BLOG UŽIVO: Barseloni derbi u Istanbulu, Turov nadigrao Bajern
Foto: Euroleague

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Barseloni derbi u Istanbulu, Turov nadigrao Bajern

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:25 - Barseloni derbi u Istanbulu, Turov nadigrao BajernKošarkaši Barselone slavili su večeras u derbiju protiv Fenerbahčea u Istanbulu (80:78), a iznenađenje je priredio poljski Turov savladavši Bajern iz Minhena (89:78), u utakmicama 4. kola Evrolige.Španski tim lošije je počeo veliki okršaj, ali je u nastavku sredio redove i preuzeo inicijativu uz stalnu prednost, da bi u završnici smirenijom igrom potvrdio uspeh protiv neprecizne ekipe Željka Obradovića. U poslednjem napadu Preldžić je promašio za tri poena i pobedu Fenerbahčea.Barselona je ostala na čelu C grupe s maksimalnim učinkom, dok je turski klub pretrpeo drugi poraz.Turov je zabeležio istorijsku prvu evroligašku pobedu. Gostujuća ekipa Svetislava Pešića dobro je otvorila meč, ali je motivisani domaćin u nastavku preokrenuo rezultat i požrtvovanom igrom došao do velikog uspeha.Ranije večeras Efes je rutinski slavio protiv Nižnjeg Novgoroda (76:66), Žalgiris je nastavio sa sjajnim partijama savladavši Uniks (77:71), a veliko iznenađenje priredila je Cedevita pobedom u gostima protiv branioca titule Makabija (83:73).A grupa:Nižnji Novgorod - Efes 66:76 (15:21, 9:21, 21:23, 21.11)Žalgiris - Uniks 77:71 (17:17, 23:20, 22:18, 15:16)Odigrano juče: Real Madrid - Sasari 115:94.Tabela: Real Madrid 4-0, Žalgiris i Efes 3-1, Uniks i Nižnji Novgorod 1-3, Sasari 0-4.B grupa:Makabi Tel Aviv - Cedevita 73:83 (22:26, 18:18, 17:24, 16:15)Sutra igraju CSKA Moskva - Unikaha i Alba Berlin - Limož.Tabela: CSKA i Unikaha 3-0, Makabi 2-2, Limož 1-2, Cedevita 1-3, Alba 0-3.C grupa:Turov - Bajern Minhen 89:78 (17:22, 25:17, 28:20, 19:19)Fenerbahče - Barselona 78:80 (21:19, 20:22, 19:23, 18:16)Sutra igraju Panatinaikos - Armani.Tabela: Barselona 4-0, Panatinaikos 2-1, Fenerbahče 2-2, Bajern i Turov 1-3, Armani 1-2.D grupa:Sutra igraju Crvena zvezda - Olimpijakos, Valensija - Laboral i Galatasaraj - Neptunas.Tabela: Olimpijakos 3-0, Crvena zvezda i Laboral 2-1, Galatasaraj i Neptunas 1-2, Valensija 0-3.

20:02 - Odbojkaši Partizana pobedili rumunsku KrajovuOdbojkaši Partizana savladali su večeras u Beogradu ekipu rumunskog predstavnika SCM Krajova sa 3:2 (25:18, 25:16, 21:25, 18:25, 15:12), u prvoj utakmici šesnaestine finala Kupa CEV. Revanš meč igra se 19. novembra u Krajovi. Ukoliko eliminišu Rumune, crno-beli će u osmini finala 3. i 17. decembra igrati sa pobednikom dvomeča Kečkemet (Mađarska) - Dinamo Bukurešt (Rumunija).

18:00 - Poraz Troickog u BratislaviSrpski teniser Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u četvrtfinale čelendžer turnira u Bratislavi. On je u osmini finala izgubio od Ukrajinca Ilje Marčenka u dva seta - 6:4, 6:2. Troicki je prethodno na startu turnira pobedio Hrvata Matu Delića (6:7, 6:1, 6:4). Turnir u glavnom gradu Slovačke igra se za nagradni fond od 85.000 evra.

17:10 - Sanjol se javno izjavio zbog rasističkih komentaraTrener francuskog fudbalskog prvoligaša Bordoa Vili Sanjol javno se izvinio zbog svojih komentara o afričkim igračima koji su protumačeni kao rasistički. Sanjol je na konferenciji za novinare uoči subotnjeg meča sa Lensom rekao da mu je "žao, ukoliko je svojim izjavama škirao, ponizio i povredio ljude".Među onima koji su izrazili ogorčenje zbog Sanjolovih komentara je i trener Lensa Antoan Kambuare.Bivši defanzivac Francuske i Bajerna rekao je ove neelje u intervjuu za lokalni list "Sud Ouest" da je prednost afričkih igrača u činjenici da "nisu skupi, ali su spremni da se bore na terenu"."Fudbal međutim, nije samo stvar fizičke snage, već i tehnike, inteligencije i discipline", rekao je Sanjol.On je zbog rasizma u ovoj izjavi izazvao kritike u francuskoj sportskoj javnosti, a posebno bivšeg francuskog defanzivca Lilijana Tirama.

16:40 - Zrenjanin dobija paraolimpijski centarGrad Zrenjanin dobiće paraolimpisjki centar, najavio je pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić i naveo da za tim postoji potreba ne samo u tom gradu, već i regionu. Radišić je rekao da ideja o izgradnji paraolimpijskog centra Zrenjanin postoji gotovo dve godine, ali da je ta priča intenzivirana u poslednjih nekoliko meseci. "U planu je da taj centar bude na našem sportskom centru, koji već ima određene sportske terene. U Evropi postoje samo dva takva centra i oni, ne samo da su samoodrživi, već omogućavaju prihode gradovima i državama u kojima se nalaze", kazao je Radišić. Kako je naveo, projektom je planirana potpuna revitalizacija postojećih terena, izgradnja novih terena, kao i hotela koji će pre svega biti prilagođeni osobama sa invaliditetom. "Na taj način će sportisti sa invaliditetom imati odličan centar i smeštaj kakav zaslužuju. Projektom je planirano i povezivanje drugih objekata, poput bazena koji je u blizini, a koji je već prilagođen" dodao je Radišić. Za projekat su potrebna velika sredstva koja će biti obezbeđena iz evropskih fondova, a podršku je dalo i Ministarstvo omladine i sporta sa čijim je predstavnicima juče održan sastanak. Radišić je rekao da će projekat biti završen do marta sledeće godine, a početak izgradnje čim se obezbede sredstva, moguće već naredne godine. Kako je naveo, za paraolimpijskim centrom postoji velika potreba i to ne samo u Zrenjaninu, već i u celom regionu.

16:10 - Završetak novog stadiona Atletika odložen za 2017. godinuIzgradnja novog stadiona Atletiko Madrida kasniće godinu dana, pa bi radovi trebalo da se završe do leta 2017. godine, saopštio je taj španski fudbalski klub. Aktuelni šampion Španije trebalo je da počne da igra na novom stadionu na leto 2016. godine, ali je to odloženo. "Građevinska kompanija koja je zadužena za stadion tražila je da se uspori izgradnja stadiona i dogovorili smo novi krajnji rok za završetak radova", rekao je portparol kluba Huanho Anaut. Atletiko trenutno igra na stadionu Visente Kalderon.

15:36 - Simona Halep raskinula saradnju sa trenerom FisetomČetvrta teniserka sveta Rumunka Simona Halep sporazumno je raskinula saradnju sa belgijskim trenerom Vimom Fisetom. "Ovo je bila divna i uspešna godina. Želim mu sve najbolje u daljoj karijeri", napisala je Halep. Halep je objavila raskid saradnje sa trenerom Fisetom nedelju dana pošto je poražena u finalu završnog WTA turnira u Singapuru protiv Amerikanke Serene Vilijams. Halep, koija je pobedila na osam turnira u poslednje dve godine, počela je u januaru da sarađuje sa belgijskim trenerom - koji je prethodno radio sa Kim Klasters i Sabine Lisicki, pošto se razišla sa Adrijanom Markuom. Halep je ove godine postala najbolje rangirana rumunska teniserka u istoriji, pošto se plasirala u finale Rolan Garosa, u kojem je izgubila od Marije Šarapove sa 2:1 u setovima, a pobedivši na turnirima u Dohi i Bukureštu.

15:15 - Ibrahimović se oporavio i biće spreman za derbi sa MarsejomNajbolji fudbaler Pari Sen Žermena Zlatan Ibrahimović oporavio se od povrede i biće spreman za derbi meč protiv Marseja, saopštio je francuski klub. Švedski napadač je povredio petu na meču protiv Liona u francuskom prvenstvu, zbog čega je pauzirao mesec i po dana. Ibrahimović je danas trenirao sa ekipom prvi put posle povrede i biće u konkurenciji za utakmicu protiv lidera Marseja. Utakmica 13. kola Lige 1 između PSŽ-a i Marseja igra se u nedelju od 21 sat na Parku prinčeva.

15:01 - Milovanović: Utakmica protiv Radničkog najteža ove sezoneTrener Mladosti iz Lučana Nenad Milovanović rekao je da je utakmica protiv kragujevačkog Radničkog u 12. kolu Superlige najteža ove sezone. "Uprkos poziciji na tabeli, veoma respektujem Radnički, zbog tradicije kluba i kvaliteta igrača. Predvodi ih dobar trener, moj imenjak, koji može da im ubrizga energiju i snagu da grizu na terenu, tako da očekujem najtežu utakmicu u sezoni. Verujem da će Radnički dati sve od sebe kako bi zabeležio trijumf", rekao je Milovanović. Utakmica između Mladosti i Radničkog igra se u subotu od 13.30 u Lučanima.

14:48 - KONI i BOA dogovorili saradnjuItalijanski (KONI) i Britanski olimpijski komitet(BOA) dogovorili su se o budućoj saradnji i razmeni sportista i trenera. Predsednik KONI Đovani Malago i prvi čovek BOA Sebastjan Kou potpisali su ugovor na skupštini Asocijacije olimpijskih komiteta u Bangkoku. Britanska asocijacija će obezbeđivati svojim italijanskim kolegama pomoć u pripremama za Letnje olimpijske igre u atletici, biciklizmu, golfu, mačevanju, sttreljaštvu. trijatlonu i jedrenju. KONI će sa svoje strane pomagati britanskim sportistima u zimskim sportovima, kao što su bob, karling, slobodno skijanje, brzo klizanje, snoubord i skeleton.

14:35 - Hirvonen na kraju sezone završava karijeruFinski reli vozač Miko Hirvonen saopštio je da će završiti 13-godišnju karijeru karijeru sledeće nedelje u Velsu, u Velikoj Britaniji, gde će se održati poslednja trka u svetskom šampionatu ove sezone. "Uživao sam apsolutno u svakom minutu karijere. Iako još volim da vozim, želeo bih se koncentrišem na druge važne stvari koje su deo mog života, na moju decu i porodicu", rekao je Hirvonen. Hirvonen (34) nikada nije osvojio svetski šampionat, a vozio je 161 trku, ostvario 15 pobeda i 68 drugih i trećih mesta.

14:10 - Bogićević očekuje teško gostovanje u Novom PazaruTrener fudbalera Borca Bogić Bogićević izjavio je da njegovu ekipu očekuje izuzetno teško gostovanje u Novom Pazaru, ali da će učiniti sve da pobedi i nadoknadi tri boda izgubljena u prethodnom kolu na domaćem terenu protiv Napretka. "Novopazarci imaju odličnu ekipu, predvodi ih iskusan trener Kosanović, ali igraćemo otvoreno i pokušati da osvojimo tri veoma važna boda. Kad se izgubi kod kuće, kao što smo mi u prošlom kolu, onda je svaki naredni susret težak", rekao je Bogićević. On je podsetio da Novi Pazar ima "vruć" domaći teren zbog sjajne podrške sa tribina. "Nemamo razloga da pretimo, međutim, nikada se unapred ne predajemo, a u fudbalu je sve moguće", naglasio je strateg Čačana.

13:55 - Krunić: Najvažnija utakmica protiv RadaTrener Jagodine Simo Krunić rekao je da je predstojeća utakmica sa Radom najvažnija u jesenjem delu prvenstva, u kojoj njegovi fudbaleri moraju da potvrde dobre rezultate iz prethodnih mečeva. Fudbaleri Jagodine u subotu od 17 časova na svom terenu igraju protiv Rada, utakmicu 12. kola Super lige Srbije. Krunić je rekao da je Rad "vrlo nezgodna kada gostuje". "Od njihovih 11 bodova više bodova su doneli sa strane, to je ozbiljna, iskusna ekipa, imaju dobre pojedince, u napadu imaju (Petra) Jelića, (Aleksandra) Simića, imaju (Slavka) Perovića, jednog od najopasnijih igrača", ocenio je Krunić. On je naveo da zbog toga očekuje tešku utakmicu, ali da od svoje ekipe očekuje da pruži više nego u prethodne dve utakmice.

13:43 - Seroni suspendovan na 16 utakmicaFudbaler rumunskog prvoligaša Vitorula iz Konstance Alin Seroni suspendovan je na 16 mečeva zbog divljačkog starta nad Nikusorom Bankuom u meču protiv Univerzitatee iz Krajove prošlog meseca. Sudija Florin Miron je posle tog starta, iz koga je Banku zadobio prelom skočnog zgloba, pokazao Seroniju drugi žuti karton. Rumunska fudbalska federacia izrekla je Seroniju suspenziju samo par sati pošto je na isti način kaznila za isti prekršaj i važnog igrača Targu Muresa Gabrjela Muresana u pobedi njegovog tima nad Steauom od 1:0.

13:20 - Jovetić: Ne znam zašto smo izgubiliNapadač Mančester sitija Stevan Jovetić rekao je da njegova ekipa mora što pre da zaboravi poraz od CSKA iz Moskve i okrene se predstojećoj utakmici. Mančester siti izgubio je na svom terenu od CSKA iz Moskve sa 1:2, u utakmici četvrtog kola Grupe E u Ligi šampiona, i još je bez pobede u tom takmičenju. Siti je poslednji na tabeli sa dva boda, prvi je Bajern sa maksimalnih 12 bodova, a Roma i CSKA sakupili su po četiri. "Nije bilo dobro... Nismo igrali dobro. Izgubili smo sa 1:2 i ne znam razlog, ali nismo bili ista ekipa koja je igrala protiv Mančester junajteda prošle nedelje", rekao je Jovetić.

13:52 - FIFpro traži oštre sankcije prema klubovima koji kasne sa isplatama zaradaSindikat profesionalnih fudbalera (FIFPro) traži od Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) da pooštri sankcije prema klubovima koji kasne sa isplatama zarada fudbalerima. FIFPro je precizirao da traži ne samo da se klubovi sankcionišu, već i da igrači budu slobodni da raskinu ugovor posle 30 dana kašnjenja plate. Trenutno, klubovi imajju pravo da kasne 90 dana u isplatama zarada, podsetio je FIFPro. Generalni sekretar FIFPro Teo Van Segelen rekao je da bi to bio više nego fer potez FIFA, s obzirom da su igrači finansijski zlostavljani po sadašnjem sistemu.

12:34 - Bivši predsednik Barselone osuđen na zatvorsku kaznuBivši predsednik španskog fudbalskog prvoligaša Barselone Đozep Ljuis Nunjez osuđen je na zatvorsku kaznu zbog utaje poreza. Nunjez je bio na čelu katalonskog kluba od 1978. do 2000. godine. Vrhovni sud smanjio je prvobitnu kaznu Nunjezu sa šest, na dve godine i dva meseca. Osamdesettrogodišnji Nunjez će zapoceti izdržavanje zatvorske kazne kroz deset dana.

12:20 - Platini: Ne žalim što sam glasao za KatarPredsednik UEFA Mišel Platini rekao je da ne žali što je glasao da Katar dobije domaćinstvo SP 2022. godine. Mnogi kritikuju FIFA što je izabrala Katar za domaćina Mundijala 2022. godine iz brojnih razloga, među kojima je i termin takmičenja, pošto su tokom leta velike vrućine u Kataru. U Kataru veruju da će turnir u junu i julu biti uspešan, ali Fifa razmatra mogućnost da promeni termin i takmičenje organizuje u januaru i februaru ili novembru i decembru 2022. godine. "Ne žalim što sam glasao za Katar. Tada sam rekao da bi bilo lepo da se turnir u Kataru održi na zimu, ali i da se pojedine utakmice igraju u Dubaiju, Abu Dabiju i Kuvajtu. Ali, ne žalim što sam dao glas Kataru", rekao je Platini.

12:01 - Galatasaraju preti kazna UEFA-eTurskom prvoligašu Galatasaraju prete sankcije Evropske fudbalske unije (UEFA) zbog navijačkih nereda u meču Lige šampiona protiv Borusije iz Dortmunda u utorak. UEFA je pokrenula postupak protiv Galatasaraja, čiji su navijači istrčali na teren i bacali zapaljene baklje tokom poraza od 4:1 protiv Dortmunda, u utakmici koja je dva puta na kratko bila prekidana. Disciplinska komisija UEFA će o ovom slučaju odlučiti 13. novembra. Navijačima Galatasaraja moglo bi da bude zabranjeno gostovanje u poslednjem meču grupne faze LŠ protiv Anderlehta 26. novembra. UEFA je prethodno kaznila Galatasaraj sa 50.000 evra zbog slčnih navijačkih izgreda u meču protiv Arsenala prošlog meseca, kada je turskom klubu naloženo da "tobdžijama" plate odštetu. UEFA je takođe pokreula postupak i protiv Dortmunda zbog nereda koji su pravili njihovi navijači i zbog toga što isu sprečili incidente u utorak. Nemačka policija je uhapsila 21 navijača Galatasaraja i pokrenula posebnu istragu.

11:46 - Termini ZOI i SP u fudbalu 2022. ne mogu da se poklopePredsednik Asocijacije nacionalnih olimpijskih komiteta (ANOK) šeik Ahmed Al-Fahad Al-Sabah rekao je da je "siguran" da se termini ZOI 2022. godine i SP iste godine u Kataru neće sudariti, čak i ako se promeni termin Mundijala. FIFA razmatra mogućnost da promeni termin SP 2022. godine zbog velikih vrućina u Kataru. Kao opcija pominju se januar i februar, zbog čega bi termini Mundijala i Igara 2022. mogli da se sudare. Prednik ANOK-a rekao je da je "100 odsto siguran da se dva velika takmičenja neće održati u isto vreme". On je dodao da se termin ZOI ne može promeniti zbog dogovora organizatora i emitera.

11:34 - Mesi: Godi mi rekordi, ali je Barselona najvažnijaFudbaler Barselone Lionel Mesi rekao je da mu je drago što je izjednačio rekord legendarnog napadača madridskog Reala Raula po broju postignutih golova u Ligi šampiona, ali poručio da su mu pobede katalonskog kluba najvažnije. Barselona je juče u Amsterdamu pobedila Ajaks 2:0 u meču F grupe, a Mesi je sa dva gola stigao do 71. pogotka u Ligi šampiona. "Veoma važna pobeda za nas, koja nas približava cilju, a to je prvo mesto u grupi. Ajaks je solidan tim, ali mi smo prikazali dobru partiju i iskoristili sve šanse. Preostaje nam borba za prvo mesto sa Pari Sen Žermenom i verujem da ćemo biti ispred. Gode mi individualni rekordi, ali mi je najvažnije da Barselona pobeđuje", rekao je Mesi. Mesi je celu karijeru proveo u Barseloni, odigrao je 436 utakmica i postigao 364 gola.

11:21 - Sanjol se izvinio igračima BordoaNapadač francuskog fudbalskog prvoligasa Bordoa Anri Seve rekao je da se trener tog kluba Vili Sanjol izvinio igračima zbog rasističkih izjava vezanih za afričke fudbalere. "Trener se izvinio igračima i to je za nas sve sada završena priča", rekao je kamerunski fudbaler. Seve smatra da je "po njegovom ukusu, preterana prašina" koja se digla u vezi Sanjolovih komentara. "Svakodnevno smo sa trenerom i vrlo dobro znamo njegova ubeđenja i stavove i sigurni smo da nije rasista", rekao je Seve i dodao da smatra da će se Sanjol uskoro i javno izviniti. Bivši defanzivac Francuske i Bajerna rekao je u intervjuu za lokalni list da je prednost afričkih igrača u činjenici da "nisu skupi, ali su spremni da se bore na terenu".

11:11 - Federer: Tenis je iznad svih nasŠvajcarac Rodžer Federer rekao je da je ponosan što je izabran za najfer tenisera četvrti put zaredom, a deseti ukupno. "Počastvovan sam nagradom. Ali, ne zaboracite da je tenis veći od bilo koje osobe", napisao je Federer na društvenim mrežama.

10:50 - Ronaldo: Ne sečem, već grickam nokteJedan španski novinar pitao je fudbalera Reala Kristijana Ronalda da li seče nokte, a Portugalac se nije zbunio već je odgovorio da ih gricka.

http://www.youtube.com/watch?v=1RXJJQVwLRs

10:37 - Matić: Nismo zadovoljni remijem, ali je rezultat poštenFudbaler Čelsija Nemanja Matić rekao je da je nezadovoljan remijem protiv Maribora (1:1) u Ligi šampiona, ali poručio da je taj rezultat najpravedniji. Slovenački šampion je golom Agima Ibraimija bio na korak od senzacije, ali je srpski vezista izjednačio rezultat 20 minuta pre kraja svojim drugim pogotkom u elitnom takmičenju. "Naravno da nismo srećni remijem, nismo odigrali kako smo želeli, ali smo još lideri grupe. Povećali smo prednost na tri boda u odnosu na Šalke i verujem da nećemo ispustiti prednost. Možda su mnogi očekivali laku utakmicu, ali mi nismo. Znali smo da je Maribor dobar tim, koji je bio odličan u mečevima protiv Sportinga i Šalkea", rekao je Matić.10:14 - Pelegrini: U krizi smo samopouzdanjaMenadžer Mančester sitija Manuel Pelegrini ocenio je posle poraza kod kuće od CSKA u Ligi šampiona od 2:1 da klub prolazi kroz krizu samopouzdanja. Siti bi mogao da bude eliminisan iz daljeg takmičenja u LŠ i ukoliko pobedi Bajern i Romu na poslednje dve utakmice grupne faze takmičenja. Taj scenario je moguć ukoliko CSKA pobedi na još jednom meču. Pelegrini će protiv Bajerna igrati bez Jaja Turea i Fernandinja koji su dobili crvene kartone u meču protiv CSKA. "U ozbiljnoj smo krizi samopouzdanja i moramo da nađemo rešenje tog problema svakodnevnim razgovorom sa igračima", rekao je Pelegrini. On je naglaiso da klub neće odustajati do kraja i da će pokušati da se vrati "normalnom stilu igre".

08:58 - "Orlići" večeras dobijaju rivale na EPDanas u Pragu žrebom će biti određeni sastavi grupa za finalni turnir fudbalskog prvenstva Evrope za mlade reprezentacije, među kojima je i nacionalni tim Srbije. Pored Srbije i domaćina šampionata 2015. godine, selekcije Češke, grupni raspored čekaju još državni timovi Nemačke, Engleske, Italije, Danske, Švedske i Portugalije. Žrebom će biti određene dve grupa sa po četiri ekipe. Izabranici selektora Radovana Ćurčića (igrači do 21 godine) plasmanom na kontinentalnu smotru ostvarili su ogroman uspeh nakon što su u dvomeču baraža nadigrali dosadašnje šampione, vršnjake iz Španije. Završni turnir prvenstva Evrope za mlade fudbalere biće održan u Češkoj sledeće godine od 17. do 31. juna.

08:45 - Partizan večeras protiv BešiktašaFudbaleri Partizana nastavljaju večeras takmičenje u Ligi Evropa utakmicom protiv Bešiktaša u Istanbulu. Duel četvrtog kola Grupe C počinje u 19.00. Bešiktaš je pre dve nedelje u Beogradu pobedio sa 4:0 i trenutno deli prvo mesto sa Totenhemom, pošto oba tima imaju po pet bodova. Partizan je poslednji sa jednim bodom, a treći je Asteras sa četiri.08:30 - Poznato 6 učesnika osmine finala Lige šampionaPosle utakmica 4. kola grupne faze fudbalske Lige šampiona poznato je šest sigurnih učesnika osmine finala elitnog takmičenja. U sredu su plasman u nokaut fazu obezbedili Bajern Minhen, Barselona Pari Sen Žermen i Porto, nakon što je to u utorak pošlo za rukom braniocu titule Realu iz Madrida i Borusiji Dortmund. Bajern je u sredu u Minhenu pobedio Romu sa 2:0 (E grupa), Barselona u Amsterdamu domaći Ajaks istim rezultatom, a Pari Sen Žermen kod kuće kiparski Apoel sa 1:0 (F), dok je Porto slavio u Baskiji protiv Atletika Bilbao sa 2:0 (H). Na utakmici u Amsterdamu oba gola za Katalonce postigao je Lionel Mesi i sa ukupno 71 golom izjednačio se sa Špancem Raulom na listi najboljih strelaca u istoriji Lige šampiona.

08:00 - PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track