BLOG UŽIVO: Anćeloti: Ronaldo je najbolji igrač kojeg sam trenirao
Foto: Fonet Ap

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Anćeloti: Ronaldo je najbolji igrač kojeg sam trenirao

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:59 - Romulo uspešno operisan, na terenu za mesec dana Fudbaler sredine terena Juventusa Brazilac Romulo biće odsutan mesec dana zbog operacije leđa. Italijanski klub saopštio je da je Romulo uspešno operisan i da se njegov povratak očekuje za mesec dana. Romulo je odigrao samo sedam minuta za Juventus od dolaska na pozajmicu iz Verone. Juventus ima opciju da angažuje Romula za stalno, ali samo ako odigra bar 60 odsto utakmica ove sezone. Romulo je rođen u Brazilu, ali ima italijanski pasoš.

23:55 - Trener Evertona brine zbog povrede MiralasaMenadžer Evertona Roberto Martinez rekao je da ja zabrinut za stanje igrača Kevina Miralasa. On se povredio tokom gradskog derbija sa Liverpulom, a prema prvim procenama predstoji mu duga pauza. "Nekada ovakve povrede prave mnogo problema, mnogo duže od 48 časova, koliko su neki objavili da može da odsustvuje. Moramo da obavimo sve preglede i vidimo šta je sa njim. On je uvek bio spreman fizički", rekao je Martinez.23:45 - Fulam formirao komisiju za traženje treneraVlasnik engleskog Fulama Šahid Kan formirao je petočlanu komisiju koja će pronaći novog trenera. Komisiju će činiti nekadašnji kapiteni ekipe Dani Marfi i Brajan Mekbrajd, bivši fudbaler Sanderlenda Najal Kin, direktor kompanije Najk Dejvid Deli i čelnik akademije Fulama Ho Dženings. "Tih petoro ljudi trebalo bi da mi pomognu da pronađem pravog čoveka koji će biti novi trener Fulama", rekao je Kan. Fulam je ranije ovog meseca otpustio trenera Feliksa Magata, koji je sa klubom ispao iz Premijer lige. Ekipu trenutno vodi Kit Simons.23:36 - Miler: Zadovoljni smo novom pobedomFudbaler Bajern Minhena Tomas Miler rekao je da je veoma zadovoljan pobedom nad ekipom CSKA u Moskvi u drugom kolu Lige šampiona. "Nije nam bilo lako, ali je važno što smo pobedili. Imali smo prilika da postignemo još koji gol, ali je i CSKA bio opasan iz kontranapada. Ipak, veoma smo zadovoljni što se vraćamo u Minhen sa tri boda", rekao je Miler. Miler je bio strelac jedinog gola na utakmici, i to sa penala u 22. minutu. "Imam posebnu tehniku za izvođenje penala, ali dok god mi ide, ne marim previše", naveo je Miler.23:15 - Martines zabrinut zbog MiraljasaMenadžer Evertona Roberto Martines rekao je da ja zabrinut za igrača Kevina Miraljasa. On se povredio tokom derbija sa Liverpulom, a prema prvim procenama predstoji mu duža pauza. "Nekada ovakve povrede prave mnogo problema, mnogo duže od 48 časova, koliko su neki objavili da može da odsustvuje. Moramo da obavimo sve preglede i vidimo šta je sa njim. On je uvek bio spreman fizički", rekao je Martines.22:45 - Matić doneo pobedu ČelsijuFudbaleri Čelsija pobedili su u gostima ekipu Sportinga 1:0 u meču drugog kola Lige šampiona. Jedini strelac za goste bio je Srbin Nemanja Matić u 34. minutu. U ostalim mečevima 2. kola LŠ postignuti su sledeći rezultati: CSKA - Bajern 0:1, Apoel - Ajaks 1:1, Bate - Bilbao 2:1, Mančester siti - Roma 1:1, PSŽ - Barselona 3:2, Šalke - Maribor 1:1, Šahtjor - Porto 2:2.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22:19 - Nju Džersi organizuje prijateljske mečeve

Fudbalske reprezentacije Kolumbije, Ekvadora, Kanade i El Salvadora igraće narednog meseca prijateljske utakmice u Nju Džersiju. Organizatori su naveli da će se 10. oktobra na stadionu Red bul arena sastati Kolumbija i El Salvador, dok će se četiri dana kasnije igrati dva susreta Ekvador - Salvador i Kolumbija - Kanada. Ekvador će 10. oktobra igrati protiv SAD u Konektikatu, u utakmici u kojoj će se od američkog nacionalnog tima oprostiti Lendon Donovan. Na stadionu Red bula u Nju Džersiju letos je igrala i reprezentacija Srbije, koja se tada sastala sa Jamajkom.21:50 - Omar Kuk prešao u BudućnostAmerički košarkaš Omar Kuk novi je igrač podgoričke Budućnosti, rekao je menadžer Miško Ražnatović. Ražnatović je na društvenim mrežama napisao da će se Omar Kuk priključiti ekipi u sredu. Kuk je tokom karijere, između ostalih, nastupao za Crvenu zvezdu i Lijetuvos Ritas, a od 2008. godine nastupa za reprezentaciju Crne Gore.

21:31 - Anćeloti: Ronaldo je najbolji igrač kojeg sam treniraoTrener Reala iz Madrida Karlo Anćeloti rekao je da je Kristijano Ronaldo najbolji igrač kojeg je ikada trenirao, nakon briljantnih partija portugalskog napadača ove sezone. Ronaldo je postigao čak 13 golova na devet utakmica, od čega het-trik i četiri pogotka na prvenstvenim mečevima protiv Deportiva, odnosno Elčea prošle nedelje. "Bez nepoštovanja bilo koga, Kristijano je najbolji igrač kojeg sam trenirao. On se bori za dres, on je vođa. Ne priča mnogo, on vodi primerom", rekao je Anćeloti pred utakmicu LŠ protiv bugarskog prvaka Ludogoreca. Italijanski stručnjak dodao je da i velška zvezda Geret Bejl daje pun doprinos ekipi Reala, iako se nije posebno istakao u dosadašnjem delu sezone.

21:05 - Kempes mora na operaciju srcaNekadašnji argentinski fudbaler Mario Kempes biće podvrgnut operaciji srca, prenela je američka televizija ESPN gde bivši napadač radi kao analitičar. On će biti operisan u Konektikatu, gde se nalazi baza ESPN-a. Kempes je nedavno izjavio argentinskim medijima da mu je neophodna operacija, pošto su pregledi pokazali da ima "veoma zapušene arterije". Kempes je pomogao Argentini da osvoji Svetsko prvenstvo 1978. godine, postigavši šest golova, uključujući dva u finalu protiv Holandije. 20:38 - Humels: Nemam nameru da napustim BorusijuKapiten Borusije iz Dortmunda Mats Humels rekao je da nema nameru da napusti "milionere" zbog veće plate. On je tokom leta povezivan sa odlaskom u brojne evropske klubove među kojima je i Mančester junajted. "Lepo je čuti da se veliki klubovi interesuju za mene. To je kompliment. Ali to ne utiče na mene. Dovoljno zarađujem u Dortmundu. Uvek će postojati neko ko može da plati više od Dortmunda, ali ovaj klub je znatno napredovao od kada sam došao. Ako slučajno jednog dana pomislim da odem u inostranstvo, to neće biti zbog novca. Ali, u ovom trenutku o tome ne razmišljam", rekao je Humels.

Foto: AP
Foto: AP

20:10 - Haman: Bajern je pogrešio sa Levendovskim

Bivši fudbaler Bajerna Ditmar Haman smatra da su Bavarci pogrešili kada su odlučili da angažuju Roberta Levandovskog. Bajern je doveo Levandovskog kao slobodnog igrača Borusije, ali je Poljak postigao samo dva gola na devet utakmica za Bajern. "Ne verujem da će Levandovski imati uticaj u Bajernu kao što je imao u Dortmundu i to bi moglo da postane problem. Robert je počeo sezonu dosta skromno. Nisam siguran da je on tip igrača koji je Bajernu trebao. U Borusiji bi napravio deset sprinteva i dobio devet lopti, a u Bajernu svaki deseti put dobije loptu. To zna da frustira", rekao je Haman. 19:43 - Erera 11. povređeni igrač JunajtedaVezni fudbaler Mančester junajteda Ander Erera odsustvovaće sa terena narednih nekoliko nedelje zbog povrede zadobijene u duelu sa Vest Hemom. Erera je stigao u Junajted iz Atletik Bilbaa, a postao je 11. povređeni igrač Junajteda. "Klub će nastaviti da prati povredu Andera Erere u narednih nekoliko nedelja, pa će proceniti kada bi igrač mogao da se vrati na teren", saopštio je klub sa Old traforda.

19:11 - Crnokosa odustala od KLSKošarkaški klub Crnokosa iz Kosjerića pridružio se kragujevačkom Radničkom i odustao od domaćeg prvenstva, pa će Košarkaška liga Srbije (KLS) u nastupajućoj sezoni brojati 12 ekipa. Crnokosa je dopisom obavestila Udruženje klubova KLS da nije obezbedila uslove za takmičenje. Radnički je prošle nedelje odustao od učešća u KLS zbog finansijskih problema, a iz istih razloga taj klub je bio primoran da napusti i regionalnu Jadransku ligu. Nakon odustajanja Crnokose i Radničkog u Košarkaškoj ligu Srbije, koja startuje 11. oktobra, igraće Borac Čačak, FMP, Jagodina, Konstantin Niš, Napredak Kruševac, OKK Beograd, Sloga Kraljevo, Smederevo, Spartak Subotica, Tamiš Pančevo, Vojvodina i Vršac. Izvlačenje takmičarskih brojeva biće obavljeno u Kući košarke u sredu 1. oktobra od 13 sati.

18:39 - Brazilska policija optužila navijače GremijaBrazilska policija zvanično je optužila četvoricu navijača Gremija zbog vređanja fudbalera na rasnoj osnovi tokom utakmice nacionalnog kupa. Policija je saopštila da su navijači oponašali majmuna, vređavši golmana Santosa Aranju, tokom duela dva kluba 28. avgusta. Odluku o podizanju optužnice doneće istražni sudija, a navijači će dobiti do tri godine zatvora ako budu proglašeni krivim. Njih je policija identifikovala, a čelnici Gremija već su im zabranili da naredne dve godine prisustvuju utakmicama tog kluba zbog svojih dela. Lokalni sportski tribunal zbog tog incidenta izbacio je Gremio iz kupa.18:20 - Pogledajte Panenku Antonija Kasana

http://www.youtube.com/watch?v=dNn--pJc0nU
17:48 - Šćepović: Dinamo je impresivanSrpski napadač Stefan Šćepović predvodiće Seltik protiv zagrebačkog Dinama u Ligi Evrope, a očekuje težak meč iako je njegov tim domaćin. "Trebalo mi je vremena da se snađem u Glazgovu, prilagodim novom stilu igre i usvojim navike. Do sada sam igrao u ligama koje preferiraju tehnički stil, a na Ostrvu je malo drugačije. Ovde je fudbal agresivniji i direktan", rekao je Šćepović i dodao: "Ne znam mnogo o Dinamu, ali ono što čitam je impresivno. Napravili su iskorak u regiji po rezultatima i finansijama. Redovno su u grupnoj fazi evropskih takmičenja, napadaju Ligu šampiona, daju šansu mladim igračima, a značajno su se pojačali za ovu sezonu. Biće sve samo ne lako".17:31 - Venger: Arsenal je pod većim pritiskom od GalatasarajaTrener fudbalera Arsenala Arsen Venger rekao je da je njegova ekipa pod pritiskom, jer mora da pobedi Galatasaraj u utakmici drugog kola Grupe D LŠ. "Rano je pričati o pritisku, ali mislim da smo mi pod mnogo većim pritiskom do našeg rivala, jer smo izgubili prvu utakmicu u Ligi šampiona. Nismo tim porazom mnogo izgubili, ali mi moramo da pobedimo utakmice na domaćem terenu", rekao je Venger. U Londonu će se sutra uveče od 20.45 sastati Arsenal i Galatasarj u utakmici drugog kola Grupe D Lige šampiona. "Nama su utakmice na našem stadionu od vitalnog značaja. Iza nas je razočaravajući rezultat u Dortmundu, ali sada osećam da imamo mogućnosti za dobar rezultat", kazao je Venger. 17:10 - Mesi: Sa Suarezom osvajamo LŠNajbolji igrač Barselone Lionel Mesi smatra da katalonski klub može da osvoji Ligu šampiona sa Luisom Suarezom. Urugvajac je tokom leta stigao na Kamp Nou za oko 80 miliona evra, ali zbog suspenzije FIFA debitovaće za prvi tim tek krajem oktobra. "Već imamo tim pun odličnih igrača, a dolazak Suareza će nas dodatno ojačati. Nadam se da će nam to pomoći da osvojimo LŠ", rekao je Mesi. Barselona je poslednju titulu LŠ osvojio 2011. godine. "Znamo da će biti teško jer će biti nezgodnih perioda, ali možemo da dođemo do kraja. Timovi u takmičenju su najbolji, najveći na svetu. Zbog toga je važno osvojiti ovo takmičenje", rekao je Mesi.

16:50 - Vučević primio PagonisaGradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je kik-boksera Nenada Pagonisa, koji će od 17. do 26. oktobra nastupiti na Evropskom prvenstvu u Španiji. Vučević je tom prilikom rekao da je na predlog člana Gradskog veća zaduženog za sport i omladinu Predraga Svilara organizovao prijem za Pagonisa kako bi mu ispred Grada dali podršku pred tako veliko međunarodno takmičenje. "Ovim prijemom na neki način izražavamo i zahvalnost Nenadu Pagonisu za sve što je do sada uradio u karijeri vredno sakupljajući trofeje sa svih svetskih takmičenja", rekao je Vučević.

16:27 - Simeone: Meč sa Juventusom je za nas finale LŠTrener fudbalera Atletiko Madrida Dijego Simeone ocenio je da je predstojeća utakmica sa Juventusom u LŠ "finale" i dodao da mnogo ceni torinsku ekipu. "Utakmica sa Juventusom je finale, kao sto će biti i svaka sledeća u Ligi šampiona. Juventus je ekipa koja uvek dobro igra, koja se zalaže na terenu i protiv njih se uvek teško osvajaju bodovi", rekao je Simeone. Atletiko Madrid će sutra na stadionu Visente Kalderon dočekati Juventus u utakmici drugog kola Grupe A Lige šampiona. "Sutra ćemo morati da igramo na visokom nivou, ukoliko želimo da kod kuće zadržimo tri boda. Imaćemo još jedan trening pred utakmicu i videću ko će igrati... Imam veliki izbor igrača na raspolaganju, ali ko god da istrči na teren sutra mora da pruži svoj maksimum", rekao je Simeone.

16:01 - Odloženi svi mečevi u Grčkoj zbog smrti navijačaGrčka vlada odložila je sve mečeve zakazane za vikend zog smrti navijača, koji je podlegao povredama glave zadobijenim tokom nasilja na stadionu na Kritu. Četrdesetšestogodišnji Kostas Kaculis preminuo je u bolnici zbog izliva krvi u mozak, posle sukoba navijača na trrećeligaškom meču na Kritu između Etnikosa i Irodotosa, koj je igran 15. septembra. Odloženi su svi fudbalski, košarkaški i rukometni mečevi. Zamenik ministra kulture i sporta Janis Adrijanos izjavio je da je odluka o odlaganja meča doneta kao znak poštovanja i sećanja na navijača Etnikosa Kostasa Kaculisa.

15:38 - Romulo odsutan mesec danaFudbaler sredine terena Juventusa Brazilac Romulo biće odsutan mesec dana zbog operacije leđa. Italijanski prvoligaš saopštio je da je Romulo podvrgnut uspešnoj operaciji hernije i da se njegov povratak očekuje kroz mesec dana. Romulo je igrao svega sedam minuta za Juventus otkako je došao na pozajmicu iz Verone u predsezoni. Juventus ima opciju da angažuje Romula za stalno, a to će moći da bude realizovano ukoliko on odigra barem 60 odsto utakmica ove sezone. Romulo koji je rođen u Brazilu, ali ima italijanski pasoš, bio je izabran u selekciju "azura" na ovogodišnjem Mundijalu.

15:14 - Santoš potpisao za indijsku GouBivši defanzivac Arsenala Andre Santoš potpisao je za indijskog superligaša Gou, dva meseca pošto su ga pretukli navijači u Brazilu. Tridesetjednogodisnsji levi bek startovaće sredinom oktobra u novom klubu čiji je trener njegov legendarni zemljak Ziko. "Goa s ponosom objavljuje potpis još jednog bivšeg igrača Arsenala i brazilskog reprezentativca", saopštio je indijski klub. Santoš, koji je igrao za Arsenal od 2011. do 2013. godine bez kluba je otkako je napustio brazilski Flamengo u avgustu. Santoša su u julu pretukli navijači Flamenga, zbg poraza kojiim je klub ostao na dnu tabele.

14:45 - FA odlučuje o imenu HalaFudbalska asocijacija Engleske (FA) saopštila je da o eventualnoj promeni imena Hala, koju traži vlasnik tog kluba Asem Alam, sada odlučuje arbitraža FA. FA je u aprilu odbila zahtev Alama da promeni ime Hala u "Hal tigrovi". Alama je ranije ovog meseca otkrio da je stavio klub na prodaju, ali se istovremeno i žalio na odluku FA, koja je odbila njegov zahtev za promenom imena klubova.14:32 - Murinjo: Idem iz Čelsija samo ako me otpusteMenadžer Čelsija Žoze Murinjo rekao je da će iz tog kluba otići samo ako ga uprava otpusti. On je na taj način već otišao iz Čelsija u septembru 2007. godine. "Moj prioritet uvek će biti Čelsi i nisam razmišljao o drugim klubovima. Ipak, u fudbalu se nikad ne zna šta će biti u budućnosti. Otići ću iz Čelsija samo ako mi budu tražili, odnosno kada mi Roman Abramovič bude tražio. Samo tada ću tražiti druge opcije", rekao je Murinjo. Ekipa Čelsija trenutno vodi na tabeli Premijer lige sa tri boda više od drugoplasiranog Sautemptona. 14:25 - Abidal bi voleo da se vrati u BarselonuFudbaler Olimpijakosa Erik Abidal rekao je da bi nakon završetka igračke karijere voleo da se vrati u Barselonu, iako se nije prijateljski rastao sa upravom Katalonaca. Francuski defanzivac kritikovao je čelnike kluba zato što mu nisu ponudili novi ugovor, ali i zbog toga što mu nisu plaćali troškove lečenja kada je imao transplataciju jetre. "Barselona će odlučiti da li ću se vratiti u klub. Kada sam odlazio bivši predsednik Sandro Rosel mi je rekao da mogu da se vratim kada god poželim, ali nisam siguran da to još uvek važi. Barselona je oduvek bila klub koji sam najviše voleo", rekao je Abidal.14:00 - Lotito oduševljen igrom ĐorđevićaPredsednik Lacija Klaudio Lotito rekao je da je oduševljen igrom napadača Filipa Đorđevića na utakmici protiv Palerma (4:0) i poručio da je rimski klub napravio odličan potez njegovim dolaskom. Đorđević je juče postigao "het trik" na gostovanju na Siciliji, što su njegovi prvi zvanični golovi u dresu Lacija. "Đorđevića smo doveli zbog golova i počeo je da ih postiže. On je napadač koji igra za tim, što je Laciju potrebno. Pokazao je da nismo pogrešili kada smo ga letos doveli. Oduvek smo imali poverenje u njegov kvalitet i verujem da će nastaviti u ovom ritmu", rekao je Lotito. Đorđević je letos potpisao četvorogodišnji ugovor sa Rimljanima, nakon sedam godina koliko je igrao za Nant.13:45 - Uspešan povratak Nadala na terenŠpanski teniser Rafael Nadal uspešno se vratio na teren posle tri meseca, pošto je na startu ATP turnira u Pekingu savladao Francuza Rišara Gaskea sa 6:4, 6:0. Nadal je poslednji put igrao u Haleu, kada je izgubio od Nemca Dastina Brauna u prvom kolu i od tada je bio na pauzi zbog povrede. Turnir u Pekingu igra se za nagradni fond od 3,7 miliona dolara.13:30 - Haman: Levandovski greška BajernaBivši nemački reprezentativac Ditmar Haman smatra da je Bajern pogrešio što je doveo Roberta Levandovskog. Nezvanično najbolja "devetka" sveta je ovog leta stigao u Minhen iz Borusije Dortmund i na šest utakmica zabeležio po dva gola i asistencije."Mislim da Levandovski neće imati isti uticaj na igru Bajerna kao što je imao u Dortmundu. To bi mogao da bude problem", rekao je Haman, koji je odigrao više od 100 utakmcia za Bajern.

13:00 - Luiz: Odbio sam Barsu zbog PSŽFudbaler Pari Sen Žermena David Luiz izjavio je da je Barselona dva puta pokušala da ga dovede, pre nego što je odlučio da pređe među ’svece’. Šampion Francuske u sredu dočekuje katalonski klub u okviru drugog kola Lige šampiona, a Luiz je otkrio da je moglo da se desi da se nađe na suprotnoj strani u tom duelu.„Istina je da su pokušali da me dovedu nekoliko puta i sve je izgledalo dobro. Ali, na kraju sam shvatio da je Pari Sen Žermen klub koji zaista želi da me kupi“, rekao je Luiz.

12:25 - Ritas: Partizan? Ime sve govoriTrener Lijetuvos Ritasa Virginijus Šeškus istakao je da će njegovom timu biti teško protiv Partizana i da je zamalo dobio "grupu smrti". Ritas i Partizan će igrati još sa Banvitom, Hapoelom, Krasnim Oktobrom i Asesoftom u grupnoj fazi EK."Biće teško na gostovanjima u Beogradu, Babirmi i Volgogradu. Da smo umesto Rumuna dobili PAOK, bila bi ovo grupa smrti. Međutim, ni oni nisu slabi, naprotiv", rekao je Šeškus.Derbi grupe trebalo bi da bude duel Partizana i Ritasa, jedinih klubova od svih iz grupe koji imaju evroligaško iskustvo. "Ime kluba sve govori, biće veoma teško sa Partizanom u Srbiji. Veoma jak je i Hapoel, igrali su kvalifikacije za Evroligu. Bantiv je pokazao koliko može u Turskoj, Krasni Oktobar ima respektabilan tim, a Rusi uvek imaju mogućnost da ga osveže", istakao je trener Ritasa. U prvom kolu Evrokupa Partizan će gostovati upravo Lijetuvos Ritasu u Viljnusu.

12:05 - Troicki protiv Berdiha u drugom kolu PekingaViktor Troicki, posle meča i pobede nad Davidom Fererom, imaće najveće iskušenje nakon suspenzije pošto će u drugom kolu Pekinga igrati protiv šestog tenisera sveta Tomaša Berdiha.Berdih je na startu turnira u kineskom gradu savladao španskog tenisera Felisijana Lopeza sa 6:1, 6:2.

11:40 - Žiru ostaje u Arsenalu do 2018. godine

Foto: AP
Foto: AP

Fudbaler Arsenala Olivije Žiru produžio je ugovor sa londonskim klubom do 2018. godine. Žiru se trenutno oporavlja od povrede potkolenice, zarađene na startu sezone u Premijer ligi protiv Evertona. Kako se navodi, Žiru će na osnovu novog ugovora zarađivaće 80.000 funti nedeljno.On je u Arsenal došao 2012. iz Monpeljea i do sada je za klub iz severnog Londona postigao 41 gol. Za reprezentaciju Francuske odigrao je 35 utakmica i postigao devet golova.11:30 - Protest Japanaca zbog južnokorejskog herojaJapan je uložio protest organizatorima Azijskih igara u Južnoj Koreji, zbog toga što su navijači istakli transparent svog heroja, koji je pre 106 godina u atentatu ubio japanskog premijera. Japanski olimpijski komitet protestovao je pošto su južnokorejski navijači u nedelju posle pobede u fudbalskom meču nad Japanom iod 1:0 otkrili baner na kome je bila slika Ana Junga Geuna, simbola otpora Južne Koreje japanskoj okupaciji tog poluostrva u periodu od 1910. do 1945. godine.An se u Južnoj Koreji smatra junakom zbog ubistva japanskog premijera Hirobumi Itoa, tokom njegove posete Kini 1908. godine. An je obešen 1910, kada je Južna Koreja postala formalno japanska kolonija.Širom Južne Koreje podignuti su brojni spomenici u čast Ana, ali ga Japan smatra teroristom.

10:40 - Benatija: Lam me podeća na TotijaBivši štoper Rome i sadašnji Bajern Minhena Mehdi Benatija izjavio je da ga kapiten Bavaraca Filip Lam podseća na vođu "vučice" Frančeska Totija."U Bajernu su svi na profesionalnom nivou i to mi se sviđa. Igrači poput Lama, Gecea, Alabe i Robena su neverovatno dobri, dok me Lam podseća na Totija - uvek je u istom klubu, uvek na visokom nivou i veliki šampion", rekao je Benatija.

10:00 - Londonska policija spremna za turske navijačeLondonska policija saopštila je da je spremna za dolazak nekoliko hiljada navijača Galatasaraja i Bešiktaša koji ove nedelje igraju protiv Arsenala i Totenhema. Galatasaraj gostuje Arsenalu u Ligi šampiona u sredu, a narednog dana Bešiktaš igra protiv Totenhema u Ligi Evrope. Očekuje se da će u London stići 3.000 pristalica Galatasaraja, odnosno 2.800 navijača Bešiktaša. "Svesni smo pozadine dva kluba, svesni smo da ti klubovi imaju pristalice i u Londonu, ali imamo odgovarajući plan", rekao je portarol londonske policije.

09:40 - Huanmi produžio ugovor sa Malagom Napadač Huanmi je produžio ugovor sa Malagom do leta 2018. godine.

09:00 - Azar: Čelsi može da osvoji Ligu šampionaFudbaler Čelsija Eden Azar rekao je da veruje da je njegov tim dovoljno jak i da može ove sezone da osvoji Ligu šampiona. Azar je naveo da Čelsi prvo cilja prolaz u osminu finala najjačeg evropskog takmičenja."Moja ambicija u Ligi šampiona je ista kao i kad sam došao u ovaj klub. Želimo da osvojimo Ligu šampiona, a sa timom koji imamo mislim da je to moguće. Real je tu kao šampion, Bajern je veoma jak i ove godine, ima i drugih jakih ekipa.Moramo prvo da prođemo grupnu fazu, to je sada najvažnije", rekao je Azar.08:25 - Raško Katić prelazi u SaragosuCentar reprezentacije Srbije Raško Katić sledeće sezone igraće za špansku Saragosu, objavio je njegov menadžer Miško Ražnatović. Snažni, 33-godišnji košarkaš u utorak putuje u Španiju i prvi put u karijeri zaigraće u Endesa ligi.U protekle dve sezone Katić je nosio dres Crvene zvezde, a prethodno je nastupao za Partizan, Hemofarm, Tibingen... Prošle sezone Katić je u ABA ligi prosečno beležio 10 poena i 4,5 skoka, dok je u Evroligi imao 7,6 poena i 2,7 skokova po meču.

08:00 - PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track