BLOG UŽIVO: Hamilton pobedio u Singapuru
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Hamilton pobedio u Singapuru

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu23:59 - Novi remi PSŽ-a, minimalna pobeda MonakaFudbaleri Pari Sen Žermena igrali su nerešeno 1:1 kod kuće sa Olimpikom iz Liona, u 6. kolu francuske.Lige 1. To je "svecima" bio drugi uzastopni nerešeni rezultat, a četvrti ukupno, i sada su peti na tabeli sa 10 bodova. Olimpik Marselj, Bordo i Sent Etjen imaju po 13 bodova, dok Lil ima 12. PSŽ je poveo u 20. minutu golom Edinsona Kavanija, ali je Lion u 84. izjednačio preko Samjuela Umtitija. Sent Etjen je u gostima pobedio Lans 0:1, dok su Lil i Monpelje takođe igrali nerešeno - 1:1. Monako je na svom terenu zabeležio tek drugu pobedu u šampionatu, pošto je savladao Gengan sa 1:0.

23:05 - Poljska šampion sveta u odbojci prekinula dominaciju BrazilaOdbojkaška reprezentacija Poljske osvojila je večeras titulu prvaka sveta, pošto je u finalnom meču u Katovicama pobedila trostrukog uzastopnog prvaka selekciju Brazila sa 3:1 (18:25, 25:22, 25:23, 25:22).Poljaci su uspeli da prekinu dominaciju Brazila i u sjajnoj atmosferi drugi put na ovom šampionatu savladaju izabranike Bruna Rezendea.Odbojkaška reprezentacija Srbije zauzela je deveto mesto na SP u Poljskoj.

22:25 - Darko Milanič preuzima LidsSlovenački trener i bivši fudbaler Partizana Darko Milanič u ponedeljak prezuzima engleski Lids. Milanič se u nedelju oprostio od svog dosadašnjeg kluba, Šturma iz Graca, s kojim je u subotu pobedio Rid. U Englesku će otputovati u ponedeljak i potpisati ugovor s Lidsom. Milanič je u Partizan došao 1986, sa 17 godina i tu je proveo sedam sezona, da bi onda zaigrao za Šturm i tamo proveo još sedam sezona do okončanja igračke karijere. "Nije mi bilo lako da odlučim da odem. Stvarno sam želeo da ovde ostanem duže. Šturm je moj klub i ovde sam proveo divno vreme i kao igrač i kao trener, a stekao sam i nove prijatelje. Ali, ova poruka je iz neke drugačije lige, iz drugačijeg sveta. Morao sam da prihvatim ovu ogromnu priliku jer ko zna kada će se ponovo ukazati", rekao je Milanič.21:44 - Pobeda Sevilje i preokret ViljarealaFudbaleri Viljareala savladali su posle preokreta Rajo Valjekano 4:2 (1:2) u četvrtom kolu španske Primere. U istom terminu, Sevilja je lako došla do trećeg trijumfa u nizu, pošto je bila sigurna u Kordobi 3:1 (1:0). U prvom meču dana Almerija je iznenadila Real Sosijedad na Anoeti. U poslednjem meču dana sastaju se Levante i Barselona.

21:25 - Rukometašice Radničkog bez Lige šampionaRukometašice Radničkog nisu uspele da se plasiraju u grupnu fazu Lige šampiona, pošto su u Kragujevcu u finalnom meču kvalifikacionog turnira poražene od hrvatske Podravke se 28:24 (14:12). Podravka je ovim trijumfom obezbedila plasman u elitno klupsko takmičenje, dok će Kragujevčanke sezonu nastaviti u Kupu kupova. Najefikasnija u srpskom timu bila je Milica Danilović sa osam golova, šest je postigla Anđela Janjušević, dok se u pobedničkom timu istakla Miranda Tatari sa pet golova. U meču za treće mesto danski Mitjiland je pobedio norveški Bjasen sa 28:24 (15:11).

20:44 - Srpske odbojkašice jedva čekaju SPOdbojkašice Srbije jedva čekaju da počne Svetsko prvenstvo u Italiji i veruju u pobedu na premijeri protiv Turske u utorak od 17:00h. Srbija će igrati u Trstu, u Grupi B, u kojoj su još i Bugarska, Brazil, Kanada i Kamerun. Odbojkašice su imale prvi i jedini trening u hali u kojoj će igrati, ali je Jovana Brakočević kazala da je takva situacija za sve ekipe u grupi. "Nezahvalno je imati samo jedan trening u hali u kojoj će se održati turnir prve grupe, ali kako je nama, tako je i drugim ekipama. Treba se adaptirati, pa smo preduzeli neke mere. Jedva čekamo da počne Svetsko prvenstvo, vidi se da smo euforične i da sa nestrpljenjem to čekamo", rekla je Brakočević. Libero Suzana Ćebić kazala je da veruje u pobedu protiv Turske u utorak. "Definitivno smo jako nestrpljive i jedva čekamo da počne Svetsko prvenstvo. Mislim da smo tek dolaskom ovde postali svesni da smo u celoj toj priči. Nadamo se trijumfu, ali treba pre svega da odigramo maksimalno utakmicu i da probamo da ispravimo greške koje su nam se ranije dešavale", rekla je Suzana Ćebić. 20:01 - Vujović novi trener ZagrebaProslavljeni rukometni reprezentativac Jugoslavije Veselin Vujović imenovan je za šefa stručnog štaba najtrofejnijeg hrvatskog kluba Zagreba. "Velika mi je čast što sam postao trener ovde u Zagrebu. Ovo je za mene veliki izazov, prvenstveno zato što u meni još ima dosta adrenalina i što osećam glad za titulama", rekao je Vujović. On će na klupi Zagreba debitovati 24. septembra protiv prvaka Srbije Vojvodine. Međunarodna rukometna federacija je 1988. godine proglasila Vujovića za najboljeg rukometaša sveta i bio je prvi igrač kome je ukazana ta čast. Sa reprezentacijom Jugoslavije je osvojio jednu zlatnu i jednu bronzanu olimpijsku medalju, zlatnu medalju na prvenstvu sveta i bronzanu na prvenstvu Evrope. Tri puta je bio klupski prvak Evrope. Dve titule je osvojio sa šabačkom Metaloplastikom, a jednu sa Barselonom.

19:20 - Magnusen na trci u Singapuru zaradio opekotineVozač Meklarena Kevin Magnusen zaradio je opekotine tokom Velike nagrade Singapura, zbog čega je posle trke završio na pregledima kod doktora. Magnusen je zauzeo deseto mesto na 14. trci sezone, a tokom prenosa trke bilo je jasno da ima određene probleme, pošto se preko radija žalio timu.„Bilo je zaista teško, ali smo bar osvojili bod. Ne znam da li nešto nije bilo u redu, ali je moje sedište bilo vrelo, moraćemo da proverimo šta se desilo. Nisam mogao čak ni vodu da pijem. Ovo je najteže zarađeni bod do kojeg sam došao u karijeri. Ali, bolje išta nego ništa“, istakao je Magnusen.

18:40 - Bronza za nemačke odbojkaše Nemačka je pobedila Francusku maksimalnim rezultatom i osvojila bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za odbojkaše u Poljskoj – 3:0 (25:21, 26:24, 25:23).

18:00 - Bez incidenata u Užicu, Bugarin Dončev vodi posle prvog dana Srbija relijaBugarski automobilista Krum Dončev vodeći je u ukupnom plasmanu posle prvog dana ovogodišnjeg 47. Srbija relija, koji je startovao u Užicu u organizaciji Auto-moto saveza Srbije (AMSS) i dva vodeća srpska kluba, "MM Power" i "Užice Rally team".Dončev ima prednost od dva minuta i 40 sekundi nad drugoplasiranim Slovencem Boštjanom Logarom, treći je Amir Vrpčić iz BiH sa 3,17 minuta zaostatka, dok je srpski takmičar Mile Cvjetičanin na četvrtom mestu.

17:22 - Prvi poraz Bajera u BundesligiFudbaleri Volfsburga pobedili su na domaćem terenu Bajer iz Leverkuzena sa 4:1, u utakmici 4. kola nemačke Bundeslige. Najzaslužniji za prvi trijumf Volfburga u sezoni bio je Rikardo Rodrigez, koji je mrežu Bajera zatresao u 8. i 63. minutu. U listu strelaca upisali su se još Vierinja u 45. i Hant u 81. minutu. Jedini gol za goste, koji su od 7. minuta igrali bez isključenog Đulia Donatija, postigao je Drmić u 29. minutu. Ekipi iz Leverkuzena ovo je prvi poraz u sezoni.

16:45 - Mkitarijan pauzira četiri nedelje zbog povredeFudbaler Borusije iz Dortmunda Henrik Mkitarijan pauziraće četiri nedelje zbog povrede stopala koju je zadobio u završnici poraza od 2:0 protiv Majnca u subotu.Mkiarijan je šesti igrač Dortmunda koji je povređen, uz Marka Rojsa, Ikaja Guendogana, Olivera Kirha. Nurija Sahina i Jakuba Blaščikovskog.Jermenski internacionalac, koji predstavlja vodeću napadačku snagu Borusije, povredio se pri pokušaju šuta, kada se u 90. minutu sudario sa protivničkim igračem.

16:30 - Hamilton pobedio u trci za Veliku nagradu SingapuraVozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je u trci Formule jedan za Veliku nagradu Singapura i preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu. Hamilton je ostvario sedmu pobedu u sezoni, a 29. u karijeri, a pošto je probijena vremenska granica, trka na stazi Marina bej trajala je dva sata. Svetski šampion iz 2008. godine pobedio je drugi put u karijeri u Singapuru. Drugo mesto zauzeo je vozač Red Bula Sebastijan Fetel sa 13,5 sekundi zaostatka za Hamiltonom, a treći je bio njegov klupski kolega Danijel Rikardo sa 14,2 sekunde zaostatka. Hamilton je tako preuzeo prvo mesto u generalnom plasmanu od klupskog kolege Nika Rozberga, koji zbog problema sa bolidom nije završio trku. Hamilton sada ima 241 bod, a Rozberg ima tri boda manje. Naredna trka u šampionatu vozi se 5. oktobra na stazi Suzuka, za Veliku nagradu Japana.16:00 - Đekpa verovatno šest meseci van terenaDefanzivni fudbaler Ajntrahta iz Frankfurta reprezentativac Obale Slonovače Konstant Đakpa verovatno će pauzirati šest meseci zbog povrede ukrštenih ligamenata levog kolena.Bundesligaški klub je saopštio da je Đakpa pokidao ligamente u subotnjem remiju protiv Šalkea 04 rezutatom 2:2.Prošlog mseca je paragvajski strelac Nelson Valdez pokidao ukrštene ligamente kolena tokom remija sa Volfsburgom - 2:2.15:11 - Azarenka pauzira do kraja sezoneBeloruska teniserka Viktorija Azarenka biće van terena do kraja sezone kako bi se oporavila od povreda. "Nažalost, neću igrati ni na jednom turniru do kraja sezone. Ovo je bila veoma teška godina za mene. Davala sam sve od sebe kako bih napredovala iz dana u dan, gurala sam i gurala, ali izgleda da to sada nije najbolji pristup za mene", napisala je druga teniserka sveta i dodala: "Iskoristiću ovo vreme da se u potpunosti oporavim, da brinem o svom telu kako bih bila na maksimumu za sledeću sezonu".14:48 - Košarkašice Srbije igraju protiv MozambikaŽenska seniorska košarkaška reprezentacija Srbije igra u ponedeljak i utorak poslednje kontrolne utakmice pred polazak na Svetski šampionat u Turskoj, koji će početi 27. septembra. Naše najbolje košarkašice odigraće dva meča sa reprezentacijom Mozambika, takođe učesnikom SP. Utakmice će se igrati u hali Vizura Sport u Zemunu, u ponedeljak 22. 09. u 19.30h i u utorak, 23. 09. u 11.30h. Mečevi sa Mozambikom biće otvoreni za gledaoce, a ulaz u dvoranu je besplatan.

14:35 - Minimalac CSKA protiv LokomotiveFudbaleri moskovskog CSKA ublažili su rane posle debakla protiv Rome od 5:1 u LŠ, pošto su u gradskom derbiju minimalno savladali Lokomotivu sa 1:0. Pobednički gol za CSKA postigao je Ahmed Musa u 33. minutu. Ovom pobedom CSKA je sada na deobi drugog mesta u ruskoj prvoj ligi, zajedno sa Kubanj Krasnodarom. "Težak poraz od Rome je već prošlost. Imamo jak tim i sada smo fokusiorani na domaći šampionat", rekao je Brazilac Mario Fernandes Trener CSKA Leonid Slitski je naglasio da je ovom pobedom tim "rehabilitovan posle poraza od Rome".14:29 - Almerija pobedila Sosijedad Fudbaleri Almerije pobedili su u San Sebastijanu Real Sosijedad sa 2:1, u utakmici četvrtog kola španske lige i zabeležili prvu pobedu u prvenstvu. Almerija je povela u 31. minutu autogolom Alberta De La Bele, a vođstvo je duplirao Mauro Dos Santos u 51. minutu. Konačan rezultat postavio je Gonzalo Kastro u 85. minutu. Ekipa Almerije je utakmicu završila sa igračem manje, pošto je u 79. minutu Sebastijan Dubarbije dobio drugi žuti karton, a trener Fransisko Rodriges isključen je zbog protesta.

14:21 - Roma pušta Strotmana u Junajted za 75 miliona evraFudbalski klub Roma pustiće svog igrača Holanđanina Kevina Strotmana u Mančester junajted za 75 miliona evra. Trener Mančester junajteda Luj van Gal je dugo sarađivao sa Strotmanom u holandskoj repezentaciji i želi da ga dovede na Old Traford. Roma je obavestila Mančester junajted da će pustiti Strotmana za 75 miliona evra, a 24-godišnji Holanđanin je navodno već pristao da ode u Englesku. Mančester junajted je ovog leta potrošio više od 190 miliona evra na pojačanja. Strotman je prošle sezone podvrgnut operaciji kolena i na teren će se vratiti krajem oktobra.14:00 - Na Li: Ne žalim što se povlačim iz tenisaKineskinja Li Na rekla je da ne žali što se povukla iz tenisa i da je uverena da će kineski teniseri u budućnosti osvajati grend slem trofeje. Li je u petak saopštila da završava karijeru zbog hroničnih povreda kolena. Ona je jedina teniserka iz Azije osvajačica grend slem titula, 2011. godine osvojila je Rolan Garos, a ovog januara Australijan open. "Srećna sam i veoma ponosna na rezultate koje sam postigla u karijeri. Ovo je savršeno vreme da se povučem. Nimalo ne žalim. Kada sam donela odluku pitala sam se da li ću u budućnosti žaliti zbog nje, ali mi je glasić rekao da sam dala sve od sebe i da ne treba da se kajem", rekla je Li Na.

Foto: AP
Foto: AP

13:35 - Troicki na korak od glavnog žreba Šenžena

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u poslednje kolo kvalifikacija za ATP turnir u Šenženu. Srbin je u drugoj rundi kvalifikacija bio bolji od švedskog tenisera Johana Brunstroma sa 7:6(2), 7:6(5). Troicki će se za plasman u glavni žreb turnira u Kini boriti protiv Japanca Tošihidea Macuija.

13:18 - Pavlović peti na stazi NirburgringSrpski automobilista Miloš Pavlović, u tandemu sa timskim kolegom Edoardom Piskopom, posle peha sa probušenom gumom, osvojio je peto mesto na drugoj trci trkačkog vikenda "Lamborgini Super trofeja", na stazi Nirburgring u Nemačkoj. Pavlović je u generalnom plasmanu stigao kao 16. ali je u "Pro" klasi zauzeo 5. mesto. Situacija u generalnom plasmanu se posle ovog peha tandema Pavlović/Piskopo promenila iz korena, pošto je Mul sa dve pobede u Nemačkoj osvojio pregršt bodova, pa sada vodi sa 129 poena, ispred Pavlovića i Piskopa koji imaju pet manje. S obzirom na način bodovanja, tandem "Bonaldi motrosporta" ima samo jednu sigurnu opciju za osvajanje titule, a to su dve pobede na dve preostale trke, koje se voze 22. i 23. novembra na "svetskom finalu" ovog takmičenja, na stazi "Sepang" u Maleziji.

12:50 - Predsednik FA: Dobio sam na poklon šest satovaPredsednik Fudbalske asocijacije Engleske (FA) Greg Dajk izjavio je danas da je od stupanja na dužnost 2013. godine na poklon dobio šest satova. Dajk je otkrio da poseduje "kolekciju satova", posle kontroverze sa satovima koje je Brazilska fudbalska konfederacija tokom Mundijala poklonila predstavnicima Izvršnog komiteta FIFA. Dajk je naglasio da mu se ne sviđa običaj poklanjanja satova koji postoji u fudbalu. On je naglasio da ne smatra da mu je pozicija u FA ugrožena zbog kontroverze sa satovima. Etička komisija FIFA preporučila je prošle nedelje svojim članovima da vrate satove koje su dobili kao poklon od Brazilske fudbalske konfederacije (CBF).

12:24 - Uhapšeni navijači Lokomotive zbog napada na policijuGrupa navijača Lokomotive iz Plovdiva uhapšena je zbog nasilja na utakmici protiv Beroe iz Stare Zagore, saopštila je bugarska policija. Kako je navedeno, navijači Lokomotive sukobili su se sa policijom ispred stadiona u Plovdivu, bacajući na njih kamenice i ostale predmete. U pokušaju da zavede red, jedan policajac je povređen i potom prebačen u bolnicu. Beroe je u tom meču pobedio sa 3:0 i popeo se na drugo mesto na tabeli iza vodećeg CSKA iz Sofije. Lokomotiva zauzima desto mesto sa šest bodova.

12:05 - Real menja ime stadiona za 500 miliona evraŠpanski fudbalski prvoligaš i aktuelni prvak Evrope madridski Real mogao bi da inkasira oko 500 miliona evra za promenu imena stadiona u Abu Dabi Santjago Bernabeu. Čelnici Reala su na korak od potpisivanja najunosnijeg sponzorskog ugovora u istoriji kkluba, po kome bi Real godišnje do 2034. dobiijao u proseku 25 miliona evra. Madridski klub se već dogovorio o promeni imena stadiona sa kompanijom IPIC (Međunarodna naftna investiciona kompanija), koja je u stopostotnom vlasništvu emirata iz Abu Dabija. Ugovor bi bio potpisan na 20 godina.

11:34 - Pliskova osvojila turnir u SeuluČeska teniserka Karolina Pliskova osvojila je titulu na WTA turniru u Seulu, pošto je u finalu bila bolja od Amerikanke Varvare Lepčenko sa 6:3, 6:7 (5:7), 6:2. Dvadesetdvogodišnjoj Pliskovoj ovo je druga WTA titula u karijeri, posle one osvojene u Kuala Lumpuru prošle godine. Turnir u Seulu igrao se za nagradni fond od 500.000 dolara.

11:11 - Milorad Kosanović preuzeo Novi PazarFudbalski trener Milorad Kosanović postavljen je za šefa stručnog štaba Novog Pazara. "Naš novi trener je Milorad Kosanović, koji bi trebalo da tokom dana dođe u Novi Pazar", rekao je generalni sekretar kluba Redžep Korać. Kosanović će na klupi naslediti Dragija Kanatlarovskog, koji je smenjen posle dva vezana poraza. Pazarce je, u međuvremenu, protiv Crvene zvezde u Beogradu predvodio Izet Ljajić. Milorad Kosanović je do pre pet meseci radio u ljubljanskoj Olimpiji, a trenirao je i Šanksi, Dalijen i Vuhan iz Kine, Crvenu zvezdu, Vojvodinu, reprezentaciju Malte i mladu selekciju Srbije i Crne Gore.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

10:48 - Klop: Loše smo se branili

Trener fudbalera Borusije Dortmund Jirgen Klop izjavio je da se njegova ekipa očajno branila u duelu sa Majncom na meču 4. kola Bundeslige. Majnc je pobedio s 2:0. "Mogli smo da budemo pobednici da smo iskoristili šanse. Umesto toga, loše smo se branili i zato smo sada zasluženi gubitnici. Imali smo mnogo dobrih momenata tokom utakmice, krenuli smo veoma dobro, ali smo sklonili nogu sa gasa", rekao je Klop i dodao: "Čim primiš dva gola u drugom poluvremenu, zaslužuješ da izgubiš. Morali smo da budemo mnogo aktiviniji kod njihovog prvog gola, loše smo se branili".

10:20 - Poraz Bojane Jovanovski na startu turnira u VuhanuSrpska teniserka Bojana Jovanovski nije uspela da se plasira u drugo kolo WTA turnira u kineskom gradu Vuhanu, pošto je izgubila od Ruskinje Jekaterine Makarove sa 6:2, 6:2.Jovanovskoj je ovo drugi uzastopni poraz na startu turnira, posle eliminacije u Gvangžuu prošle nedelje. Na turniru u Vuhanu igraju i dve najbolje srpske teniserke - Ana Ivanović i Jelena Janković, koje se na startu sastaju sa Ruskinjom Anastasijom Pavljucenkovom, odnosno Amerikankom Kristin Mišel, Turnir u Vuhanu igra se za nagradni fond od 2,5 miliona dolara.

10:00 - Venger: Velbek i Ozil su nam doneli ubedljivu pobeduMenadžer Arsenala Arsen Venger istakao je da je veoma zadovoljan partijom svojih izabranika u trijumfu nad Aston Vilom. Arsenal je pobedio Aston Vilu u subotu sa 3:0, postigavši sva tri gola u razmaku od tri minuta i 12 sekundi. "Ovo je bio odgovor koji nam je bio potreban posle utorka. Aston Vila je Krenula dobro i na početku su imali nekoliko opasnih situacija, ali smo posle toga mi kontrolisali i postigli tri gola za tri minuta. U drugom poluvremenu smo držali loptu i kontrolisali, jer nismo želeli mnogo da se otvaramo. Na kraju, bila je to ubedljiva pobeda u kojoj su pogodili Dani Velbek i Mesut Ozil", rekao je Venger.

09:30 - Vilt Čembrlen je od malih nogu pokazao da će biti najboljiJedan od najboljih igrača u istoriji NBA lige Vilt Čemberlen od mlađih kategorija pokazivao je da će izrasti u veliku zvezdu svetske košarke.

http://www.youtube.com/watch?v=ZmBc8NX_oL8

09:01 - Ivanovićeva: Sjajan je osećaj je osvojiti turnir u TokijuSrpska teniserka Ana Ivanović izjavila da je neverovatan osećaj osvojiti turnir u Tokiju. Ivanovićeva je jutros u finalu pobedila Karolinu Voznijacki 6:2, 7:6. "Karolina je zaista dobro odigrala susret i vodila se velika bitka na terenu. Imala sam neke veoma teške trenutke, pogotovo u drugom setu. Pokušavala sam da dam sve od sebe u ključnim poenima i mnogo sam srećna što sam uspela da ostvarim plan. Neverovatan osećaj je osvojiti turnir u Tokiju. Volim da dolazim i igram ovde, publika je neverovatna. Stekla sam mnogo prijatelja u Tokiju svih ovih godina i veoma sam srećna što dolazim svake godine na ovaj turnir", rekla je Ivanovićeva.

Foto: AP
Foto: AP

08:30 - Tevez: Gol posveććujem sinu

Fudbaler Juventusa Karlos Tevez izjavio je da pobednički gol na derbiju protiv Milana posvećuje sinu. Juventus je u velikom derbiju nadigrao Milan, a jedini strelac na meču bio je Tevez. "Očekivali smo ovakvu utakmicu jer je Milan u meč ušao sa dve pobede. Međutim, imali smo veliko samopouzdanje i bili smo fokusirani samo na ovaj meč", istakao je Tevez i dodao: "Nisam imao previše prostora za igru. De Jong mi je bio na leđima celu utakmicu. Uspeo sam postignem gol i presrećan sam zbog toga".08:00 - PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track