Član Disciplinske komisije UEFA za Kurir: Nećemo izbaciti Srbe!

Ekskluzivno: Rudolf Repka tvrdi

Član Disciplinske komisije UEFA za Kurir: Nećemo izbaciti Srbe!

Fudbal -
On veruje da naša selekcija neće biti kažnjena na drakonski način

Generalni sekretar FS Češke i član Disciplinske komisije UEFA Rudolf Repka veruje da reprezentacije Srbije i Albanije neće biti isključeni iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, iako ovo izvršno telo razmatra i takvu opciju, ali očekuje visoke novčane kazne za oba saveza!Takođe, češki magistar prava misli da će prekinuta utakmica biti odigrana na neutralnom terenu bez prisustva publike, a isto pravilo važiće i za duel koji je planiran naredne godine u Elbasanu, a zbog specifičnosti celog slučaja definitivna odluka Disciplinske komisije UEFA biće doneta tek sredinom novembra.- Ne želim da spekulišem težinom kazne jer postoji veliki broj mogućnosti. Počev od suspenzije stadiona, preko novčanih penala do eliminacije iz daljeg takmičenja. Međutim, verujem da Srbija i Albanija neće biti kažnjene na najekstremniji način. Iako Disciplinska komisija UEFA i to razmatra kao rešenje, ne verujem u drakonsku kaznu - rekao je Repka.

Biće visokih novčanih kazni... Rudolf Repka
Biće visokih novčanih kazni... Rudolf Repka

Nakon najava da će sankcije zbog prekida utakmice u Beogradu biti donete 23. oktobra, gensek FS Češke siguran je da će konačna odluka pasti tek u novembru.- Mediji mešaju stvari i često pišu da će kazne biti poznate 23. oktobra. To je suviše kratak period za ovako ozbiljne prestupe. Inspektori UEFA još prikupljaju dokaze i tek kad oni budu završili, na scenu stupa Disciplinska komisija. U četvrtak će biti poznata samo sudbina prekinutog meča, a kazne tek na zasedanju naše komisije posle četvrtog kola kvalifikacija - objasnio je Repka.Predsednik Frajburga Fric Keler stao je u odbranu srpskog defanzivca Stefana Mitrovića.- Mitrović je uradio ono što bi svaki igrač na terenu učinio. Svako je besan kad se fudbalska utakmica prekine zbog političkih provokacija. Na svaki način ćemo zaštiti Stefana jer njegov gest nije nacionalistički obojen - kazao je Keler.

Paks LacijaleLACIO MIRI SRBE I ALBANCEČelnici kluba rimskog Lacija planiraju da naprave video-snimak kojim bi četvorica njihovih igrača umešanih u sukobe na stadionu Partizana poslali poruku mira.Inicijativa pod nazivam Paks Lacijale ima za cilj da smiri tenzije između Srba i Albanaca, s obzirom na to da za nebeskoplave igraju po dvojica fudbalera iz svake reprezentacije. Tako će sva četvorica Lacijala Ðorđević, Basta, Cana i Beriša snimiti video-poruke čiji bi sadržaj bio usmeren na smirivanje strasti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track