BLOG UŽIVO: Anćeloti prati Filipa Jankovića
Foto: Saša Pavlić

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Anćeloti prati Filipa Jankovića

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.23:59 - Marsej ponovo lider u FrancuskojFudbaleri Marseja savladali su na svom Velodromu ekipu Sent Etjena sa 2:1 u 8. kolu francuske Lige 1. Olimpik ješestom uzastopnom pobedom zadržao lidersku poziciju na tabeli. Domaći tim je rano postigao oba gola - goste je načeo Žilbert Imbula već u 7. minutu, da bi Dimitri Paje u 28. povisio na 2:0. Gosti su u drugom poluvremenu, u 53. minutu, samo uspeli da smanje prednost rivala preko Žonatana Brisona. Marsej je lider na tabeli sa 19 osvojenih bodova, sok se Sent Etjen posle drugog poraza u sezoni nalazi na čestom mestu sa 14 bodova.23:35 - Bajković na debiju sačuvao bod LirsuFudbaleri Lirsa remizirali su sa Standardom 2:2 u 9. kolu belgijskog šampionata, a na golu ekipe iz Lira debitovao je golman Boban Bajković. Bivši trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović tako je došao do novog boda u belgijskom prvenstvu, iako je Standard golovima Van Dama na poluvremenu vodio sa 2:0. Međutim, u nastavku Ngava u 68. i Velios u 90. minutu donose bod Lirsu. Bajković je u završnici meča sjajnom intervencijom sačuvao bod svom novom klubu.

23:00 - Sampdorija slavila u gradskom derbijuFudbaleri Sampdorije savladali su kao gosti ekipu gradskog rivala Đenove sa 1:0, u utakmici 5. kola italijanske Serije A. Tim srpskog trenera Siniše Mihajlovića zabeležio je treći trijumf ove sezone i uz dva remija probio se na treće mesto na tabeli i sada je najbliži pratilac jedine dve neporažene ekipe - Juventusa i Rome. Gol odluke postigao je Gabjadini u 75. minutu. To je ujedno bio drugi poraz Đenove, koja je ostala u sredini tabele sa deset bodova. Srpski defanzivac u ekipi Sampdorije Nenad Krstičić ušao je u igru u samoj završnici susreta.

22:33 - Anćeloti prati Filipa JankovićaTrener Reala Karlo Anćeloti navodno prati igre mladog srpskog fudbalera Filipa Jankovića. Janković je omladinac Crvene zvezde koji je pre godinu dana prešao u Parmu, a sada je na pozajmici u Kataniji. Iako je odigrao samo jedan meč za svoj tim u Seriji B ove sezone, mediji u Italiji pišu da Anćeloti želi 19-godišnjeg Srbina. Janković je iz Zvezde otišao prošle sezone u Parmu, iako je u avgustu 2011. postao najmlađi debitant u istoriji crveno-belih.

22:15 - Liga 1: Pobeda Bordoa, remi LionaU nedelju popodne odigrana su dva meča osmog kola francuske Lige 1, a u oba meča viđena je podela bodova. Olimpik Lion nije uspeo da zabeleži drugi trijumf u nizu, pošto je igrao 1:1 na gostovanju Nantu, dok je duel između Lansa i Kaena završen bez golova. Lion je poveo u 51. minutu golom, Bakari Konea, ali je Veretu u završnici meča sa penala doneo izjednačenje Nantu. Miilan Biševac presedeo je meč na klupi gostiju. U prvom meču dana, ekipa Bordoa je golom u 94. minutu savladala Ren sa 2:1.

21:55 - Mladi košarkaši Zvezde odbranili titulu na Trofeju BeogradaJuniori KK Crvena zvezda odbranili su titulu na Trofeju Beograda pobedivši u finalu Partizan sa 74:69. Ekipa Slobodana Klipe je prethodno na ovom turniru pobedila Žarkovo i švajcarski Mejrin basket. Iako su na ovom turniru bili bez četvorice igrača zbog povreda, crveno-beli su ostvarili trijumf. U finalu je najbolji bio Nikola Rakićević sa 24 poena, dok su Jeković i Kenić dodali po 13. Na turniru su osim beogradskih ’večitih’ učestvovali još Zemun, OKK Beograd, Žarkovo i Mejrin basket.

21:32 - Remi Sosijedada i ValensijeFudbaleri Real Sosijedada i Valensije igrali su nerešeno 1:1 u San Sebastijanu, u utakmici 6. kola španske Primere. Valensija je povela u 15. minutu preko Karlesa Đila, a izjednačio je Serhio Kanales u 36. Sosijedad posle šest kola ima pet bodova i 14. je na tabeli, dok je Valensija na drugom mestu sa 14, dva manje od vodeće Barselone.20:46 - Ajntraht Frankfurt zakucao Hamburger za dno tabeleFudbaleri Ajntrahta iz Frankfurta savladali su ekipu Hamburgera sa 2:1, u poslednjoj utakmici 6. kola nemačke Bundeslige. Ekipa trenera Tomasa Šafa zasluženo je slavila u Hamburgu i drugom pobedom, uz tri remija i poraz, preuzela sedmu poziciju. S druge strane domaćin je posle četvrtog poraza zakucan za dno tabele. Uspehu Ajntrahta doprineo je i srpski dvojac, Aleksandar Ignjovski i Slobodan Medojević, koji su bili starteri, a Ignjovski je zamenjen u 71. minutu. Hamburger, koji je prošle sezone jedva sačuvao status u eliti, nikada nije ispao iz Bundeslige. Milerov izjednačujući gol u 58. minutu bio je prvi koji su igrači tog kluba postigli u dosadašnjih šest kola.

20:20 - Srbija osvojila još tri medalje poslednjeg dana EPPoslednjeg dana prvenstva Evrope u tekvondou za mlađe seniore reprezentativci Srbije osvojili su tri medalje, jednu zlatnu i dve srebrne. Na šampionatu u Insbruku zlatnim odličjem se okitila Violeta Babić u kategoriji preko 73 kilograma, dok su srebra pripala Tijani Bogdanović (do 49 kg) i Milošu Gladoviću (do 58 kg). Srbija je ekipno zauzela drugo mesto na prvenstvu sa ukupno šest osvojenih medalja, u ženskoj konkurenciji je prvoplasirana, a u muškoj je završila na trećoj poziciji. "Na nivou saveza krenulo se u korenite reforme, gde se pravi rezultati vide na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu za mlađe seniore do 21 godine. Napornim radom pokazujemo da smo zemlja koja ima kontinuitet u osvajanju medalja na evropskim i svetskim turnirima i da spremno čekamo Rio 2016. Čestitam svim članovima tima Srbije na ostvarenim rezultatima", rekao je generalni sekretar Tekvondo saveza Srbije Zoran Ćendić.

19:55 - Almerija do trijumfa u sudijskoj nadoknadi vremenaFudbaleri Almerije pobedili su u gostima ekipu Deportivo La Korunje sa 1:0, u utakmici 6. kola španske Primere. Jedini gol na susretu postigao je Edgar Mendes u drugom minutu sudijske nadoknade vremena. Almerija je sada 10. na tabeli sa osam bodova, dok je Deportivo na 17. mestu sa četiri manje.19:38 - Ajntraht savladao Hamburg golom u 90. minutuFudbaleri Ajntrahta pobedili su u gostima Hamburg sa 2:1, u 6. kolu nemačke Bundeslige. Ajntraht je vodio od 44. minutu golom Harisa Seferovića, izjednačio je Nikolaj Miler u 58, a pobedu gostima doneo je Lukas Pjazon u 90. minutu. Ekipa iz Frankfurta je sedma na tabeli Bundeslige sa devet bodova, dok je Hamburg poslednji sa dva.19:19 - VBA ubedljiv protiv BarnlijaFudbaleri Vest Bromvič Albiona ubedljivo su danas na svom terenu sa 4:0 savladali Barnli, u utakmici šestog kola engleske Premijer lige. Golove za domaćina postigli su Kreg Doson u 30, Saido Berahino u 45. i 56. i Grem Dorans u 90. minutu. VBA sada ima osam bodova i 10. je na tabeli engleskog prvenstva, dok je Barnli ostao poslednji sa tri boda.19:01 - Selekcija Evrope odbranila titulu u Rajder kupuGolf reprezentacija Evrope odbranila je titulu u Rajder kupu, pošto je u škotskom Gleniglsu povela protiv selekcije SAD sa nedostižnih 14,5:9,5. Pobedu Evropi i odlučujuće poene osigurao je Džejmi Donaldson, u duelu sa Kiganom Bredlijem. Selekciju Evrope je do pobede predvodio prvi golfer sveta Rori Mekilroj, a za taj tim, između ostalih, nastupili su i Henrik Stenson, Serhio Garsija i Jan Poulter. Evropa je tako osvojila Rajder kup osmi put u poslednjih 10 duela, a selekcija SAD nije pobedila u tom takmičenju na teritoriji Evrope još od 1993. godine.18:30 - Minimalac Augsburga protiv HerteFudbaleri Augsburga pobedili su na svom terenu Hertu sa 1:0, u utakmici 6. kola Bundeslige i ostvarili treću pobedu u prvenstvu. Jedini gol postigao je Pol Verheg u 29. minutu iz jedanaesterca. Fudbaler Srbije Nikola Đurđić odigrao je celu utakmicu za Augsburg. Augsburg posle šest kola zauzima sedmo mesto na tabeli sa devet bodova, a Herta je 14. sa pet bodova.18:00 - Poraz rukometaša Radničkog u OsijekuRukometaši Radničkog iz Kragujevca izgubili su u Osijeku od ekipe Neksea sa 29:23 (15:11) u utakmici četvrtog kola regionalne SEHA lige. Ekipi iz Kragujevca to je drugi poraz u ovom takmičenju, uz po jednu pobedu i remi.Pored Radničkog, od srpskih klubova ove sezone u SEHA ligi takmiči se još Vojvodina koja je pre tri dana izgubila na gostovanju Zagrebu sa 29:24 u četvrtom kolu.

17:30 - Pepe spreman za LudogorecDefanzivac Reala Pepe vratio se treninzima. Portugalac je propustio poslednja tri meča zbog problema sa mišićem, ali sada se oporavio i konkurisaće za meč 2. kola grupne faze Lige šampiona protiv Ludogoreca.

16:40 - Lorenco slavio u trci za Veliku nagradu AragonaMotociklista Jamahe Horhe Lorenco pobedio je u trci Moto GP šampionata za Veliku nagradu Aragona i ostvario prvu pobedu u sezoni. Lorenco je do pobede došao za 44 minuta, 20 sekundi i 406 stotinki. Drugo mesto zauzeo je vozač ekipe NGM Aleiš Espargaro sa 10,295 sekundi zaostatka, a treći kroz cilj prošao je vozač Dukatija Kal Kračlou sa zaostatkom od 10,312 sekundi. Lorenco je sada četvrti u svetskom šampionatu sa 202 boda, prvi je Markes sa 292 boda, drugi je Pedrosa sa 217 bodova, a Rosi treći sa tri boda manje.

15:44 - Mata se vraća u Valensiju?Fudbaler Mančester junajteda Huan Mata mogao bi u januarskom prelaznom roku da se vrati u Valensiju za 38 miliona evra. Španski klub namerava da pošalje ponudu Junajtedu, ali prvo želi da sačeka da klub preuzme biznismen iz Singapura Peter Lim. Lim je letos učestvovao u transferima Alvara Negreda, Rodriga i Andre Gomeša i treba da preuzme "slepe miševe". Mata je za Valensiju od 2007. do 2011. godine odigrao 174 utakmice i postigao 46 golova, karijeru je nastavio u Čelsiju, a nakon toga u Junajtedu.

15:25 - Trener Borca očekuje povoljan rezultat protiv ZvezdeTrener Borca iz Čačka Bogić Bogićević rekao je da u meču protiv Crvene zvezde njegov tim može da ostvari povoljan rezultat kako bi nastavio sa dobrim igrama na startu Superlige. "Uporno govorim da Borac ima tim kadar da se ravnopravno suprostavi svim rivalima i to smo do sada pokazali. Ovo je jedna od onih utakmica u kojima ne treba posebno motivisati igrače, a mislim da će i ambijent biti takav da će naš grad dugo pamtiti. Imamo kvalitet, snagu i znanje da se hrabro suprostavimo rivalu i ostvarimo cilj, a to je svakako da nastavimo sa serijom utakmica bez poraza na našem terenu", rekao je Bogićević.

15:00 - Napoli prekinuo loš nizFudbaleri Napolija pobedili su danas u gostima Sasuolo sa 1:0 (1:0) u petom kolu italijanske Serije A.Pobedu timu iz Napulja doneo je Hoze Kaljehon golom u 28. minutu.Tim trenera Rafe Beniteza prekinuo je seriju od tri meča bez pobede u Seriji A i sada se nalazi na sedmom mestu na tabeli sa isto toliko bodova, dok je Sasolo pretposlednji sa tri boda.14:40 - Hetafe pobedio MalaguFudbaleri Hetafea pobedili su na svom terenu Malagu sa 1:0, u utakmici šestog kola španskog prvenstva i prekinuli niz od tri poraza. Jedini gol postigao je Mičel Erero u 25. minutu, na asistenciju Karima Jode. To je bio prvi gol Hetafea u poslednje četiri utakmice i tek treći u šest prvenstvenih mečeva u sezoni. S druge strane, Malaga četvrti put u šest mečeva nije postigla pogodak. Malaga i Hetafe sada imaju po šest bodova i zauzimaju 11. i 12. mesto na tabeli.

14:31 - Mažić sudi meč između Apoela i AjaksaNajbolji srpski sudija Milorad Mažić sudiće meč Lige šampiona između Apoela i Ajaksa, saopštila je Evropska fudbalska unija (UEFA). Meč drugog kola F grupe Lige šampiona između Apoela i Ajaksa igra se u utorak od 20.45 u Nikoziji. Mažiću će pomagati Milorad Ristić i Dalibor Đurđević, četvrti sudija je Dejan Petrović, dok će iza gola biti Danilo Grujić i Dejan Filipović. Mažić je i u prvom kolu Lige šampiona bio izabran da deli pravdu na meču između Čelsija i Šalkea, ali je UEFA na kraju promenila odluku i odredila Hrvata Ivana Bebeka.

14:10 - Kosanović: Meč protiv Napretka ništa ne rešavaTrener fudbalera Novog Pazara Milorad Kosanović rekao je da utakmica protiv Jagodine u sedmom kolu Super lige Srbije neće ništa rešiti, ali da će u velikoj meri odrediti ambicije kluba. "Krajnji ishod može da usmeri naš čamac u jednom ili drugom pravcu. Posle četiri poraza, potrebna je bolja igra i pobeda, a teško možemo do bodova ako ne budemo na potrebnom nivou. Momci su svesni situacije, imaju želju da sve reše na najbolji način, ali trebaće nam i velika pomoć navijača", rekao je Kosanović. Novi Pazar je 10. na tabeli sa sedam bodova, dok je Jagodina na 12. mestu sa dva boda manje. Utakmica Novi Pazar - Jagodina igra se sutra od 19 časova, a biće to prvi superligaški duel koji će se na Gradskom stadionu u Novom Pazaru igrati pod svetlošću reflektora.13:55 - Nišikori osvojio turnir u Kuala LumpuruJapanski teniser Kei Nišikori osvojio je turnir u Kuala Lumpuru, pošto je u finalu pobedio 28. tenisera sveta, Francuza Žilijena Benetoa, sa 2:0 u setovima (7:6, 6:4). Osmi teniser sveta pobedio je za sat i 50 minuta, dva puta je oduzeo servis protivniku, koji je napravio brejk manje. Nišikori, koji je ove godine igrao u finalu US opena, osvojio je šestu ATP titulu u karijeri.

13:40 - Pulen nastavlja karijeru u SeviljiDoskorašnji košarkaš Barselone Džejkob Pulen karijeru će nastaviti u Sevilji, objavio je španski klub. Pulen ima 24 godine i igra na poziciji pleja, a sa novim timom potpisao je jednogodišnji ugovor. On je prošle sezone u dresu katalonskog kluba prosečno beležio 6,6 poena i 1,4 asistenciju. Pulen je prošle sezone postavio rekord španskog šampionata po broju ubačenih trojki na jednom meču, pošto je u martu protiv Valjadolida postigao 12 trojki iz 15 pokušaja. Tokom karijere igrao je za italijansku Bjelu, Hapoel iz Jerusalima, Virtus Bolonju i kineski Lijaoning.

13:05 - Marej osvojio turnir u ŠenženuBritanski teniser Endi Marej osvojio je ATP turnir u Šenženu čime je stigao do prve titule posle osvajanja Vimbldona prošle godine. Marej je u finalu posle preokreta savladao Tomija Robreda 5:7, 7:6(9), 6:1. Britanac je u drugom setu spasao pet meč lopti. Onje ovim trijumfom stigao do desete pozicije u rangiranju tenisera za završni turnir u Londonu, na kojem će učestvovati osmorica najboljih iz 2014. godine. Mari ima 105 bodova manje od Tomaša Berdiha koji je trenutno osmi, a slede turniri u Pekingu, Šangaju i Parizu.

12:48 - Čelsi se seli na ragbi stadionRoman Abramovič, vlasnik Čelsija, objavio je ranije da želi da proširi kapacitet stadiona Stamford bridž. On trenutni kapacitet od nešto više od 41 hiljade želi da podigne na 60 hiljada. Međutim, dok budu trajali radovi, fudbalerima Čelsija će trebati privremeni dom. Stadion koji se razmatra u tu svrhu je Tvikenem, inače najveći ragbi stadion na svetu. Kako će tamo biti održano Svetsko prvenstvo u ragbiju naredne godine, Čelsi bi mogao da se preseli tek u sezoni 2016/2017.

12:30 - Pelegrini: Mančester siti može da osvoji LŠMenadžer Mančester sitija Manuel Pelegrini rekao je da je da je osvajanje Lige šampiona prioritet i poručio da veruje da njegov tim to može da ostvari već ove sezone. "Uveren sam da će Siti jednog dana osvojiti Ligu šampiona, to je jedan od prioriteta kluba. Nadam se da će to biti već u ovoj sezoni, ali ukoliko ne ostvarimo to neće biti velika šteta. Cilj je da Siti bude svake godine najveći favorit za titulu prvaka Evrope", rekao je Pelegrini. On je dodao da "građani" žele da svoj kvalitet potvrde i na evropskoj sceni, gde nisu imali previše uspeha. "To je naša obaveza, a ne da budemo eliminsani već u grupnoj gazi. Već smo osvajali FA kup i Premijer ligu, želimo i najvredniji evropski pehar", naveo je Pelegrini.

12:16 - Dodeljene nagrade Muhamed AliHumanitarne nagrade "Muhamed Ali" dodeljene su sinoć pojedincima za humanitarni rad i doprinos svojoj zajednici na svečanosti kojoj su pristuvovale mnoge sportske zvezde koje su podržale čuvenog boksera u borbi 1960-ih s vlastima. Na svečanosti u Luisvilu bili su zvezda američkog fudbala Džim Braun i legendarni košarkaš Bil Rasel, koji su, među drugim mnogobrojnim sportistima, podržali Alija kada je odbio da ide u rat u Vijetnamu. Kada je Ali odbio da ode u vojsku zbog čega je imao problema s vlastima, Braun je želeo da pomogne, ali je prvo lično želeo da čuje razloge zašto bokser nije želeo u rat. Braun je s grupom istaknutih crnih sprotista dva sata propitivao Alija u Klivlendu 1967. Bokser nije izbegavao pitanja, ostao je pri svojim načelima navodeći verska uverenja kao razlog da ne ide u vojsku. .12:00 - Kimeto postavio rekord na maratonu u BerlinuKenijac Denis Kimeto postavio je danas svetski rekord u maratonu na 41. Berlinskom maratonu, istrčavši trku za dva sata, dva minuta i 57 sekudni. Tridesetogodišnji maratonac je za 26 sekundi pretekeo rekord od 2:03:23 koji je prošle godine postavio njegov zemljak Vilson Kipsang. Drugoplasirani Emanuel Mutai, takođe iz Kenije, imao je takođe bolje vreme od prošlogodišnjeg rekorda pošto je maraton istrčao za 2:03:13. Abera Kuma iz Etiopije bio je treći s vremnom 2:05:56. Ova vremena su zasad nezvanična. Na maratonu u Berlinu danas je učestvoalo 40.004 trkača iz 130 zemalja.

11:05 - Krunić veruje u pobedu JagodineTrener Jagodine Simo Krunić rekao je da očekuje neizvestan meč protiv Novog Pazara u Superligi, ali poručio da veruje da će njegov tim ostvariti povoljan rezultat. "Utakmice sa Novim Pazarom su uvek dramatične i neizvesne, bez obzira ko je domaćin, ali idemo da se nadigravamo. Znam da će Novi Pazar biti motivisan, pogotovo što igraju pred svojom fantastičnom publikom. Resprektujemo rivala, ali verujemo u sebe. Želim da se iz Novog Pazara vratimo neporaženi", rekao je Krunić. Utakmica 7. kola Superlige između Novog Pazara i Jagodine igra se sutra od 19 sati.

10:45 - Alegri: Bufon pravi razlikuTrener Juventusa Masimilijano Alegri istakao je da smatra da je Đanluiđi Bufon napravio razliku u korist njegovog tima u pobedi nad Atalantom sa 3:0. Bufon još nije primio nijedan gol od početka takmičenja u Seriji A, a protiv Atalante je odbranio penal Hermana Denisa u trenutku kada je torinski tim vodio samo 1:0. "Bufon je odlučio utakmicu odbranom tog penala. On uvek pravi razliku i to je razlika između prvoklasnih igrača i onih normalnih. Jedan šut se uputi na gol tokom cele utakmice i on tada odlučuje utakmicu. To je razlika između Bufona i ostalih golmana", rekao je Alegri.

10:30 - Remzi i Arteta ne igraju protiv GalatasarajaFudbaleri Arsenala Aron Remzi i Mikel Arteta propustiće meč LŠ protiv Galatasaraja, ali i protiv Čelsija u Premijer ligi, potvrdio je menadžer londonskog kluba Arsen Venger. Vezisti "tobdžija" povredili su se na jučerašnjoj utakmici protiv Totenhema (1:1), zbog čega su morali da budu zamenjeni već tokom prvog poluvremena. "Još ne znam koliko će pauzirati, Remzi ima povredu tetive, dok je Arteta ima problem sa listom. Na to se nadovezala i povreda zgloba Vilšira i on je pod znakom pitanja. Sigurno je da će Aron i Mikel propusiti i duel protiv Čelsija", rekao je Venger.10:00 - PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track