(VIDEO) ČUDESNI PETAR JELIĆ: Napadač Rada postigao pet pogodaka protiv Voždovca
Foto: Fejsbuk

Rasni strelac

(VIDEO) ČUDESNI PETAR JELIĆ: Napadač Rada postigao pet pogodaka protiv Voždovca

Fudbal -
Jelić je prvi pogodak postigao u 9. minutu, a potom je mrežu golmana Supića pogađao u 24., 30., 44. i 53. minutu

Fudbaler beogradskog Rada Petar Jelić ostvario je nesvakidašnji učinak u meču trećeg kola Jelen Superlige, pošto je do 53. minuta utakmice čak pet puta zatresao mrežu Voždovca, koji je na kraju poražen sa ubedljivim rezultatom 6:1.Povratak pun pogodakNeverovatni Jelić je prvi pogodak na meču, koji je odigran na stadionu Obilića na Vračaru, postigao u 8. minutu, a potom je mrežu golmana Nemanje Supića pogađao redom u 24, 29, 44. i 53. minutu. Tek u 64. minutu Voždovac je ublažio poraz preko Anđelkovića, a konačan rezultat postavio je Perović u 78. minutu.Jelić je tako postao rekorder Superlige Srbije po broju postignutih golova na jednom meču.- Teško sam mogao i da zamislim ovakav debi. Presrećan sam. Moji golovi predstavljaju dokaz zajedništva i odlične kolektivne igre cele ekipe. Izgleda da je moj povratak u srpski fudbal bio pun pogodak - rekao je novi ljubimac navijača Rada.Sin predsednika RSIskusni 27-godišnji napadač je inače sin nekadašnjeg predsednika Republike Srpske Milana Jelića, a ekipu s Banjice pojačao je pre samo četiri dana, kad je stigao iz kineskog Guangdonga. U prva dva kola nije igrao za „građevinare“, ali je u debitantskom nastupu odmah pokazao da će biti veliko pojačanje jer se već kandidovao za najboljeg strelca domaćeg šampionata.Pre kineske role u Guangdongu, Jelić je igrao za Modriču, Nirnberg, OFK Beograd, Volgu, Dinamo iz Tbilisija i Novi Pazar.

Funkcioner FK ModričaIGRAČ I PREDSEDNIK KLUBAPetar Jelić je pored aktivnog bavljenja fudbalom i aktuelni predsednik Upravnog odbora FK Modriča Maksima, gde je i ponikao. Ovaj bivši juniorski, mladi i seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine dosad je ostao upamćen kao prvi strelac bosanske Premijer lige u sezoni 2005/06, kad je Modriča osvojila titulu.

Gol-mašineBOBEK BROJAO DO DEVETDa jedan fudbaler postigne veliki broj golova na meču, dešavalo se i ranije. Stjepan Bobek je 1946. godine, u pobedi Partizana nad 14. oktobrom (10:1) dao čak devet golova, dok je centarfor Crvene zvezde Zdravko Borovnica pet puta tresao mrežu Slobode iz Tuzle (9:1) osamdesetih godina.

http://www.youtube.com/watch?v=T4mkoad69M0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja