BLOG UŽIVO: Udovičić: Sport i rekreacija važni tokom celog života
Foto: Marina Lopičić

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Udovičić: Sport i rekreacija važni tokom celog života

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:50 - Verstapen u petak ulazi u istoriju F1Holanđanin Mark Verstapen, sin bivšeg vozača Formule 1 Josa Verstapena, u petak će ući u anale automobilizma, jer će postati najmlađi automobilista ikada koji je vozio u prvenstvu sveta F1. Verstapen bi u petak, u bolidu ekipe Toro roso, sa 17 godina i tri dana trebalo da debituje na prvom treningu za Veliku nagradu Japana u Suzukiju. Ukoliko se u naredna četiri dana ne desi nešto nepredviđeno, on će oboriti rekord Sebastijana Fetela, koji je 2006. debitovao u Zauberu sa 19 godina i 53 dana.23:32 - Raško Katić prelazi u Saragosu

23:21 - Stouk pobedio NjukaslFudbaleri Stouka pobedili su Njukasl 1:0 u šestom kolu Premijer lige. Jedini gol na utakmici postigao je Piter Krauć u 15. minutu. Stouk je trenutno na 11. mestu na tabeli sa osam bodova, dok je Njukasl pretposlednji sa samo tri.

23:07 - Evra: Ferguson je hteo da zadrži PogbuFudbaler Juventusa Patris Evra, koji je osam sezona proveo u Mančester junajtedu, kaže da je Aleks Ferguson svojevremeno želeo da zadrži Pola Pogbu. Mladi igrač sredine terena napustio je Junajted 2012. i prešao u Juventus. "Pogba mi je sin. Ferguson me je poslao u njegovu kuću da probam da ga ubedim da ostane. Plakao je, nije mogao da spava. Znao je da može da postane veći od Vijere. Ferguson je znao da Pogba može da postane vrlo jak, ali nije mogao da insistira. Ferguson je bio srce svega, on se starao da Junajted bude porodica koja gaji kulturu pobeđivanja", rekao je Evra.

22:38 - Kosanović: Moramo puno da radimoTrener fudbalera Novog Pazara Milorad Kosanović rekao je da je pobeda tog tima nad Jagodinom u sedmom kolu Super lige Srbije posledica iskorišćenih šansi u prvom poluvremenu. "Uspeli smo dve prilike da pretvorimo u golove i to je donelo trijumf. Ipak, moramo još puno da radimo, bez obzira na ovako visok rezultat", rekao je Kosanović. On je ocenio da njegova ekipa još uvek "nema balans" i da se zbog toga odlučio za "lakše i obučenije" igrače. "Mislim da je takva igra buducnost novopazarskog tima", dodao je Kosanović. Šef stručnog štaba Jagodine Simo Krunić izjavio je da preuzima krivicu zbog neuspeha. "Čestitam mojim igračima koji se se borili, ali Pazar je bio bolji i ubedljivo nas je porazio. Mogao sam puno bolje da postavim utakmicu, posebno u prvom poluvremenu", kazao je Krunić.22:10 - Pakjao ide u košarkašeFilipinska bokserska legenda Mani Pakjao je rekao da želi da zaigra profesionalnu košarku. Njega su izabrali Kia Sorentosi na prošlomesečnom draftu, čime je on postao najstariji i najniži ruki u istoriji filipinske lige. "Već sam razgovarao sa Fredijem Roučom (bokserskim trenerom) i predočio sam mu da želim da igram. Možda samo dva ili tri minuta po utakmici", rekao je Pakjao. On nije nastupao u pripremnim utakmicama svog tima, prevashodno jer je bio zauzet promovisanjem svoje nove borbe. Pakjao ne planira da zapostavi boks zbog želje da igra košarku, a i dalje mu je primaran meč u novembru protiv Amerikanca Krisa Algijerija u kojem brani titulu u velter kategoriji u verziji VBO.

21:44 - Udovičić: Sport i rekreacija važni tokom celog životaMinistar omladine i sporta Vanja Udovičić poručio je u Vrnjačkoj Banji da su sport i rekreacija tokom celog života među najvažnijim činiocima zdravlja, otvarajući Olimpijadu sporta, zdravlja i kulture trećeg doba, najveći skup penzionera i ljudi trećeg doba u Srbiji. Pod sloganom "Za aktivnu i kreativnu starost" više od 500 učesnika takmičiće se u sedam sportova: štafeti, šahu, streljaštvu, pikadu, fudbalu, košarci i ribolovu. "Zadatak svakog čoveka je da svakog dana uradi nešto dobro za sebe. Vi na sjajan način prenosite poruku o značaju rekreacije, fizičke i mentalne aktivnosti tokom celog života. Ovo što vi radite služi za primer mladim generacijama, koje je jako često suviše teško pokrenuti da se aktiviraju i urade nešto dobro za sebe i svoje zdravlje", rekao je Udovičić.

21:31 - Udineze nadigrao ParmuFudbaleri Udinezea pobedili su Parmu 4:2 u meču 5. kola italijanske Serije A. Dva gola za Udineze postigao je Di Natale u 28. i 45. minutu, dok su se po jednom u strelce upisali Orto u 58. i Tero u 84. minutu. Strelci za goste bili su Mauri u 22. i Kasano u 45. minutu sa penala. Udineze je treći sa 12 bodova, dok je Parma pretposlednja sa tri.21:11 - Londonska policija spremna za turske navijačeLondonska policija saopštila je danas da je spremna za dolazak nekoliko hiljada navijača Galatasaraja i Bešiktaša koji ove nedelje igraju protiv Arsenala i Totenhema. Galatasaraj gostuje Arsenalu u LŠ u sredu, a narednog dana Bešiktaš igra protiv Totenhema u LE. Očekuje se da će u London stići 3.000 pristalica Galatasaraja, odnosno 2.800 navijača Bešiktaša. Prošlogodišnji derbi između istanbulskih klubova prekinut je kada je stotine navijača upalo na teren pri vođstvu Galatasaraja od 2:1. Policija je tada bila prinuđena da upotrebi suzavac kako bi rasterala navijače. 20:55 - Pobede Zvezde i Novog PazaraPobede Zvezde i Novog PazaraFudbaleri Crvene zvezde pobedili su Borac u Čačku u meču 7. kola Superlige Srbije. Jedini strelac na utakmici bio je Gavrić u 23. minutu. Novi Pazar je na svom terenu i prvi put pred reflektorima pobedio Jagodinu 3:0. Strelci za domaći tim bili su Kecap u 24, Radivojević u 35. i Jevtović u 84. minutu.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

20:45 - Veliko interesovanje za VN Rusije u F1Prodate su gotovo sve karte za prvu trku F1 u Rusiji, koja će biti održana 12. oktobra u crnomorskom letovalištu Sočiju, saopštili su organizatori. "Preostalo je još veoma malo ulaznica i preporučujemo da požure svi koji žele da prisustvuju istorijskom događaju", navodi se u saopštenju Organizacionog odbora trke za Veliku nagradu Rusije, koja se vozi u okviru ovogodišnjeg prvenstva sveta. Štampano je više od 45.000 ulaznica, a cene su u rasponu od 5.000 do 49.000 rubalja (od 127 do 1.240 dolara). Predstavnik organizatora Sergej Vorobjov rekao je da je politika cena karata zasnovana na prodaji za trke F1 u ostalim zemljama, kao i na Zimskim Olimpijskim igrama u Sočiju ranije ove godine.

20:25 - Azar: Čelsi osvaja Ligu šampionaFudbaler Čelsija Eden Azar rekao je da veruje da je njegov tim dovoljno jak i da može ove sezone da osvoji LŠ. "Moja ambicija u Ligi šampiona je ista kao i kad sam došao u ovaj klub. Želimo da osvojimo Ligu šampiona, a sa timom koji imamo mislim da je to moguće. Real je tu kao šampion, Bajern je veoma jak i ove godine, ima i drugih jakih ekipa... Moramo prvo da prođemo grupnu fazu, to je sada najvažnije", rekao je Azar. Čelsi je u prvom kolu Grupe G Lige šampiona odigrao 1:1 sa Šalkeom, a sutra, u drugom kolu, gostuje Sportingu. 20:00 - San Siro nije dovoljan za MilanDirektorka Milana Barbara Berluskoni nagovestila je da bi taj klub mogao da napusti stadion San Siro. "San Siro je čudesan stadion, mesto gde je pisana istorija, gde su i Milan i Inter doživeli vrhunac, ali to više nije dovoljno. Stadion mora da pruža različite usluge, mora biti otvoren sedam dana u nedelji, a ne samo na dan meča", rekla je Berluskoni. San Siro, koji je dom i Milana i Intera, otvoren je 1926. godine, a renoviran je uoči Svetskog prvenstva 1990. godine.19:45 - Navijač glumio Ronalda da bi osvajao devojkeJedan navijač pretvarao se da je Kristijano Ronaldo da bi osvajao devojke. Pogledajte kako je to izgledalo.

http://www.youtube.com/watch?v=9nqzxtmjrck

19:19 - Vojvodina odnela bodove iz KruševcaFudbaleri Vojvodine savladali su u Kruševcu ekipu domaćeg Napretka sa 1:0, u utakmici 7. kola Superlige Srbije. Novosađani su postigli veoma značajnu pobedu i sa utakmicom više preuzeli drugo mesto na tabeli sa 18 bodova, koliko ima i vodeći Partizan. Tim Zorana Marića igrao je organizovano i sigurno, a do uspeha je došao pogotkom Gaćinovića u drugom poluvremenu. Domaći Napredak bezuspešno je nastojao da probije čvrstu protivničku odbranu i dođe barem do boda, pa je pretrpeo već četvrti poraz ove sezone i ostao među ugroženim klubovima.

19:00 - Francuzi ne daju svom takmičaru da kliza za NemačkuFrancuska klizačka federacija oštro se suprotstavila ideji da Bruno Maso ubuduće kliza u paru sa petostrukom svetskom šampionkom Nemicom Aljonom Savčenko. Nemacka federacija (DEU) je saopštila da je njihova klizačka zvezda Savčenko - inače rođena u Ukrajini, spremna da kliza sa 25. godišnjim Francuzom. Sportski direktor DEU Udo Domnsdorf naglasio je da je Maso potpisao izjavu kojom izražava svoju volju da se takmiči za Nemačku. "Nećemo dati odobrenje za to i Bruno to dobro zna", rekao je predsednik Francuske klizačke federacije Didije Gajage i dodao da je Maso "mlad klizač na koga Francuska računa za buduća takmičenja".

18:30 - Saša Bošković odredio spisak igračica za EHF nedeljuSelektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković objavio je uži spisak od 20 igračica na koje računa u EHF nedelji nacionalnih timova. Vicešampionke sveta okupljaju se u ponedeljak 6. oktobra u Beogradu, gde će odraditi trenažne aktivnosti, a već sutradan odigraće u Banjaluci prijateljski meč sa reprezentacijom Republike Srpske. Od 8. do 11. oktobra srpske rukometašice učestvovaće na Kroacija kupu u Umagu, zajedno sa selekcijama Nemačke, Poljske i domaćina Hrvatske. Na spisku su:Golmani: Katarina Tomašević, Jovana Risović, Ana KačarevićLeva krila: Jelena Nišavić, Sanja RadosavljevićPivoti: Dragana Cvijić, Sanja Rajović, Marija LojpurDesna krila: Ivana Milošević, Katarina KrpežBekovi: Sanja Damnjanović, Biljana Bandelier, Jovana Stoiljković, Jelena Trifunović, Andrea Lekić, Kristina Liščević, Dijana Radojević, Jelena Popović, Jelena Živković, Anđela Janušević

18:09 - Milojević: Mnogo nam znači pobeda nad RadomTrener Čukaričkog Vladan Milojević rekao je da njegovim fudbalerima mnogo znači pobeda nad Radom i istakao da se nada da će njegova ekipa nastaviti dobre rezultate u prvenstvu. "Moji igrači su baš priželjkivali ovu pobedu i ona im mnogo znači. Puni su samopouzdanja i nadam se da će nastaviti da beleže pobede. Dobro smo se pripremili za utakmicu sa Radom jer smo znali da igra na ovakvom terenu neće moći mnogo da cirkuliše, pošto su uslovi nemogući", rekao je Milojević. Čukarički je kao gost na stadionu Obilića na Vračaru savladao Rad sa 3:1, u utakmici sedmog kola Super lige Srbije. Trener Rada Milan Milanović ocenio je da su ekipe bile ravnopravne, ali da su greške njegovih fudbalera u odbrani rešile pobednika.17:44 - Real i Milan igraju prijateljski meč u decembruFudbaleri Real Madrida i Milana odigraće u decembru prijateljsku utakmicu u Dubaiju. Real i Milan će meč odigrati 30. devembra na stadionu "7evens" u Dubaiju. Očekuje je se da će tom meču prisustvovati 50.000 navijača. Inače, stadion "7evens" je u vlasništvu kompanije Flaj Emirejts, koja je sponzor Reala od 2013. godine, a Milana od 2010.17:32 - Zubizareta zadovoljan EnrikeomSportski direktor fudbalskog kluna Barselona Andoni Zubizareta rekao je da je zadovoljan time kako je trener Luis Enrike počeo na klupi tog fudbalskog kluba. "On koristi svoje resurse u zavisnosti od utakmice i lige... To je njegova odgovornost i mi smo oduševljeni time kako on radi", rekao je Zubizareta. Zubizareta je naveo i da Enrike nema nikakvih zamerki na Najmara. "Cenim napadače ne samo po broju golova koje postižu, već i poslu koji rade na terenu", dodao je on. Barselona sutra u drugom kolu Lige šampiona igra protiv Pari Sen Žermena, a za francuski klub zbog povrede neće nastupiti Zlatan Ibrahimović. 17:19 - Prva pobeda VoždovcaFudbaleri Donjeg Srema pobedili su Radnički iz Kragujevca 1:0 u meču sedmog kola Superlige Srbije. Jedini strelac na utakmici bio je Stanisavljević u 82. minutu. Spartak je na svom terenu pobedio niški Radnički 1:0 golom Milića u 7. minutu. Voždovac je na svom terenu pobedio Mladost 2:0 golovima Odite u 4. i Babovića u 75. minutu. Čučarički je u gostima bio bolji od Rada 3:1. Golove za Čukarički dali su Matić u 13. i 48, kao i Milosavljević u 84. minutu. Jedini strelac za Rad bio je Perović u 56. minutu.17:10 - Gvardiola: Ne znam šta da očekujem od meča sa CSKATrener Bajerna iz Minhena Pep Gvardiola rekao je da ne zna šta da očekuje od utakmice protiv CSKA koja se igra pred praznim tribinama, ali je insistirao na tome da njegovi fudbaleri moraju da poštuju rusku ekipu. "Nikad to nisam doživeo. Moraćemo da budemo oprezni u toj situaciji. Imamo veliku šansu, možemo da napravimo mali, ali dobar korak napred", rekao je Gvardiola. Bajern će sutra igrati protiv CSKA pred praznim tribinama Himki Arene, a navijača neće biti jer je Uefa kaznila moskovski tim zboh rasističkih ispada navijača tog kluba na meču protiv Viktorije Plzen prošlog decembra. Šampion Bundeslige je i prošle sezone u Ligi šampiona igrao protiv CSKA i u oba duela je trijumfovao.16:55 - Murinjo: Našim Brazilcima je potreban odmorMenadžer fudbalera Čelsija Žoze Murinjo rekao je da je Brazilcima Vilijanu i Oskaru potreban odmor, jer su letos igrali na Mundijalu, a nakon toga nisu prošli cele pripreme sa klubom. "Vilijan je loše počeo sezonu. U stvari, i drugi igrači iz selekcije Brazila nisu imali odmor, niti su prošli pripreme sa klubovima. Isti je slučaj i sa Oskarom. Moraju da idu korak po korak, stvar je u fizičkoj pripremi. Igračima su potrebni odmori između dve sezone", rekao je Murinjo. On je dodao da mu se ne sviđa što je svake sezone kalendar takmičenja sve "gušći" i dodao da to utiče na igrače u svim klubovima.16:32 - Fudbaler Vest Hema kažnjen novčano zbog udaranja policajcaOdbrambeni fudbaler Vest Hema Džejms Tomkins kaznjen je sa 12.900 dolara zbog napada na policajca. Tomkins se izjasnio krivim na sudu za napad na policajca, pijanstvo i remećenje javnog reda ispred noćnog bara u Eseksu, u istočnom delu Londona prošlog decembra. Tomkinsu je za napad na policijskog službenika naloženo da plati 5.700 dolara, sudske takse koštale su ga 6.100 dolara, dok je 520 dolara platio policajcu na ime odštete.16:20 - Sednica Skupštine FSS 8. oktobraSednica Skupštine Fudbalskog saveza Srbije (FSS) biće održana u sredu, 8. oktobra. Kako se navodi na sajtu Saveza, četvrta redovna sednica Skupštine FSS održaće se 8. oktobra od 16.30 u prostorijama Sportskog centra u Staroj Pazovi. "Na osnovu ovlašćenja i uz konsultacije sa rukovodstvima regionalnih saveza i članovima Odbora za hitna pitanja, sazvao sam redovnu sednicu Skupštine. Razgovaraćemo i odlučivaćemo o svim aktuelnim i važnim pitanjima iz srpskog fudbala", rekao je predsednik FSS Tomislav Karadžić. On je dodao da će se na sednici posebno razgovarati o početku takmičenja u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine, ali i ostalim selekcijama koje se takmiče.

15:50 - Divac: Kroz Olimpijsko druženje edukujemo osnovcePredsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac izjavio je da školske sportske igre za cilj imaju edukovanje osnovaca."Ovo je već peta godina za redom kako zajedno organizujemo druženja s najmlađima širom Srbije. Ovo je prilika da se deca takmiče i nauče o našoj sportskoj tradiciji, jer Srbija jeste zemlja sporta. Samo sa znanjem o prošlosti možemo da idemo u budućnost", rekao je Divac u Pančevu na otvaranju manifestacije. U Pančevu je danas organizovano Olimpijsko druženje, na kom su deca od četvrtog do šestog razreda pančevačkih osnovnih škola imala priliku da se takmiče u tradicionalnim sportskim igrama. Za sve učesnike pored sportskog nadmetanja organizovan je i edukativni kviz, putem koga su deca mogla da provere koliko poznaju činjenice o Olimpijskim igrama.

15:05 - Runi: Izvinite zbog crvenog kartonaKapiten Mančester junajteda Vejn Runi izvinio se navijačima zbog crvenog kartona na prvenstvenoj utakmici sa Vest Hemom. Runi je "pocrveneo" u 60. minutu zbog oštrog starta na protivničkom igraču Stjuartu Dauningu."Odmah sam znao da sam napravio grešku. Nema razloga ni da se žalim na odluku sudije. Hteo sam da zaustavim kontranapad Vest Hema. Izvinio sam se svima. Jednostavno, bio sam spor, zakačio Dauninga i bio je faul", rekao je Runi za sajt kluba.Runi će zbog crvenog kartona propustiti tri prvenstvena meča, protiv Evertona, Vest Bromviča i Čelsija.

14:20 - Verštapen najmlađi vozač Formule 1 u istorijiVozač Toro Rosa Holanđanin Maks Verštapen postaće sa 17 godina najmlađi učesnik Formule 1 u istoriji, kada u petak bude vozio na treningu za Veliku nagradu Japana. Dosadašnji rekord držao je aktuelni četvorostruki svetski šampion Nemac Sebastijan Fetel, koji je 2006. u Turskoj vozio na treningu za BMW Zauber kada je imao 19 godina i 53 dana.Verštapen, sin bivšeg vozača Formuile 1 Josa, voziće bolid Francuza Žana Erika Vernjea na prvom treningu na stazi Suzuka, pred nedeljnu trku.

13:55 - Spaleti uskoro preuzima PSŽItalijanski trener Lućano Spaleti mogao bi uskoro da preuzme ekipu Pari Sen Žermena, prenosi danas francuski list Le Parizijen.Čelnici pariskog kluba nezadovoljni su rezultatima na početku sezone i spremaju otkaz treneru Loranu Blanu, a najozbiljniji kandidat je Lućano Spaleti koji je još uvek vezan ugovorom sa Zenitom, iako je slobodan. On je raskinuo ugovor sa ruskim klubom, ali mu Zenit još isplaćuje obeštećenje.

12:55 - Bufon u Juventusu do 2017.Golman Juventusa Ðanluiđi Bufon potpisaće novi ugovor sa Starom damom do juna 2017. godine. Bufonov sadašnji ugovor sa šampionom Italije ističe u leto sledeće godine i već nekoliko nedelja pregovara sa upravom Juventusa. Bufon je u Juventus došao 2001. godine iz Parme, a za Staru damu do sada je odigrao 494 utakmice. On je u dresu torinskog kluba osvojio pet titula prvaka Italije i četiri superkupa te zemlje. Za italijansku reprezentaciju odigrao je 145 utakmica, a 2006. je osvojio titulu svetskog prvaka.

12:40 - Advokat u sredu saopštava spisak za Jermeniju i Albaniju Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dik Advokat saopštiće u sredu, 1. oktobra, spisak igrača koji će biti u konkurenciji za kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo 2016. godine protiv Jermenije i Albanije, saopštio je Fudbalski savez Srbije.

12:00 - Berluskoni: San Siro više nije dovoljan za MilanIzvršna direktorka fudbalskog kluba Milan Barbara Berluskoni rekla je da stadion San Siro više ne ispunjava zahteve rosonera."San Siro je neverovatan stadion, istorijsko mesto gde su Milan i Inter dostigli vrhunac, ali danas to više nije dovoljno. Stadioni moraju da nude različite usluge, infrastruktura otvorena svih sedam dana nedeljno, a ne samo na dan utakmice", rekla za Berluskoni.Čuveni stadion, koji može da primi 80.000 gledalaca, otvoren je 1926. i već 34 godine nosi ime Đuzepe Meaca u čast legendarnog napadača Intera i reprezentacije Italije.11:20 - Ćurčić u petak obelodanjuje tim za baraž sa Španijom Selektor mlade reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić saopštiće u petak, 3. oktobra, u podne spisak igrača za dve utakmice baraža protiv Španije, za plasman na Evropsko prvenstvo u Češkoj, 2015. godine. Prva utakmica igra se u petak, 10. oktobra, u Jagodini od 17 časova, a revanš je na programu četiri dana kasnije u Kadizu, na stadionu Ramon de Karansa, od 18 časova.11:00 - U ponedeljak žreb za osminu finala Kupa SrbijeŽreb za osminu finala Kupa Srbije održaće se u podne 6. oktobra u Sportskom centru u Staroj Pazovi, a utakmice će se igrati 29. oktobra. Klubovi će na žrebu biti podeljenji u dva "šešira", na osnovu rezultata u prošloj sezoni. U osminu finala plasirali su se branilac trofeja Vojvodina, Jagodina, Partizan, OFK Beograd, Crvena zvezda, Voždovac, Radnički (Niš), Rad, Čukarički, Radnički (Kragujevac), Spartak, Inđija, Metalac, Sloga (Petrovac na Mlavi), Sloboda i Proleter. Parove će odrediti selektor omladinske reprezentacije Srbije Ivan Tomić. U osmini finala Kupa igraće se jedna utakmica, a ako posle regularnog toka bude nerešeno, izvodiće se jedanaesterci.

10:40 - Kraj za Zimonjića i Nestora u PekinguSrpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor završili su učešće na turniru u Pekingu već u prvom kolu. Na startu takmičenja bolji od Zimonjića i Nesotra bili su Italijan Fabio Fonjini i Leonardo Majer iz Argentine sa 3:6, 6:3, 10:6, posle jednog sata i 18 minuta igre. Italijansko-argentinska kombinacija za potencijalne rivale u narednom kolu imaju Novaka Đokovića i Filipa Krajinovića, koji na startu igraju sa Letoncem Ernestsom Gulbisom i Marcinom Matkovskim iz Poljske.

10:11 - Ana deveta, pad Bojane Ana Ivanović sada je deveta teniserka sveta. Ona je napredovala za jednu poziciju na novoj WTA listi sa ukupno osvojenih 4.180 bodova.Jelena Janković, koja je kao i Ana predala meč prvog kola na turniru u Vuhanu, zadržala je 11. poziciju sa 3.635 bodova.Bojana Jovanovski je pala za 11 mesta i zauzima 50. poziciju sa 1.050 bodova, a Aleksandra Krunić i dalje je 105. igračica sveta (531 bod). Slede Jovana Jakšić, koja je napredovala za dve pozicije i trenutno je 120. na listi sa 475 bodova, a Vesna Dolonc je za pet pozicija pokvarila plasman i zauzima 170. mesto sa 324 boda.WTA TOP 101. Serena Vilijams (SAD) 9.4302. Simona Halep (Rumunija) 6.0363. Petra Kvitova (Češka) 5.9264. Marija Šarapova (Rusija) 5.6805. Li Na (Kina) 5.2706. Agnješka Radvanska (Poljska) 5.0357. Eženi Bušar (Kanada) 4.7938. Karolina (Voznijacki) (Danska) 4.4559. Ana Ivanović (Srbija) 4.18010. Angelik Kerber (Nemačka) 4.05011. Jelena Janković (Srbija) 3.63550. Bojana Jovanovski (Srbija) 1.050

09:53 - Srpski džudisti osvojili sedam medaljaReprezentativci Srbije u džudou osvojili su sedam medalja, dve srebrne i pet bronzanih, na Evropskom kupu koji se održava u Beogradu.Milica Bodirogić u kategoriji do 78 kilograma i Nemanja Bogdanović (do 100) osvojili su srebrna odličja, dok su bronzana uzeli Bojan Došen (do 73), Dragan Begović (do 90), Slobodan Đorđa (do 100), Ivana Jandrić (do 78) i Sara Slavković (do 78).

09:20 - Novak i dalje ubedljivo prvi teniser svetaNovak Đoković nije igrao prošle nedelje nijedan turnir, kao ni njegovi najbliži pratioci na ATP listi, pa je i dalje ostao suvereno na prvoj poziciji, dok je drugi teniser Srbije Dušan Lajović pokvario plasman za osam mesta, pa je sada 69. na svetu. Viktor Troicki je nastavio da se penje, pa je na samo dva mesta od prvih 150 igrača na planeti.Novak Đoković je ostao na osvojenih 12.150 bodova, što je 3.485 više od drugoplasiranog Rafaela Nadala koji polako ulazi u formu, dok Rodžer Federer na trećoj poziciji poseduje 8.170 bodova. ATP lista:1. Novak Đoković 12.150 bodova2. Rafael Nadal 8.6653. Rodžer Federer 8.1704. Stanislas Vavrinka 5.6005. David Ferer 4.4956. Tomaš Berdih 4.1157. Kei Nišikori 4.0258. Miloš Raonić 3.9659. Marin Čilić 3.84510. Grigor Dimitrov 3.71069. Dušan Lajović 739101. Filip Krajinović 580152. Viktor Troicki 361201. Ilija Bozoljac 252264. Peđa Krstin 181

08:32 - Bajković na debiju sačuvao bod LirsuFudbaleri Lirsa remizirali su sa Standardom 2:2 u 9. kolu belgijskog šampionata, a na golu ekipe iz Lira debitovao je golman Boban Bajković. Bivši trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović tako je došao do novog boda u belgijskom prvenstvu, iako je Standard golovima Van Dama na poluvremenu vodio sa 2:0. Međutim, u nastavku Ngava u 68. i Velios u 90. minutu donose bod Lirsu. Bajković je u završnici meča sjajnom intervencijom sačuvao bod svom novom klubu.

08:10 - Anćeloti prati Filipa JankovićaTrener Reala Karlo Anćeloti navodno prati igre mladog srpskog fudbalera Filipa Jankovića. Janković je omladinac Crvene zvezde koji je pre godinu dana prešao u Parmu, a sada je na pozajmici u Kataniji. Iako je odigrao samo jedan meč za svoj tim u Seriji B ove sezone, mediji u Italiji pišu da Anćeloti želi 19-godišnjeg Srbina. Janković je iz Zvezde otišao prošle sezone u Parmu, iako je u avgustu 2011. postao najmlađi debitant u istoriji crveno-belih.

08:00 - Mladi košarkaši Zvezde odbranili titulu na Trofeju BeogradaJuniori KK Crvena zvezda odbranili su titulu na Trofeju Beograda pobedivši u finalu Partizan sa 74:69. Ekipa Slobodana Klipe je prethodno na ovom turniru pobedila Žarkovo i švajcarski Mejrin basket. Iako su na ovom turniru bili bez četvorice igrača zbog povreda, crveno-beli su ostvarili trijumf. U finalu je najbolji bio Nikola Rakićević sa 24 poena, dok su Jeković i Kenić dodali po 13. Na turniru su osim beogradskih ’večitih’ učestvovali još Zemun, OKK Beograd, Žarkovo i Mejrin basket.

08:00 - PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track