BOMBA: Falkao u Junajtedu!
Foto: Rojters

Mančester doveo Tigra

BOMBA: Falkao u Junajtedu!

Fudbal -
Luj van Gal u finišu letnjeg prelaznog roka angažovao na pozajmicu napadača Monaka i selekcije Kolumbije uz obeštećenje od deset miliona evra

Poslednjeg dana prelaznog roka odjeknula je još jedna bomba na Old Trafordu nakon što je uprava Monaka pristala da pusti kolumbijskog napadača Radamela Falkaoa (28) na jednogodišnju pozajmicu u Mančester junajted!„Crveni đavoli“ su ovog leta na fudbalskom tržištu potrošili najveću sumu novca u istoriji kluba, ali i čitave Engleske. Tako je dolazak Anhela di Marije iz Reala u Junajted plaćen rekordnih 80 miliona evra, čime je Argentinac postao vlasnik najskupljeg ikad realizovanog transfera na Ostrvu.

Luj van Gal
Luj van Gal

Međutim, novi menadžer Luj van Gal do samog zatvaranja prelaznog roka nije prestao da juri pojačanja, pa je ugrabio fenomenalnog Kolumbijca ispred Reala i Mančester sitija. Falkao stiže uz obeštećenje od deset miliona evra, a Junajted će narednog leta moći da ga otkupi za 55.000.000. Takođe, Tigar će u najtrofejnijem klubu Premijer lige zarađivati devet miliona evra po sezoni.Na ovaj način Monako i Junajted su uspeli da pronađu rupu u pravilniku finansijskog fer-pleja i prevare UEFA i FIFA. Zbog dolaska na pozajmicu, Mančester nije potrošio više nego što je zaradio prošle sezone, a da je reč o otkupu ugovora reprezentativca Kolumbije, klub sa Old Traforda bi morao da plati visoku kaznu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track