romom i sponzorima, a ja bih bio kriv za sve to", rekao je Dunga. Fudbalski saveze Brazila nije saopštio razlog suspenzije, mediji su preneli da je došlo do kršenja discipline, a pojedini tabloidi objavili su čak i neke bizarne detalje.

14:56 - Zamer: Nedostajao nam je igrač kao AlonsoSportski direktor Bajerna Matijas Zamer rekao je da je Ćabi Alonso tip igrača kakav je nedostajao nemačkom klubu. Alonso je u Bajern prešao prošlog meseca, iako je prethodno obnovio ugovor sa Realom do januara 2016. godine. "Bio nam je potreban defanzivni vezni. On je takav tip igrača. Poseduje neverovatne veštine, kontrolu lopte, pas, dobar je u odbrani i fizički snažan. Samo da ostane zdrav, verujem da će uživati u našem klubu", rekao je Zamer. 14:45 - Junajted želi OtamendijaUprava engleskog Mančester junajteda pokušaće u letnjem prelaznom roku da dovede Nikolasa Otamendija iz Valensije. Menadžer Junajteda Luj van Gal rešio je da pojača odbranu "đavola" koji su neočekivano loše startovali u Premijer ligi. Otamendi je u Valensiju došao zimus iz Porta za sumu od 12 miliona evra, ali je nekoliko meseci proveo na pozajmici u brazilskom Atletiko Mineiru. Argentinac se ove sezone ustalio u prvoj postavi Valensije, koja je na startu Primere zabeležila tri pobede i jedan remi. Problem za Junajted mogao bi da bude otkupna klauzula koja iznosi 50 miliona evra.14:30 - Monfis odustao od Tokija i ŠangajaFrancuski teniser Gael Monfis odustao je zbog povrede od učešća na predstojećim ATP turnirima u Tokiju i Šangaju. Monfis je zadobio povredu kolena u prošlonedeljnom porazu u polufinalu turnira u Mecu. "Na žalost, moram da odustanem od Tokija - koji počinje u ponedeljak, i od Šangaja, koji startuje 5. oktobra", rekao je Monfis i dodao da se trudi da se što pre vrati na teren. Francuska će - sa il bez Monfisa, igrati protiv Švajcarske u finalu Dejvis kupa u Lilu, koje počinje 21. novembra.

14:20 - Nikola Dragović potpisao za IgokeuNekadašnji omladinski košarkaški reprezentativac Nikola Dragović potpisao je jednomesečni ugovor sa Igokeom, objavljeno je na sajtu Jadranske lige. Dragović, koji igra na pozicijama tri i četiri spominjao se letos kao potencijalno pojačanje Crvene zvezde, čak je i trenirao sa crveno-belima, ali do saradnje ipak nije došlo. On je karijeru počeo u Avala Adi, zatim je nastupao za čuveni američki univerzitet Kalifornija ( UCLA), ruski Spartak iz Sank Peterburga i italijanski Avelino. Dan ranije Igokea, aktuelni šampion Bosne i Hercegovine, angažovao je i krilnog centra Marka Šćekića, bivšeg igrača banjalučkog Borca, Vojvodine, Budućnosti, Kantua i Varezea.

14:05 - Božović podneo ostavkuTrener Rostova Miodrag Božović podneo je ostavku posle poraza od trećeligaša Sizrana (3:0) u šesnaestini finala Kupa Rusije. Rostov je prošle sezone napravio iznenađenje osvajanjem nacionalnog kupa, ali je sada eliminisan već na startu, pa je crnogorski stručnjak preuzeo odgovornost za poraz. "Nismo potcenili Sizran, znali smo da imaju nekoliko dobrih igrača. Ipak, posle poraza odlučio sam da podnesem ostavku. U klubu sam već dve i po godine i možda je timu potreban novi trener. Punu odgovornost za poraz preuzimam na sebe i mislim da je vreme da odem", rekao je Božović.

13:45 - FIFA doživno suspendovala DmitrijevaFIFA je doživotno zabranila bavljenje fudbalom jednom ruskom igraču zbog nameštanja mečeva u estonskoj prvoj ligi. FIFA je precizirala da je Jaroslav Dmitrijev isključen iz svih fudbalskih aktivnosti, dok je još12 fudbalera kažnjeno suspenzijom do šest meseci dok traje istraga Estonske fudbalske asocijacije. FIFA je napomenula da se slučaj nameštanja mečeva dogodio 2011, kada je Dmitrijev igrao za Ajaks Lasname. Disciplinska komisija je takođe potvrdila na globalnom nivou višegodišnje kazne za dva slovačka fudbalera. FIFA je saopštila da je Ivan Hodur kaznjen sa 11 godina zabrane igranja zbog nameštanja prijateljske utakmnice 2011. Drugi kažnjeni Slovak je Robert Rak kome je izrečena 15. godišnja suspenzija.

13:14 - Ronaldo: Bila mi je potrebna pauzaNajbolji fudbaler madridskog Reala Kristijano Ronaldo rekao je da mu je prijala kratka pauza posle koje se vratio u prepoznatljivu golgetersku formu. Ronaldo je propustio utakmicu protiv Sosijedada, da bi po povratku na teren na dva meča postigao sedam golova - četiri protiv Elčea (5:1) i tri protiv Deportiva (8:2). "Bila mi je potrebna pauza, koju sam uvek imao između dve sezone za ovih 12 godina. Ovaj put ona je izostala zbog problema sa kolenom, dani bez utakmica su mi značili, jer sam trenirao, dobro se odmorio i oporavio. Golovi su posledice toga. Ne sećam se kad sam za nekoliko dana postigao sedam golova", rekao je Ronaldo. On je prošle sezone postigao 51 gol u svim takmičenjima i sa Realom osvojio Kup kralja i Ligu šampiona.

12:58 - Hildebrand brani za AjntrahtBivši golman nemačke fudbalske reprezentacije Timo Hildebrand braniće za frankfurtski Ajntraht, čiji će prvi čuvar mreže Kevin Trap tri meseca biti odsutan zbog povrede skočnog zgloba. Hildebrand, koji je poslednji put igrao za Šalke, u periodu od 2011. do 2014, bez kluba je od kraja prošle sezone. Hildebrand je u karijeri branio i za Štutgart, Valensiju i Hofenhajm. Tridesetpetogodišnji Hildebrand drži rekord u Bundesligi sa 884 minuta bez primljenog gola 2003. godine. Trap je pokidao ligament skočnog zgloba prošle nedelje u remiju protiv Majnca - 2:2.

12:47 - Van Ginkel pauzira mesec danaFudbaler Čelsija na pozajmici u Milanu Marko van Ginkel pauziraće mesec dana zbog povrede desnog skočnog zgloba. Van Ginkel se povredio na debiju u dresu rosonera, na prvenstvenoj utakmici protiv Empolija, koja je završena rezultatom 2:2. "On je iskrenuo zglob i pretrpeo oštećenje ligamanata. Trenutno ne možemo da procenimo tačno koliko će biti odsutan sa terena", saopštili su rosoneri. Van Ginkel je propustio veći deo prošle sezone zbog povrede kolena, nakon što je u julu stigao na Stamford Bridž iz Vitesea.

12:30 - Pires: Arsenal može do titule u Premijer ligiNekadašnji fudbaler Arsenala Francuz Rober Pires rekao je da klub iz severnog Londona ove sezone može da osvoji titulu u Premijer ligi posle više od 10 godina pauze. "Poslednji put Arsenal je bio šampion 2004. godine. Arsen Venger poseduje kvalitetan tim ove sezone, došli su Aleksis Sančez i Dani Velbek. Verujem da moj klub može da osvoji titulu", rekao je Pires. Pires je bio deo generacije "tobdžija" koja je 2004. godine bez poraza postala prvak Engleske.

12:15 - Pjanić: Srećni zbog Ljajićevog golaFudbaler Rome Adem Ljajić postigao je prvi gol u sezoni i pomogao Romi da ostvari četvrtu pobedu, a njegov gol obradovao je i saigrače. Roma je pobedila Parmu s 2:1. "Liga je mnogo teža nego prošle sezone. Tim igra veoma dobro, a Ljajić je s pokazao koliko nam je bitan. Svi smo srećni zbog njegovog gola. Naši navijači zaslužuju da uživaju u našim pobedama", dodao je Pjanić.11:50 - Metalac domaćin u Valjevu tek u novembruKošarkaši Metalca će domaćini u Valjevu biti tek u novembru, u utakmici sa Igokeom, objavljeno je na sajtu ABA lige. Utakmica protiv Solnoka u drugom igraće se u Mađarskoj, a protiv Cedevite u četvrtom kolu u Zagrebu. Razlog za ovakvu odluku je činjenica da Valjevci još nisu ni započeli neophodne radove u postojećoj gradskoj sportskoj dvorani, koja je, kao privremeno rešenje, podignuta u centru grada 1973. pokrivanjem stadiona za male sportove "15. septembar". Prilikom nedavne posete generalnog menadžera ABA lige Romana Lisca dogovoreno je da se moraju postaviti novi koševi i novi semafor, te da se mora urediti svlačionica za gostujuće ekipe. Metalac se u ABA ligi našao posle odustajanja Radničkog iz Kragujevca, iz finansijskih razloga, plaćanjem vajld kard od 150.000 evra.

10:51 - Više od 20 igrača pozvano na razgovor o nameštanju mečaViše od 20 igrača učesnika meča između Levantea i Saragose u maju 2011, pozvano je na razgovor u Odeljenje za borbu protiv organizovanog kriminala Španije. Postoji osnovana sumnja da je meč između Levantea i Saragose odigran maja 2011, koji je završen pobedom gostiju od 2:1, bio namešten, kako bi taj tim obezbedio bodove za opstanak u Primeri. Saragosa je te sezone završila na 14. mestu u Primeri, dok se u Sekundu preselio Deportivo. Razgovor u Odeljenju za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala zakazan je za 3. oktobar.

http://www.youtube.com/watch?v=nAjxEQEOrKQ

10:35 - Alegri: Nasledio sam dobar timTrener fudbalera Juventusa Masimilijano Alegri rekao je posle prvenstvene pobede nad Ćezenom (3:0) da je od Antonija Kontea nasledio organizovanu i dobru ekipa, ali da ona može još mnogo da napreduje. "Srećan sam što imam ovakvu ekipu i što je Juventus sjajno organizovan i stabilan klub. Svaka utakmica je priča za sebe. U nekim trenucima morate da pojačate tempo, a nekad da ga spustite. Do pobeda se stiže zahvaljujući organizovanoj igri i kvalitetnim igračima. Najvažnije je to što smo osvojili bodove protiv Ćezene", rekao je Alegri. Juventus je zadržao korak sa Romom u Seriji A i sada obe ekipe imaju po maksimalnih 12 bodova.

10:19 - Košarkašice Katara se povukle sa Azijskih igaraDelegacija Katara objavila je da se ženska košarkaška reprezentacija povlači sa Azijskih igara u Južnoj Koreji zato što je igračicama zabranjeno da nastupe sa hidžabom na utakmicama. Spor koji je nastao zbog toga što košarkašice Katara nisu htele da skinu hidžabe izazvala je pometnju na igrama u Inčonu. Neki su ovo pravilo okarakterisali kao diskriminaciju muslimanki. Katar je u četvrtak popodne po lokalnom vremenu trebalo da igra protiv Nepala, ali nije došao u halu na utakmicu. Šef delegacije Katara, Halid al-Džabir rekao je da se košarkašice spremaju da idu kući. Pravila FIBA zabranjuju nošenje bilo kakve opreme na glavi, tako da su sudije u sredu bile primorane da od košarkašica sa Arabijskog poluostrva zatraže da skinu hidžabe, što su one odbile, zbog čega je utakmica protiv Mongolije registrovana službenim rezultatom.

10:11 - MOK uveo klauzulu protiv diskriminacijeMeđunarodni olimpijski komitet (MOK) uveo je klauzulu protiv diskriminacije bilo kakvog tipa, koja će postojati u ugovorima sa budućim domaćinima Olimpijskh igara. MOK time želi da izbegne pravu buru koja se podigla uoči Zimskih olimpijskih igara u Sočiju ove godine, pošto je domaćin tog takmičenja Rusija uvela Zakon protiv propagande homoseksualnosti. Portparol MOK-a Mark Adams naglasio je da je klauzula zasnovana na Povelji MOK-a u kojoj se kaže da je svaki oblik diskriminacije u suprotnosti sa olimpijskim pokretom. Među onima koji su vršili pritisak na MOK da uvede klauzulu protiv diskriminacije bile su međunarodne grupe za prava LGBT populacije.

09:35 - Fetel: Rikardo mi otežava životAktuelni šampion F1 Sebastijan Fetel priznao je da mu je Danijel Rikardo poprilično otežao život od početka ovogodišnjeg šampionata. Fetel je rekao da nema planove da napusti Red Bul i preseli se u Ferari. "Danijel je odradio sjajan posao i poprilično mi je otežao život. Ali, mislim da je sve to dobro za moral tima. Njegovi rezultati su dokazali da naš bolid nije toliko loš uopšte. Toliko puta sam rekao da imam ugovor sa Red Bulom za sledeću godinu i ne vidim princip po kojem će se to promeniti. Imam još mnogo toga da postignem sa ovim timom i želim da se postaram da se vratimo jači", rekao je Fetel.

09:20 - Bogdanović: Drago mi je zbog pobede nad ZvezdomKošarkaš Fenerbahčea Bogdan Bogdanović rekao je da mu je drago što je za novi klub debitovao pobedom nad Crvenom zvezdom na Glorija kupu. Fenerbahče je u drugom kolu turnira u Istanbulu pobedio Crvenu zvezdu 75:66. "Drago mi je što sam se pridružio ovom dobrom i kvalitetnom timu, kao i što smo pobedili Zvezdu u ovoj utakmici, i što sam započeo sezonu pobedom. Nadam se dobroj sezoni, sigurno je da će mi ovakve utakmice pomoći da se što bolje adaptiram", rekao je Bogdanović.09:00 - Luis Enrike: Nismo mogli da nađemo MesijaTrener Barselone Luis Enrike rekao je da je Malaga odlično zagradila Lionela Mesija u remiju bez golova u sredu uveče. Malaga je prvi tim koji je ove sezone koji je uspeo da otkine neki bod Barseloni, koja nije imala nijedan šut u okvir gola tokom utakmice. "Činjenica da Mesi nije toliko učestvovao u našoj igri je zasluga Malage. Očigledno je da što je on razigraniji, to smo mi opasniji. Za nas, mogućnost da nađemo Mesija je ključ, i ako to učinimo, opasniji smo. To nam je ovoga puta bilo najteže i to je očigledno zasluga naših rivala. Dug put je pred nama, ali je on pravi i videćemo da nađemo rešenja, ne izgovore. Ovi igrači nisu mašine, igraju utakmice svaka tri dana", rekao je Enrike.08:30 - Bolt najavljuje nove svetske rekorde na 100 i 200 metaraNajbrži atletičar na planeti Jusein Bolt izjavio je da planira da 200 metara istrči za manje od 19 sekundi. "Ako budem imao savršenu sezonu bez povreda verujem da mogu da oborim svetski rekord na 100 metara. Međutim, moj lični cilj je da pokušam da istrčim 200 metara za manje od 19 sekundi", rekao je Bolt. On drži svetski rekord na 100 metara, koji iznosi 9,58 sekundi. Bolt je vlasnik i rekorda na 200 metara, koji iznosi 19,19 sekundi.08:00 - PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track