BLOG UŽIVO: Teodosić srušio šampiona Evrope i doneo pobedu CSKA
Foto: Cskabasket.com

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Teodosić srušio šampiona Evrope i doneo pobedu CSKA

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu

23:45 - Stanković: Mnogo boli poraz od BešiktašaKapiten fudbalera Partizana Vojislav Stanković rekao je da večerašnji poraz od Bešiktaša u Ligi Evropa mnogo boli i da je njegova ekipa naivno primala golove. "Mnogo boli ovaj poraz. Mislim da smo mogli bolje, ali šta je - tu je. Pokušali smo da iskoristimo njihove mane, ali nažalost nismo uspeli. Može se reći da su svi golovi koje smo primili bili naivni, ali ne smemo sada da žalimo zbog toga", rekao je Stanković. Partizan je u Beogradu ubedljivo izgubio od Bešiktaša sa 4:0, u trećem kolu Grupe C Lige Evropa.

23:15 - Bajern pregazio PanatinaikosKošarkaši minhenskog Bajerna savladali su večeras kod kuće ekipu Panatinaikosa sa 81:75, dok je Galatasaraj u Istanbulu nadigrao Valensiju (71:64) u utakmicama 2. kola Evrolige. Tim Svetislava Pešića prikazao je odličnu igru i zasluženo slavio protiv trofejnog grčkog kluba, a Galatasaraj je trijumfom najavio da će imati važnu ulogu u D grupi, u kojoj je ranije večeras Crvena zvezda poražena na gostovanju Neptunasu (83:81). Barselona je bila sigurna protiv Armanija u Milanu (78:63), kao i Fenerbahče na gostovanju Turovu (91:76).

22:55 - Bešiktaš pobedio Partizan u BeograduFudbaleri Bešiktaša pobedili su u Beogradu ekipu Partizana 4:0 u meču 3. kola grupe C Lige Evrope. Golove za goste dali su Kavlak u 18, Ba u 45, Ozijakup u 52. i Tore u 54. minutu. Totenhem je na svom terenu bio bolji od Asterasa 5:1. Totenhem i Bešiktaš imaju po 5 bodova, Asteras 4, a Partizan je poslednji sa samo jednim bodom.22:25 - Ronaldo: Zašto derbi u subotu?Fudbaler Reala Kristijano Ronaldo smatra da će Barselona biti u prednosti pred predstojeći "El klasiko", pošto katalonski klub ima dan više odmora posle utakmica u Ligi šampiona. Barselona je u utorak na Nou Kampu pobedila Ajaks sa 3:1, dok je Real juče na gostovanju savladao Liverpul (3:0). "Mala prednost je na strani Barselone. Ne razumem zašto se 'El Klasiko' igra u subotu. To je najveća i najvažnija utakmica u prvenstvu i trebalo je da bude zakazana za nedelju. Čelnici lige moraju da budu oprezni, jer će vam svaki profesionalac reći da nije isto igrati posle dva ili tri dana odmora", dodao je Ronaldo.21:59 - U petak odluka UEFA o kaznama za Srbiju i AlbanijuSastanak Kontrolne i Disciplinske komisije Evropske fudbalske unije (UEFA) posvećen prekinutoj utakmici između Srbije i Albanije završen je večeras u Nionu posle celodnevnog zasedanja, a odluka o epilogu i mogućim kaznama biće saopštena sutra. Kako je potvrdio generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Zoran Laković odluka bi trebalo da bude saopštena u 12.30 sati. Tročlana komisija UEFA trebalo je da donese odluku danas, ali je odložena za sutra zbog obimne dokumentacije i dugotrajnog razmatranja dokaza dve delegacije kako bi "presuda" o konačnom epilogu bila pravična.

21:36 - Galatasaraj pobedio ValensijuKošarkaši Galatasaraja pobedili su na svom terenu u Istanbulu ekipu Valensije sa 71:64, u utakmici drugog kola Grupe D Evrolige. Galatasaraj je, posle početnog poraza od Crvene zvezde, zabeležio prvu pobedu, dok je Valensiji to drugi poraz. Tursku ekipu je poredvodio Karlos Arojo sa 16 poena, dok je srpski košarkaš Zoran Erceg postigao 12, a Vladimir Micov 10. Najefikasniji u Valensiji bio je Luk Harangodi sa 16 poena. Crvena zvezda je u istoj grupi kao gost izgubila od Neptunasa sa 83:81, dok će se Olimpijakos i Laboral Kuča sastati sutra. CSKA Moskva je u Grupi B ostvarila i drugu pobedu, pošto je kao domaćin pobedila aktuelnog šampiona Evrolige Makabi sa 99:80.

21:10 - Pobeda Fiorentine, poraz NapolijaOdigrano je prvih 11 utakmica večerašnjeg programa 3. kola fudbalske Lige Evrope u kojima su značajne pobede ostvarili Fiorentina i Jang Bojs. Klub iz Firence slavio je u Solunu protiv domaćeg PAOK-a (1:0), dok je Jang Bojs priredio iznenađenje savladavši kod kuće ekipu Napolija sa 2:0. Sparta je u Bratislavi pobedila domaći Slovan sa 3:0 u meču koji je bio u prekidu oko pola sata zbog ulaska gostujućih navijača u teren, a u nastavku češki prvak je boljom igrom zabeležio sigurnu pobedu.

20:55 - Dunga uveo nova pravila igračimaBrazilski fudbaleri neće moći da nose kačkete i šetaju u papučama japankama dok su u reprentaciji te zemlje, odlučio je selektor Karlos Dunga. Oni, takođe, u određenim situacijama neće moći da koriste mobilne telefone, a zabranjeno im je da javno govore o religijskim i političkim pitanjima. "Kodeks ponašanja je preko potreban kako bi se održala harmonija u timu", rekao je Dunga. Kodeks ponašanja već je postojao u reprezentaciji Brazila, ali je revidiran pošto je Dunga preuzeo nacionalni tim posle letošnjeg neuspeha na SP. Brazil, koji je doživeo debakl na Mundijalu u svojoj zemlji ubedljivim porazima u polufinalu i utakmici za treće mesto, u novembru će igrati prijateljske utakmice protiv Turske i Austrije.

20:30 - Teodosić doneo pobedu CSKAKošarkaši moskovskog CSKA savladali su na domaćem terenu ekipu Makabija sa 99:80 (21:19, 27:22, 32.13, 19:26), a sjajnu partiju pružio je srpski reprezentativac Miloš Teodosić. Ishod meča 2. kola B grupe Evrolige nijednog trenutka nije dolazio u pitanje, a branilac titule iz Tel Aviva u završnici je samo ublažio poraz. U redovima domaćih "armejaca" Teodosić je ponovo blistao. Majstorski je dirigovao igrom svog tima i uz čak 11 asistencija postigao 15 poena. Uz rame srpskom košarkašu bili su Vims sa 18 i Kaun sa 17 poena, dok su se kod Makabija istakli Rendl sa 18 i Landesberg sa 14. U ostalim mečevima B grupe sutra igraju Limož - Cedevita i Unikaha - Alba.20:20 - Neredi na meču Slovana i SpartaUtakmica trećeg kola Grupe I Lige Evropa između Slovana iz Bratislave i Sparte iz Praga bila je prekinuta u 40. minutu pošto su navijači Sparte utrčali na teren. Oko 40 navijača Sparte probilo je ogradu, te je utrčalo na teren i krenulo ka pristalicama Slovana. Fudbaleri obe ekipe bezbedno su otišli u svlačionicu i niko nije povređen. Veliki broj policajaca je posle nekoliko minuta uspelo da smiri nerede na stadionu Pasijenki u Bratislavi. Švedski arbitar Martin Strembergson je odlučio da se utakmica nastavi pošto se isprazne tribine. Slovan posle prva dva kola ima oba poraza, dok je Sparta ima jedan trijumf i poraz.

20:05 - Valdes trenira sa Mančester junajtedomNekadašnji golman Barselone Viktor Valdes počeće da trenira sa fudbalerima Mančester junajteda, kako bi se vratio u formu i u potpunosti oporavio posle teške povrede kolena. Ovaj 32-godišnji goloman, kome su u martu pokidani prednji ukršteni ligamenti kolena, od kraja prošle sezone je bez kluba, nakon što mu je istekao ugovor sa Barselonom. Trener Mančestera Luj van Gal ponudio je Valdesu da trenira sa prvim timom, dok se u potpunosti ne oporavi od povrede. Van Gal je već trenirao Valdesa u Barseloni.

19:39 - Suarez može da igra u El klasikuBarselona je objavila da je od Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) dobila zvaničnu potvrdu da Urugvajac Luis Suarez može da nastupi na predstojećem velikom derbiju protiv Reala iz Madrida. FIFA je letošnje pojačanje Katalonaca prethodno kaznila zbog toga što je tokom prvenstva sveta u Brazilu na utakmici nacionalnog tima protiv Italije ugrizao protivničkog igrača Đorđa Kjelinija. Suarez je suspendovan na četiri meseca, a to je prvotno uključivalo i prijateljske utakmice i treninge, ali mu je kasnije Sud za sportsku arbitražu (CAS) dozvolio treniranje u novom klubu. "CAS je potvrdio da Suarezu kazna ističe 24. septembra u ponoć", stoji u saopštenju FIFA.

19:19 - Neredi u Lilu uoči početka utakmice

Francuska policija za razbijanje demonstraicija koristila je danas gumene metke i suzavac, kako bi sa glavong trga u Lilu rasterali navijače Evertona, koji su se tu okupili nekoliko sati pred početak utakmice trećeg kola fudbalske Lige Evropa. Navijači Evertona ignorisali su zahtev Uprave svog kluba da se ne okupljaju na glavnom trgu u Lilu, iako je sinoć na istom mestu došlo do sukoba sa pristalicama fudbalskog kluba Lil. U sredu uveče je oko sto huligana sa kapuljačama napalo navijače Evertona, koji su se posle provoda u gradskim pabovima okupili na glavnom trku. Tom prilikom dvojica navijača Evertona su povređena i smeštena u bolnicu.

19:10 - Sportisti Kosova već na Igrama u Bakuu?Sportisti Kosova bi mogli debitovati na takmičenjima pod pokroviteljstvom MOK već na Evropskim igrama u Bakuu 2015. godine. MOK je u sredu potvrdio da je preliminarno priznao nacionalni olimpijski komitet (NOK) Kosova, što znači da Kosova sada može da traži prijem u Evropski olimpijski komitet (EOK). Definitivnu odluku o prijemu samoproglašene Republike Kosovo, koju je priznalo više od 100 članica UN, biće doneta na decembarskoj sednici MOK u Monaku. Predsednik EOK Patrik Hiki je saopštio da posle odluke MOK očekuje molbu Kosova za članstvo u EOK.

18:42 - Morati nije više počasni predsednik InteraDosadašnji počasni predsednik fudbalskog kluba Inter Masimo Morati podneo je ostavku na tu funkciju. Morati je do novembra prošle godine bio predsednik Intera, a poziciju počasnog predsednika prihvatio je kada je većinski paket deonica prodat biznismenu iz Indonezije Eriku Tohiru koji je postao prvi čovek kluba. Pored Moratija iz Intera su danas otišli i njegov sin Anđelomario, koji je bio potpredsenik kluba, kao i Rinaldo Gelfi i Alberto Manconeto, članovi glavnog odbora. Potvrda o odlasku Moratija i njegovih ljudi iz kluba stigla je iz Moratijeve kompanije koja je i dalje vlasnik 29,5 odsto deonica kluba.

18:16 - Srbija dočekuje Španiju u NišuVaterpolo savez Srbije odlučio je da Niš bude domaćin utakmice nacionalnog tima protiv selekcije Španije 18. novembra. Reč je o meču prvog kola ovogodišnjeg izdanja Svetske lige. Vaterpolisti Srbije branioci su trofeja u tom takmičenju nakon što su u junu u Dubaiju savladali u finalu završnog turnira reprezentaciju Mađarske sa 10:6. Srbija je u Dubaiju osvojila ukupno osmi trofej Svetske lige (dva kao Srbija i Crna Gora), četvrti u poslednjih pet godina.

17:56 - Navijači Lila napali pristalice EvertonaNavijači Lila napali su simpatizere Evertona uoči utakmice dva kluba u okviru grupe H Lige Evrope. Incident se dogodio sinoć kada je grupa oko 100 navijaca Lila sačekala protivničke pristalice u Australijskom baru. Navijači "karamela" su mirno sedeli kada su maskirani napadači metalnim stolicama pokušali da slome stakla i uđu u bar, dok su "deblji kraj" izvukli Englezi koji su već bili na ulici. Lokalna policija je brzo reagovala i suzavcem rasterala grupu domaćih navijaca. O incidentu je obaveštena i ostrvska policija, koja će pomogati u organizaciji večerašnje utakmice. Utakmica između Lila i Evertona počinje u 19 sati.

http://www.youtube.com/watch?v=p3CcbVWuClo

17:35 - Adrijano ponovo u selekciji BrazilaSelektor fudbalske reprezentacije Brazila Karlos Dunga pozvao je napadača Šahtjora Luiza Adrijana za prijateljske utakmice protiv Turske i Austrije narednog meseca. Prilika da debituje u dresu državnog tima svakako je najveća nagrada za 27-godišnjem napadača, koji je u utorak uveče postigao pet golova u trijumfu Šahtjora protiv BATE Borisova (7:0) i stao uz rame Lionelu Mesiju, jedinom koji je to prethodno uspeo da uradi u elitnom takmičenju. Na spisku nema nijednog igrača iz brazilske lige, kako je Dunga naveo zbog važnih utakmica u nacionalnom šampionatu, pa protiv Turske i Austrije neće igrati prvi golman DŽeferson i veterani Kaka i Robinjo.Na spisku se nalaze: Golmani: Neto (Fiorentina), Dijego Alves (Valensija), Rafael Kabral (Napoli)Odbrana: David Luiz (Pari Sen Žermen), Markinjos (Pari Sen Žermen), Tijago Silva (Pari Sen Žermen), Miranda (Atletiko Madrid), Aleks Sandro (Porto), Mario Fernandes (CSKA Moskva), Filipe Luis (Čelsi), Danilo (Porto).Sredina terena: Luiz Gustavo (Volfsburg), Romulo (Juventus), Kazemiro (Porto), Fernandinjo (Mančester Siti), Oskar (Čelsi), Vilijan (Čelsi), Filipe Kutinjo (Liverpul), Lukas (Pari Sen Žermen), Firminjo (Hofenhajm), Daglas Kosta (Šahtjor).Napad: Nejmar (Barselona), Luiz Adrijano (Šahtjor).

17:10 - Kosta u bolnici zbog stomačnog virusaNapadač Čelsija i španski internacionalac Dijego Kosta primljen je u bolnicu zbog stomačnog virusa. Kako se navodi, Kosta bi u bolnici mogao da ostane tri dana na posmatranju. Španski fudbaler je po povratku sa reprezentativnih obaveza primljen u bolnicu zbog jakih bolova u stomaku. Kosta nije igrao na poslednje dve utakmice za Čelsi - protiv Kristal Palasa i Maribora, a Murinjo je saopštio da on neće biti u timu ni za nedeljni meč protiv Mančester Junajteda.

16:45 - UCI se žali na kaznu KrojcigeruMeđunarodna biciklistička unija (UCI) žaliće se Sudu za sportsku arbitražu u Lozani, pošto je Olimpijski komitet Češke oslobodio optužbi za doping svog biciklistu Romana Krojcigera. "Očekujem da ćemo u roku poslati žalbu", rekao je predsednik UCI Brajan Kukson. Češki olimpijski komitet presudio je prošlog meseca da "anomalije u Krojcigerovom biološkom pasošu između 2011. i 2012. godine ne probijaju nikakva ograničenja". Ekipa Tinkof-Sakso otpustila je Krojcigera uoči Tur d"Fransa, ali je u odlučila da ga vrati u tim za Trku oko Poljske, zbog čega je bila privremeno suspendovana.16:20 - Bogićević očekuje teško gostovanje u SuboticiTrener fudbalera čačanskog Borca, Bogić Bogićević izjavio je da njegovu ekipu očekuje teško gostovanje u Subotici u okviru 10. kola Superlige Srbije. "Subotičani imaju veći bodovni saldo, zbog čega će igrati mirnije i rasterećenije, međutim, mi smo pokazali da možemo da se suprotstavimo svakom protivniku, pa očekujem da se ne vratimo sa gostovanja praznih ruku", naveo je šef struke Čačana. Spartak je, prema njegovoj oceni, odlična ekipa, a dodatni motiv za protivnika će biti to što igraju na domaćem terenu. Utakmica između Spartaka i Borca biće odigrana u subotu, 25. oktobra od 14,30 časova u Subotici.

15:53 - Revejer u Sanderlendu do kraja sezoneBivši francuski internacionalac Antoni Revejer potpisao je za Sanderlend do kraja sezone, saopštio je danas premijerligaški klub. Tridesetčetvorogodišnji bek u poslednjih nekoliko nedelja trenira sa Sanderlendom kao slobodan igrač, pošto je prethodnu sezonu proveo sa Napolijem. Revejer bi mogao da nastupi u subotu u meču protiv Arsenala, u kojem će Sanderlend pokušati da se oporavi od teškog "nokauta" od 8:0 protiv Sautemptona prošlog vikenda. Revejer koji je 20 puta igrao za reprezentaciju Francuske, započeo je karijeru u Renu, ali je najveći uspeh ostvario u Lionu, čije je boje branio na 300 utakmica i sa njima osvojo pet titula.

15:18 - Berbatov pauzira tri nedelje zbog povredeFudbaler Monaka Bugarin Dimitar Berbatov pauziraće tri nedelje zbog povrede butnog mišića, saopštio je danas francuski prvoligaš. Berbatov je 11 minuta pre kraja poluvremena u sredu u remiju bez golova u Ligi šampiona protiv Benfike signalizirao klupi da ne može da nastavi da igra."Berbatov je zadobio povredu mišića leve butine i očekue se da će biti odsutan tri nedelje", saopštio je klub.

15:15 - Lajović završio takmičenje u osmini finalaSrpski teniser Dušan Lajović nije danas uspeo da se plasira u četvrtfinale turnira u Valensiji, pošto je izgubio od 46. igrača sveta Španca Pabla Anduhara sa 0:2 u setovima (3:6, 2:6). Meč je trajao 71 minut, 67. teniser sveta Lajović je četiri puta izgubio svoj servis, a napravio je jedan brejk. Anduhar će u četvrtfinalu igrati protiv sunarodnika Tomija Robreda, 21. igrača na ATP listi.

15:13 - Halep prva polufinalistkinja Završnog turnira u Singapuru Rumunska teniserka Simona Halep plasirala se u polufinale Završnog turnira u Singapuru. Halep se plasirala među četiri najbolje, posto je u Crvenoj grupi Kanađanka Eženi Bušar osvojila gem u meču protiv Serene Vilijams. Halep (23) je prethodno deklasirala najbolju teniserku sveta Serenu Vilijams sa 6:0, 6:2. Srpska teniserka Ana Ivanović takođe ima šansu da se plasira u polufinale, pod uslovom da u petak savlada Halepovu I to bez izgubljenog seta. 15:05 - ATP Valensija: Anduhar zaustavio LajovićaSrpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u četvrtfinale ATP turnira u Valensiji, pošto je u 2. kolu izgubio od Španca Pabla Anduhara sa 6:3, 6:2. Meč je trajao jedan sat i deset minuta. Anduhar će u borbi za polufinale igarti protiv zemljaka Tomija Robreda. Turnir u Valensiji igra se za nagradni fond od 2,2 miliona evra.14:57 - Berbatov pauzira tri nedelje zbog povredeFudbaler Monaka Bugarin Dimitar Berbatov pauziraće tri nedelje zbog povrede butnog mišića. Berbatov se povredio u prvom poluvremenu remija sa Benfikom (0:0) u 3. kolu Lige šampiona. "Berbatov je zadobio povredu mišića leve butine i očekue se da će biti odsutan tri nedelje", saopštio je taj klub.

Foto: AP
Foto: AP

14:41 - RSS: Besplatno na Srbija - Crna GoraRukometni savez Srbije saopštio je da će ulaz na utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Srbije i Crne Gore biti slobodan, ali uz ulaznicu. Svi zainteresovani moći će da preuzmu karte na blagajnama hale Pionir u sredu, 29.oktobra od 15 sati pa do početka utakmice. Jedno lice može da preuzme maksimalno 4 ulaznice. Svi oni koji su elektronskom poštom poslali trebovanje, karte mogu da preuzmu u Rukometnom savezu Srbije, od 12 do 15 časova, a na dan utakmice, na blagajni Hale Pionir od 15 časova do početka utakmice. Ulaznice se preuzimaju uz bilo koji identifikacioni dokument sa slikom ili sa članskom kartom RSS.14:25 - WADA sa zvaničnicima Kenije o dopinguSvetska antidoping agencija (WADA) sastala se sa zvaničnicima Kenije povodom izveštaja u kojem se tvrdi da ova istočnoafrička zemlja nema razvijen sistem borbe protiv dopinga. WADA je saopštila da će nadgledati proces osnivanje nacionalne antidoping agencije Kenije, zemlje koja tradicionalno stvara veliki broj šampiona na duge staze. Formiranju tog tela prisustvovaće i antidoping agencije iz Norveške i Kine. Istraga dopinga u atletici, sportu koji dominira u Keniji, utvrdila je da su suplementi "obogaćeni" steroidima davani i ragbistima. Kenijska ragbi unija demantovala je da postoji sistematsko dopingovanje sportista.14:02 - Pogba produžava ugovor sa JuventusomFudbaler Juventusa Pol Pogba uskoro će produžiti ugovor sa torinskim klubom. Pogba će postojeći ugovor, koji ističe 2016. godine, produžiti na još tri sezone pod znatno boljim uslovima. Kako se navodi francuski reprezentativac će umesto dosadašnjih milion i po evra, zarađivati između tri i po i četiri miliona evra po sezoni. Pogba je u letnjem prelaznom roku bio na meti PSŽ-a, Reala i klubova iz Mančestera, ali je torinski tim odbio sve ponude. On je član Juventusa od 2012. godine, kada je kao slobodan igrac došao upravo iz Junajteda. Pogba je za torinski tim je odigrao 96 utakmica i postigao 15 golova, a osvojio je dve titule Serije A i dva Superkupa Italije.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

13:41 - UEFA pokrenula postupak protiv BATE-a zbog navijačaEvropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv beloruskog kluba BATE Borisov zbog navodnog rasističkog ponašanja njegovih navijača tokom utakmice sa Šahtjorom u Ligi šampiona. Ukrajinski Šahtjor je u utorak uveče u Borisovu pobedio Bate sa 7:0, a pet golova postigao je Brazilac Luis Adrijano. On je rekao da su mu navijači upućivali "neprijatne uvrede, na rasnoj osnovi". UEFA je zbog toga pokrenula disciplinski postupak protiv beloruskog kluba, a njena Disciplinska komisija će slučaj razmatrati 13. novembra.13:26 - Pehar Lige šampiona videlo 15.000 navijačaBlizu 15.000 ljubitelja fudbala u Novom Sadu, Nišu i Beogradu videlo je originalni pehar Lige šampiona, u sklopu ovogodišnje Ture trofeja. Ambasadori Tura bili su Dejan Savićević, Dejan Stanković i Mičel Salgado. Savićević, osvajač trofeja sa Crvenom zvezdom i Milanom bio je ambasador u Novom Sadu i Nišu, gde je za dva dana trofej videlo oko 6.000 ljudi, dok su Stanković, šampion sa Interom, i Salgado, dvostruki pobednik sa Real Madridom, bili promoteri u Beogradu.12:58 - Davor Šuker u bolnici zbog problema s disanjemPredsednik Fudbalskog saveza Hrvatske Davor Šuker hitno je primljen u KBC Zagreb zbog problema s disanjem. Šukera očekuju detaljni lekarski pregledi posle kojih će biti poznato kakvo je zdravstveno stanje bivšeg fudbalera i šta je izazvalo teškoće u disanju.12:43 - Novi poraz Šarapove u SingapuruRuska teniserka Marija Šarapova izgubila je šansu da godinu završi na prvom mestu WTA liste, pošto je poražena od Čehinje Petre Kvitove sa 3:6, 2:6 u meču 2. kola Bele grupe na Završnom turniru u Singapuru. Treća teniserka sveta Kvitova do trijumfa je stigla posle jednog sata i 17 minuta igre, pa je ostala u trci za plasman u polufinale Završnog WTA turnira. U Beloj grupi Dankinja Karolina Voznijacki ima dve pobede, Kvitova i Agenjška Radvanska po jednu pobedu, dok je Šarapova bez trijumfa, ali i ona ima teoretske šanse za plasman u polufinale. U trećem kolu, sastaju se Kvitova - Voznijacki i Šarapova - Radvanska.

Foto: AP
Foto: AP

12:19 - Trener Olimpijakosa: Del Boske zovi Roberta

Trener Olimpijakosa Mičel rekao je da je presrećan zbog pobede nad Juventusom (1:0), ali i zbog mentaliteta svojih igrača. "Igrali smo veoma dobro više od jednog sata – bili smo na nivou meča sa Atletikom, kao i onih duela sa Mančester junajtedom, Benfikom i Anderlehtom prošle sezone. Naš golman Roberto bio je izvanredan, ne može se rečima opisati koliko je bio dobar, selektor Španije Visente del Boske trebalo bi da porazmisli o njemu", rekao je Mičel. Tokom meča navijači su skandirali ime sjajnog golmana Roberta.11:48 - Voznijacki pobedila Radvansku u SingapuruDanska teniserka Karolina Voznijacki pobedila je šestu teniserku sveta, Poljakinju Agnješku Radvansku sa 7:5, 6:3 u meču 2. kola Bele grupe Završnog WTA turnira u Singapuru. Dankinja je drugom pobedom napravila veliki korak ka plasmanu u polufinale. Voznijacki je u utorak pobedila i Ruskinju Mariju Šarapovu sa 2:1 u setovima.11:30 - Kasiljas srušio još jedan rekordGolman Real Madrida Iker Kasiljas u sredu je oborio još jedan rekord. Real je savladao Liverpul sa 3:0 na Enfildu, a Kašiljas je stigao do svoje 85. pobede u Ligi šampiona, čime je prestigao veznog igrača Barselone Ćavija Ernandesa. "Kada sam debitovao 15. septembra 1999. protiv Olimpijakosa, nisam verovao ni da ću odigrati drugu ili treću utakmicu. Mogu da budem ponosan. Moram se zahvaliti klubu što mi je omogućio da to ostvarim", rekao je Kasiljas. Legendarni golman sada ima priliku da prestigne Ćavija i po broju nastupa u elitnom evropskom takmičenju. Njih dvojica su trenutno izjednačeni sa po 143 utakmice.
Foto: AP
Foto: AP

11:05 - Partizan zove navijače u HumskuFudbaleri Partizana od 21:05h u Humskoj dočekuju turski Bešiktaš, a klub je saopštio da još ima karata za sve tribine. Crno-beli se nadaju što boljoj poseti I još jednom pozivaju navijače. "Mimo svakog običaja, ovog puta pozivam navijače da kupe karte, da podrže ovaj tim. Igrači su to zaslužili zbog izvanrednih rezultata. Neka stadion bude pun, neka igrači budu na gornjoj granici svojih mogućnosti. Borićemo se za pobedu u svakoj sekundi utakmice", rekao je trener Partizana Marko Nikolić.10:44 - Arsović: Bolji završetak nisam mogla ni da sanjamSrpska reprezentativka u streljaštvu Andrea Arsović izjavila je da osvajanje srebrnog kristalnog globusa u finalu Svetskog kupa u Azerbejdžanu predstavlja krunu sjajne sezonu. "Ovo je definitivno bila moja sezona, bolji završetak nisam mogla ni da sanjam. Posle ovog takmičenja godinu ću završiti na drugoj poziciji Svetske rang liste. U osnovnom delu imala sam odličan rezultat, u finalu sam sve vreme bila na vodećoj poziciji, ni pred kraj nisam posustala, aali je Kineskinja Ji Siling bila bolja za samo 0,3", izjavila je Arsovićeva, koja je prošle godine sa malim kalibrom, takođe osvojila srebrni kristalni globus. Ona je još jednom iskoristila priliku da se zahvali na podršci koju dobija od Ministarstva omladine i sporta, Olimpijskog komiteta i Streljačkog saveza Srbije.10:21 - NBA treneri: Šarić i Fernandes ispred TeodosićaHrvatski reprezentativac Dario Šarić i Španac Rudi Fernandes proglašeni su najboljim igračima van NBA u tradicionalnoj anketi u kojoj na početku svake sezone učestvuju treneri svih timova najjače košarkaške lige sveta. Posle Šarića i Fernandesa najviše glasova dobili su Miloš Teodosić i Španac Serhio Rodriges. Za Šarića i Fernandesa glasalo je po 32 odsto anketiranih, dok su Teodosić i Rodriges dobili po 12 procenata glasova trenera NBA lige. Osim pomenutog kvarteta glasove u anketi dobili su još kapiten srpske reprezentacije Nenad Krstić, Mario Hezonja (Hrvatska) i Vasilis Spanulis (Grčka). U izboru za najboljeg igrača Lebron Džejms (Klivlend) je pobedio sa 67,9 odsto glasova. Najbolji stranac u NBA ligi je Nemac Dirk Novicki za koga je glasalo 53,6 odsto anketiranih, a najbolji trener je Greg Popović (San Antonio) koji je dobio čak 92,9 odsto glasova.09:55 - Arsovićevoj srebrni globus u finalu Svetskog kupaSrpska reprezentativka u streljaštvu Andrea Arsović osvojila je srebrni kristalni globus u finalu Svetskog kupa koje se održava u Azerbejdžanu. Arsovićeva je u disciplini vazdužna puška zauzela drugo mesto sa ukupnim rezultatom 207,4 kruga. Prvo mesto osvojila je Kineskinja Ji Siling sa 207,7 krugova, dok je trećeplasirana njena zemljakinja Vu Liuksi sa 185,6 krugova. U finalu je nastupila i olimpijska vicešampionka Ivana Maksimović, koja je zauzela sedmo mesto. Od srpskih strelaca danas se takmičio i Milutin Stefanović, koji je takođe u disciplini vazdušna puška zauzeo 9. mesto, sa "upucanih" 623,4 kruga. Za plasman u finale nedostajala su mu 0,3 kruga. Finale Svetskog kupa traje do 28. oktubra, a od srpskih strelaca na strelište će još Zorana Arunović, 25. oktobra u disciplini vazdušni pištolj, odnosno Damir Mikec i Andrija Zlatić, dan kasnije, u disciplini MK pištolj.09:21 - Durent: Neću žuriti sa povratkom na terenNajbolji košarkaš Oklahoma Siti Tandera Kevin Durent izjavio je da neće žuriti sa povratkom na teren. Durent će propustiti početak nove sezone u NBA ligi zbog frakture stopala, zbog koje je morao na operaciju. Durent će najverovatnije odsustvovati sa terena između šest i osam nedelja. "Neću žuriti, to je jedina stvar koju neću raditi. Siguran sam da ću se osećati bolje za dve-tri nedelje. Ali, sigurno neću žuriti", rekao je Durent.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

08:59 - Venger: Treba nam još samo jedna pobedaMenadžer Arsenala Arsen Venger istakao je da je borbeni duh njegovog tima bio presudan u preokretu i pobedi nad Anderlehtom u 3. kolu Lige šampiona. "Nastavili smo da igramo i dali smo dva dobra gola. Imali smo duh, bila je ovo vitalna utakmica za nas kada je reč o plasmanu dalje. U dobroj smo poziciji jer Galatasaraj i Anderleht imaju samo po jedan bod, treba nam još jedna pobeda kod kuće i prošli smo", zaključio je Venger. Anderleht je vodio od 71. minuta pogotkom Endija Nadžara, ali su Tobdžije sa dva gola u dva minuta stigli do važnog trijumfa. Tvorci preokrata bili su Kjeran Gibs u 89. i Lukas Podolski u 91. minutu.08:45 - Čeka se odluka UEFA oko meča Srbija - AlbanijaKomisija Evropske fudbalske unije (UEFA) danas bi trebalo da donese konačnu odluku o epilogu prekinute utakmice između reprezentacija Srbije i Albanije u kvalifikaijama za EURO 2016. Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je 14. oktobra u 42. minutu, kada se iznad terena stadiona Partizana pojavio dron, sa zastavom takozvane velike Albanije, posle čega su usledili incidenti. UEFA je pokrenula postupak protiv oba nacionalna saveza, a Fudbalski savez Srbije tereti se zbog navijackih nereda, bacanja baklji i drugih predmeta sa tribina, korišcenja lasera, ulaska navijaca na teren i slabe organizacije meča. Albanci su, s druge strane, suočeni sa mogućom kaznom zbog odbijanja da nastave utakmicu i zbog prikazivanja nezakonitog transparenta. Meč je prekinut pri rezultatu 0:0.08:30 - Partizan od 21.05 dočekuje Bešiktaš u Ligi EvropeFudbaleri Partizana dočekuju ekipu Bešiktaša u utakmici 3. kola Lige Evrope, a trener Marko Nikolić veruje da crno-beli mogu do pobede nad kvalitetnim protivnikom. Nikolić je istakao da njegova ekipa dočekuje turski tim puna samopouzdanja, posebno posle trijumfa nad Crvenom zvezdom u 147. večitom derbiju (1:0). "Na sredini smo takmičenja u grupi i ovaj meč određuju dalje ambicije. Želim da rasteretim ekipu, jer smo samim plasmanom u grupnu fazu ostvarili plan. Ovo su utakmice za uživanje", istakao je Nikolić. Utakmica 3. kola Grupe C Lige Evrope između Partizana i Besiktaša igra se večeras u Beogradu od 21.05 sati.08:00 - PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track