BLOG UŽIVO: Sušić ostaje selektor reprezentacije BiH

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Sušić ostaje selektor reprezentacije BiH

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu

22:48 - Odbojkašice Srbije pobedile Dominikansku RepublikuŽenska odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je večeras u Mariboru selekciju Dominikanske Republike sa 3:2 (26:28, 25:20, 19:25, 25:12, 15:12), u poslednjoj pripremnoj utakmici pred učešće na prvenstvu sveta. Konačan sastav za šampionat, koji će od 23. septembra do 12. oktobra biti održan u Italiji, selektor Zoran Terzić objaviće sutra. Srpske odbojkašice u nedelju putuju u Trst, gde će igrati u B grupi svetskog prvenstva sa selekcijama Brazila, Turske, Kanade, Kameruna i Bugarske. 22:05 - Herta iščupala bod u FrajburguFudbaleri Frajburga i Herte igrali su večeras nerešeno 2:2, u prvoj utakmici 4. kola nemačke Bundes lige. Frajburg je bio na korak od prve pobede ove sezone i osvajanja vrednih bodova. Vodio je u dva navrata i kada se činilo da mu konačan uspeh neće izmaći brazilski naopadač Roni je u dramatičnoj završnici obezbedio gostima iz Berlina dragocen remi. Roni je prethodno doneo izjednačenje Herti u prvom poluvremenu, a drugi pogodak postigao je u šestom minutu sudijske nadoknade nakon što je nešto ranije njegov saigrač Šulc dobio direktan crveni karton.

21:28 - U Užicu startovao 47. Srbija reliCeremonijalnim startom na gradskom trgu u Užicu večeras je otvoren 47. Srbija reli u organizaciji Auto moto saveza Srbije i dva vodeća srpska kluba MM Power i Užice Rally team. Startovala je 21 posada iz Bugarske, Ukrajine, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Švetske i Srbije, a reli je svečano otvorio predsednik A M S S Mirko Butulija.Promoter relija je srpski as Dušan Borković, koji vozi kružne trke u Svetskom šampionatu, koji je i predvozač.“Oduvek sam volio reli, iako me karijera odvela na kružne staze i žao mi je što 2010. kada sam učestvovao na Srbija reliju, nisam trijumfovao. Sutra ću provozati ovu stazu i nadam se da ću dobro odraditi posao”, rekao je Borković20:46 - Venger: Nepravedne kritike na račun OzilaMenadžer Arsenala Arsen Venger okarakterisao je naprevednim kritike na račun Mesuta Ozila nakon poraza u utakmici Lige šampiona protiv Borusije Dortmund. U derbi susretu 1. kola D grupe londonske "tobdžije" izgubile su u utorak u Dortmundu rezultatom 2:0, a Ozil, jedan od ključnih igrača ekipe, zamenjen je u 62. minutu."Zašto bi trebalo da Ozil bude žrtveni jarac? Ne razumem to. Da, poraženi smo, ali sada iz nekog razloga njegovi evidentni kvaliteti stavljaju se pod sumnju na osnovu jednog meča. Moramo da priznamo da je fudbal igra živih ljudi, svi imaju uspone i padove. Ako neko treba da donese određene odluke, to je trener, on je odgovoran", rekao je Venger.

20:03 - Arsenal zaradio manje, povećao obrtFudbalski klub Arsenal objavio je danas da je u fiskalnoj 2014. godini zaradio 4,7 miliona funti (5,9 miliona evra), što je za dva miliona manje nego u 2013. Uprkos manjoj zaradi, Arsenal je objavio da se uvećao ukupni obrt u godini koja se završila 31. maja, koji sada iznosi 383,5 miliona evra. U 2013. je iznosio 356,2 miliona evra. Ovaj porast usledio je od prihoda prava televizijskih prenosa, novih trgovinskih ugovora i uspehom u FA Kupu. Uvećan je i novac za plate, tako da ta suma sada iznosi 211,4 miliona evra, što je 55,7 odsto ukupnog budžeta kluba. Arsenal je nedavno obnovio ugovore ključnim igračima, kao što su Tio Volkot, Aron Remzi i Džek Vilšir. Londonski klub je tokom prošle fiskalne godine stekao i rezerve novca u iznosu od 219,8 miliona evra. Prvi put posle mnogo godina Arsenal nije prodao nijednu od svojih zvezda, već je koristio svoj novac za dovođenje Aleksisa Sančesa (38 miliona evra), Matjea Debišija i Danija Velbeka.

19:35 - Sušić ostaje selektor reprezentacije BiHSafet Sušić ostaje selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, epilog je vanredne sednice Izvršnog odbora nacionalnog saveza (FSBiH).Nakon neočekivanog poraza od Kipra u Zenici (2:1), na startu kvalifikacija za prvenstvo Evrope, spekulisalo se da bi Sušić mogao da bude smenjen, ali mu je danas, posle izveštaja o poslednjim dešavanjima unutar reprezentacije, ukazano poverenje do daljeg."Selektor Sušić se zadužuje da sa Tehničkim komitetom i tehničkim direktorom, kao i Odborom za posredovanje i savetovanje, definiše i predloži odgovarajući plan priprema za naredne utakmice, kao i mere koje treba preduzeti kako bi bio ostvaren konačan cilj A reprezentacije, plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj", navodi se u saopštenju FSBiH.

18:47 - Mečevi šesnaestine finala Kupa Srbije 24. septembraSve utakmice šesnaestine finala fudbalskog Kupa Srbije biće odigrane u sredu, 24. septembra, objavio je danas nacionalni fudbalski savez (FSS). U šesnaestini finala državnog kupa igra se jedna utakmica, a u slučaju da po isteku regularnog dela igre rezultat bude nerešen odmah će se pristupiti izvođenju penala. Branilac trofeja, novosadska Vojvodina, gostuje u Zvečanu ekipi Trepče, Crvena zvezda dočekuje čačanski Borac, dok će Partizan kao gost igrati protiv Bežanije na stadionu Obilića.

18:22 - Mandžukić se vraća na teren za 10 danaNapadač madridskog Atletika Hrvat Mario Mandžukić najverovatnije će se posle preloma nosa vratiti na teren kroz deset dana, ali sa zaštitnom maskom na licu. Hrvatski internacionalac je u utorak zadobio povredu nosa u porazu od 3:2 protiv Olimpijakosa i potom je u četvrtak uspešno operisan. "Mandžukić planira da počne sa treninzima u nedelju ili u ponedeljak", rekao je lekar Atletika Pedro Luis Ljopis.17:59 - Murinjo: Kosta počinje meč protiv SitijaMenadžer Čelsija Žoze Murinjo najavio je da će fudbaler Dijego Kosta početi prvenstveni meč protiv aktuelnog šampiona Mančester sitija u nedelju. Portugalski stručnjak nije uvrstio Kostu u prvu postavu za meč Lige šampiona protiv Šalkea(1:1), iako je prvi strelac tima sa sedam golova. On je to obrazložio rekavši da brazilski napada nije dovoljno spreman da igra utakmice na tri dana. "Svi su spremni za utakmicu protiv Sitija. Dijego možda nije u najboljoj kondiciji, ali će početi meč. On je fantastičan igrač i ima veliku želju da stalno igra. Moramo da ga zaštitimo od rizika od povreda, pa će zbog toga propustiti meč Liga kupa protiv Boltona u sredu. Nadam se da će biti u stanju da igra konstantno", rekao je Murinjo. Utakmica 5. kola Premijer lige između Mančester sitija i Čelsija igra se u nedelju od 17 časova na Etihadu.17:33 - Platini ne vraća sat, daće novac u njegovoj vrednostiPredsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini odbio je da po nalogu FIFA vrati sat dobijen na poklon od Brazilske federacije tokom Mundijala. Platini je naglasio da "u principu ne vraća poklone" i da će, pošto bude procenjena vrednost sata, taj iznos novca uplatiti nekoj humanitarnoj asocijaciji. Satovi čija se ukupna vrednost procenjuje na 25.000 dolara bili su uručeni članovima FIFA letos, kao poklon CBF tokom Mundijala u Brazilu. Etička komisija je saopštila da je uzimanje poklona kršenje moralnog kodeksa FIFA pa je naložila svima koji su primili satove da ih vrate najkasnije do 24. oktobra, a u suprotnom će protiv njih biti sproveden interni postupak. "Nisam vaspitavan da vraćam poklone. Zatražiću da se proceni vrednost sata i novac ću dati nekoj organizaciji, reći ću vam naknadno kojoj", rekao je Platini.17:15 - Roben: Bajern će tek da bude moćanFudbaler Bajerna iz Minhena Arjen Roben rekao je posle pobede nad Mančester sitijem na startu Lige šampiona da njegova ekipa ima još dosta prostora za napredak. Bavarci su golom Džeroma Boatenga u 90. minutu došli do trijumfa. "Nismo igrali dobro kao što umemo. Moramo da pronađemo ritam, ali je važno da smo na pobedničkom putu. Možemo bolje od ovoga, iako smo svesni da smo propustili nekoliko dobrih prilika", rekao je Roben za sajt minhenskog kluba.

Holanđanin je prošle sezone u Bajernovu titulu u Bundesligi "ugradio" 21 golna 45 utakmica.

16:35 - Baša produžio ugovor sa LilomFudbalski reprezentativac Crne Gore Marko Baša produžio je sa Lilom ugovor do leta 2019. godine, potvrdio je francuski prvoligaš. U letnjem prelaznom roku za Bašu se interesovala Roma, kojoj je bio potreban štoper posle odlaska Mehdija Benatije u Romu. Italijanski klub na kraju je doveo Grka Kostasa Manolasa, a Baša je ostao u Lilu. Crnogorac je za Lil od 2011. do danas odigrao 90 mečeva i postigao devet golova. U karijeri je još bio član Trstenika, OFK Beograda, Proletera iz Zrenjanina, Le Mana i moskovske Lokomotive.

15:54 - Inzagi: Nemamo šta da izgubimo protiv JuventusaTrener Milana Filipo Inzagi rekao je da je Juventus favorit u meču trećeg kola Serije A, ali i da njegov tim nema šta da izgubi u tom duelu. Obe ekipe posle dva kola italijanskog šampionata imaju maksimalnih šest bodova, pa će barem jedan tim morati da pokvari učinak u sutrašnjem meču. "Sutra se igra veliki meč i jedva čekam da počne. Juventus je pod većim pritiskom, moja ekipa nema mnogo šta da izgubi. Znamo da je Juventus jak, ali mi igramo na domaćem terenu i to je prednost. Moramo da odigramo savršen meč ukoliko mislimo da pobedimo. Torinski tim je favorit, nisu primili gol u Seriji A još od 28. aprila", rekao je Inzagi.

15:19 - Evra: Juventus je favorit protiv MilanaFudbaler Juventusa Patris Evra rekao je da je njegova ekipa favorit u velikom derbiju italijanske Serije A sa Milanom u subotu. "Milan ima prednost jer igra kod kuće, ali mi moramo da pokažemo zašto smo šampioni. Jedva čekam da meč počne. Došao sam u Juventus zbog ovakvih duela", rekao je Evra. Francuski fudbaler letos je, posle osam godina, napustio Mančester junajted i odlučio da karijeru nastavi u najtrofejnijem italijanskom klubu. Trener Juventusa Masimilijano Alegri sutra će odmeriti snage sa bivšim klubom, Milanom sa kojim je 2011. godine osvojio šampionsku titulu u Seriji A

14:48 - Debiši pauzira šest nedeljaTrener fudbalera Arsenala Arsen Venger rekao je da će Matje Debiši odsustvovati najmanje šest nedelja sa terena zbog povrede zgloba. Desni bek Arsenala uganuo je zglob leve noge prošlog vikenda na utakmici sa Mančester sitijem, koja je završena nerešeno 2:2. Venger je rekao da je potrebno da Debiši odradi detaljne lekarske preglede i da će, ukoliko bude ustanovljeno, Francuz morati na operaciju, posle koje će pauzirati tri meseca. 14:35 - Alonso najbrži na prvom treningu u SingapuruVozač Ferarija Fernando Alonso postavio je najbrže vreme na prvom treningu uoči trke Formule jedan za VN Singapura. Alonso je najbrži krug prevezao za minut, 49 sekundi i 56 stotinki. Drugo mesto zauzeo je vozač Mercedesa Luis Hamilton sa 0,122 sekundi zaostatka, a treći je bio njegov klupski kolega sa zaostatkom od 0,149 sekundi. Vozači Red Bula Sebastijan Fetel i Danijel Rikardo zauzeli su četvrto i peto mesto, dok je Kimi Raikonen iz Ferarija zauzeo sedmo mesto. Trka F1 za Veliku nagradu Singapura na programu je u nedelju u 14 časova.14:25 - Silva: Siti ne sme da izgubi od ČelsijaFudbaler Mančester sitija David Silva rekao je da njegova ekipa ne sme da izgubi predstojeći meč protiv Čelsija u petom kolu PL. "To je veoma važna utakmica. Oni su prvi na tabeli, imaju više bodova od nas zato ne smemo da izgubimo u nedelju jer bi ta razlika onda bila još veća", rekao je Silva. Čelsi je u prva četiri kola upisao četiri pobede, dok Siti ima dve pobede i po jedan poraz i remi. "Dug je put do kraja Premijer lige i svašta može da se dogodi, ali moramo da pobedimo u nedelju i da tako ne dozvolimo da bodovna razlika već na početku prvenstva bude ogromna... Čelsi je doveo odlične igrače ove godine, ali smo i mi jak tim, pa zato, kao i uvek, idemo na pobedu", kazao je Silva. 14:13 - Simić: Rad ne sme da izgubi u NišuFudbaler Rada Aleksandar Simić rekao je da je cilj njegove ekipe da ne izgubi u predstojećoj utakmici u Nišu protiv Radničkog. "Gostujemo ekipi koja je u rezultatskom problemu. Svesni smo da nas čeka teška utakmica, ali znamo da je tim iz Niša dobro selektiran uprkos lošim rezultatima. Cilj je da na Čairu osvojimo bod ili tri, a lošija ostvarenja našeg rivala nas neće zavarati jer je to posledica kasnog formiranja njihovog tima", rekao je Aleksić. Fudbaleri Rada sutra od 16 časova u Nišu igraju protiv Radničkog, utakmicu šestog kola Super lige Srbije.

13:58 - Krunić najavljuje pobedu protiv NapretkaNovi trener Jagodine Simo Krunić rekao je da će u utakmici sa Napretkom u igru ući fizički najspremniji fudbaleri i najbolji prema njegovom odabiru. "Pokušaću da odeberem najbolji tim da odigra sutrašnju utakmicu. Mene ne interesuje rezultat, već odnos igrača prema utakmici i njihovo maksimalno zalaganje, da oni koji igraju daju svoj maksimum, da igramo agresivno i čvrsto", kazao je Krunić. Prema Krunićevom mišljenju, Napredak ima manje bodova nego što po svojoj igri zaslužuje, "što se videlo i u utakmici protiv Crvene zvezde". "Ekipa Napretka je agresivna, brzo trči i ima dobre igrače, zato ne očekujemo laku utakmicu. Moraćemo da damo više od onoga što možemo u ovom trenutku da bismo uspeli da ostvarimo povoljan rezultat", kazao je trener Jagodine. 13:45 - Finale EP 2020. na stadionu VembliFinale i polufinala EP 2020. godine igraće se na stadionu Vembli u Londonu, odlučila je UEFA. Četvrtfinalne utakmice igraće se u Minhenu, Bakuu, Sankt Peterburgu i Rimu, a ovi gradovi biće domaćini i po tri meča grupne faze takmičenja. Utakmice osminef inala igraće se u Kopenhagenu, Bukureštu, Amsterdamu, Dablinu, Glazgovu, Bilbau, Budimepšti i Briselu, kao i po tri utakmice grupne faze takmičenja. UEFA je od 19 prijavljenih gradova izabrala 13, a iz konkurencije za domaćinstvo ispali su Minsk, Sofija, Skoplje, Jerusalim, Kardif i Stokholm. EP 2020. godine biće prvo takmičenje na starom kontinentu koje će se igrati u 13 gradova.13:25 - Karolini Kostner preti kaznaBivša svetska šampionka u umetničkom klizanju Italijanka Karolina Kostner suočava se sa kaznom jer nije došla na saslušanje u Italijanski olimpijski komitet (KONI) u vezi dopinga njenog bivšeg dečka atletičara Aleksa Švarcera. Kostnerova je pozvana na razgovor jer je pod sumnjom da je bila saučesnik Švarceru u dopingu, zbog čega je on prošle godine kažnjen troipogodišnjom suspenzijom. Olimpijski šampion u hodanju na 50 kilometara iz Pekinga 2008. Švarcer bio je isključen sa Olimpijskih igara u Londonu 2012, zbog pozitivnog nalaza na eritropoetin (EPO).

13:00 - Održana komemoracija Milanu GalićuPorodica, prijatelji i nekadašnji saigrači oprostili su se od bivšeg fudbalera Partizana i reprezentativca Jugoslavije Milana Galića. "Galić je autentična sportska veličina. Imao je komplikovan i težak život u mladosti, to je verovatno doprinelo da bude plemenit i pošten. On je plenio energijom i odnosom prema dresu kluba i reprezentacije. Umeo je golovima da podiže publiku na noge. Otišao je kao neponovljiva ličnost u legendu", rekao je potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Ivan Ćurković. Ćurković je kao golman Partizana bio saigrač Galića iz vremena čuvenih crno-belih "beba". Galićev sin Dragan zahvalio se na podršci i pomoći Fudbalskom savezu Srbije i Partizanu, kao i svima koji su došli na komemoraciju.

12:35 - Partizan u subotu otvara besplatnu školu tenisaTeniski klub Partizan sutra počinje upis u tradicionalnu besplatnu školu za decu uzrasta od četiri do 12 godina. Sutra u 11 sati na terenima Partizana u Humskoj ulici održaće se javni čas za sve zainteresovane mališane. Besplatna škola tenisa na terenima Partizana trajaće mesec dana.

12:25 - Tavekio: Italijani osvajaju LŠ 2016.Predsednik Fudbalskog saveza Italije (FIGC) Karlo Tavekio rekao je da tamošnji klubovi imaju veliku priliku da osvoje LŠ naredne sezone, pošto će se finale igrati na stadionu San Siro u Milanu. Evropska fudbalska unija (UEFA) je saopštila da će domaćin finalne utakmice najjačeg evropskog takmičenja 2016. godine biti San Siro, na kojem igraju Milan i Inter. "Konačno možemo da proslavimo ovaj uspeh. To su lepe vesti za italijanski fudbal, koji želi da se vrati na mesto na kojem je bio. Ovo je velika šansa za naše klubove i verujem da će se makar jedan naći u finalu. Isto tako želimo organizaciju Evropskog prvenstva 2020. godine u Rimu i verujem da ćemo ga dobiti", rekao je Tavekio.

12:16 - Udovičić: Srbija jača borbu protiv nameštanja rezultataMinistar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je će izmenama Zakona o sportu mandat Nacionalnog saveta za sprečavanje nasilja na sportskim takmičenjima biti proširen i na sprečavanje nameštanja utakmica. "Predložićemo da se nadležnosti Nacionalnog saveta prošire i na koordinaciju svih činilaca relevantnih za borbu protiv nameštanja rezultata sportskih takmičenja", rekao je Udovičić na konferenciji ministara sporta zemalja Saveta Evrope. On je u ime Srbije potpisao Konvenciju protiv nameštanja sportskih rezultata, čime je završena konferencija u švajcarskom gradu Makolanu. "Srbija je već u svom krivičnom zakoniku jasno definisala dogovaranje ishoda takmičenja kao krivično delo, a novim izmenama zakona naša legislativa biće u potpunosti usaglašena s preporukama konvencije kojoj smo pristupili", kazao je ministar sporta.

12:00 - Blater uputio saučešće povodom smrti GalićaPredsednik FIFA Sep Blater uputio je telegram saučešća predsedniku Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislavu Karadžiću povodom smrti legendarnog igrača Partizana Milana Galića. "Želeo bih da izrazim svoje saučešće povodom tužne vesti da je preminuo Milan Galić. On je postigao 37 golova u 51 utakmici za Jugoslaviju, osvojio zlato na olimpijskom fudbalskom turniru u Rimu 1960. godine, a bio je član drugoplasirane ekipe na Evropskom prvenstvu iste godine. Jugoslavija je uz njegovu pomoć 1962. osvojila četvrto mesto na SP u Čileu", naveo je Blater u telegramu saučešća. Jedan od najboljih fudbalera u istoriji Partizana Milan Galić umro je 13. septembra u 76. godini.

11:30 - Ana Ivanović o Na Li: Neverovatna osoba

11:00 - Murinjo: Ronaldo je prava gol mašinaMenadžer Čelsija Žoze Murinjo rekao je da je odnos između njega i Kristijana Ronalda nepostojeći, ali i istakao da je najbolji igrač sveta - "prava gol mašina". Murinjo i Ronaldo su sarađivali u Realu. "Odnos između mene i Ronalda ne postoji. On igra za Real Madrid, a ja sam menadžer Čelsija. Teško da ćete nas videti kako 'visimo' zajedno", rekao je Murinjo i dodao: "Naš odnos definitivno ne postoji, ali sećanje na njegov uticaj i učinak svakako da. Moram da podsetim sebe da je on gol mašina – koja mi je donela trijumf u La Ligi, Kupu kralja i Superkupa Španije".

10:36 - Marfi želi da bude menadžer FulamaNekadašnji fudbaler Fulama Deni Marfi rekao je da bi voleo da preuzme mesto menadžera londonskog tima. Engleski drugoligaš je pre nekoliko dana posle serije loših rezultata otpustio menadžera Feliksa Magata, pa je sada u potrazi za njegovom zamenom. "Jako mi je stalo do kluba i želeo bih da vodim Fulam, ali sve je na čelnicima kluba. Oduvek sam pričao da ću se jednog dana vratiti u londonski klub, u bilo kojem svojstvu i imam veliko poštovanje prema navijačima. Otvoren sam za razgovor", rekao je Marfi.

10:14 - Kraj istrage o korupciji u FIFA-i početkom novembraPredsednik Etičke komisije Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Joakim Ekert odredio je za kraj oktobra, odnosno početak novembra rok za završetak istrage korupcije prilikom dodeljivanja organizacije Mundijala 2018. i 2022. Američki advokat Majkl Garsija, inače tužilac FIFA objavio je izveštaj o korupcji na 430 strana, a tokom istrage bili su obuhvaćeni svi oni koji su učestvovali u glasanju 2010, kao i zvaničnici iz devet zemalja kandidata, uključujcuhi Rusiju i Katar. Ekert je rekao da su samo četvorica članova Etičke komisije videla taj izveštaj.

09:54 - Zvezda dočekuje Novi Pazar, Partizan gostuje u KragujevcuUtakmicama šestog kola ovog vikenda nastavlja se takmičenje u fudbalskoj Superligi Srbije, Crvena zvezda dočekuje Novi Pazar, a Partizan gostuje Radničkom u Kragujevcu. Očekuje se da će crveno-beli sutra protiv Novog Pazara pokušati da poprave bled utisak iz Kruševca i ponovo se vrate na pobednički kolosek. Ekipa Partizana igra dan kasnije u Kragujevcu, a taj meč dolazi dva dana nakon što su crno-beli u Ligi Evrope odigrali hrabro i osvojili bod u duelu sa londonskim Totenhemom. Vojvodina u ovom kolu očekuje duel kod kuće protiv Spartaka. Jagodina je nedavno smenila Mladena Dodića i na njegovo mesto vratila Simu Krunića koji će sutra voditi ekipu protiv Napretka. U malom beogradskom derbiju sastaće se OFK Beograd i Voždovac. "Fenjeraš" Radnički iz Niša dočekaće beogradski Rad u potrazi za prvim ovosezonskim bodovima, dok će Čukarički ugostiti ekipu Donjeg Srema.

09:35 - Jelena Janković bez finala dubla u TokijuSrpska teniserka Jelena Janković i njena partnerka u dublu Aranča Para Santonja iz Španije nisu uspele da se plasiraju u finale turnira u Tokiju, pošto su izgubile od prvih nosilaca Kare Blek iz Zimbabvea i Sanje Mirze iz Indije sa 0:2 (3:6, 2:6). Meč je trajao 63 minuta. Janković i Para Santonja su napravile samo jedan brejk, dok su im njihove protivnice četiri puta oduzele servis.

09:25 - Srbija sa 13 fudbalera u Ligi šampionaSrbija ima 13 fudbalera u Ligi šampiona i deli 17. mesto sa Ukrajinom po broju igrača u elitnom fudbalskom takmičenju.

09:00 - Partizan izvukao bod protiv TotenhemaFudbaleri Partizana i londonskog Totenhema igrali su sinoć u Beogradu nerešeno 0:0, u utakmici 1. kola C grupe Lige Evrope. Totenhem, bez obzira što je nastupio u nekompletnom sastavu, na kraju se izvukao neporažen ponajviše zahvaljuući tome što je izabranicima Marka Nikolića u finišu ponestalo snage. Partizan u 2. kolu gostuje 2. oktobra ekipi grčkog predstavnika Asterasa. U drugoj utakmici 1. kola C grupe Bešiktaš i Asteras igrali su u Istanbulu nerešeno 1:1.

08:30 - Na Li ide u penzijuKineskinja Na Li saopštila je da sa 32 godine se povlači iz tenisa zbog hroničnih problema sa kolenom. Ona je trenutno šesta teniserka sveta, dvostruka je Gren slem šampionka (Rolan Garos 2011. i Melburn 2014). "Najveći broj ljudi u tenisu zna da je moja karijera obeležena povređenim desnim kolenom. Nakon četiri operacije i stotina injekcija kako bi se ublažili bol i otok, moje telo me moli da prekinem da ga napadam", napisala je Li na društvenim mrežama i dodala: "Uspela sam na globalnom nivou u sportu koji je u Kini bio tek u zaletu. Ono što sam postigla nadmašuje i moje najluđe snove, a ono što sam učinila za svoju zemlju čini me ponosnom".08:00 - PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track