BOD KO KUĆA: Advokat se divi upornim Jermenima
Foto: Dado

Holanđanin ne misli da je pogrešio

BOD KO KUĆA: Advokat se divi upornim Jermenima

Fudbal -
Veliki protivnik Selektora fudbalera Srbije impresionirala igra rivala u sinoćnjem meču, pa tvrdi da ni drugi timovi iz naše grupe neće bolje proći na stadionu Republika

Selektor Dik Advokat, prema očekivanju, na konferenciji je izrazio divljenje za igru upornih Jermena, dok je u odbranu svoje taktike poručio da se ofanzivnije od meča u Jerevanu ne može igrati zbog odbrambenih karakteristika njegovih igrača.- Fijasko bi bila prejaka reč za naš rezultat u Jerevanu. Ako me pitate da li bih prihvatio remi pre meča, moj odgovor je - ne bih! Ali moram da budem zadovoljan bodom na kraju ako imamo u vidu kako se meč odvijao. Ne mislim da sam zakasnio sa izmenama i ne mislim da je trebalo da izvedem ofanzivniju postavu, budući da smo na terenu imali nekoliko tehnički sjajnih igrača koji jednim dodavanjem mogu da odluče meč - rekao je Dik Advokat.Uprkos lošem rezultatu protiv oslabljenih Jermena, Advokat veruje da ni drugi timovi neće bolje proći na stadionu Republika.- Naši fudbaleri postaju problematični u trenucima kad moramo da se branimo, jer ostavljaju mnogo praznog prostora na sredini terena. Ne mislim, takođe, da je rezultat loš. Morate imati u vidu da se u Jermeniji niko nije naigrao. I dalje osećam da moji igrači imaju jaku želju da se bore za svoju reprezentaciju i da snažno veruju u plasman na EP u Francuskoj.

Stojković golman srbije ipak zadovoljan osvojenim bodom OVDE SE NIKO NEĆE NAIGRATI!HApsolutni heroj u jučerašnjem bledom izdanju Srbije bio je čuvar mreže Vladimir Stojković. Način na koji je zaustavio šut sa jedanaest metara, a onda iščupao i novi udarac izvođača najstrože kazne jesu za golmanske udžbenike. Naša „jedinica“ posle meča je objasnio kako je „pročitao“ protivnika.- Nisam razmišljao o penalu. Pre Picelijevog udarca rekao sam mu da ne puca po sredini gola jer ću tu i ostati. Valjda ga je to zbunilo, a ja sam na taj način eliminisao jednu mogućnost jer nije lud da šutira po sredini.Stojković je zatim istakao da ekipa treba da bude zadovoljna osvojenim bodom na prvom gostovanju u kvalifikacijama.- Niko se neće naigrati u Jermeniji! Veoma su organizovani i teško im je dati gol. Zadovoljni smo i bodom. Kad igram za Srbiju, pokušavam da pomognem koliko mogu. Na kraju nije bitan učinak pojedinca, već da smo uzeli taj bod koji će nam možda mnogo značiti u nastavku kvalifikacija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track