ĆURKOVIĆ: Srbija je zbog upada navijača ostala bez bodova
Foto: Nebojša Mandić

Reakcija

ĆURKOVIĆ: Srbija je zbog upada navijača ostala bez bodova

Fudbal -
Ne možeš da odeš u pozorište i ako ti se ne dopada predstava, da prebiješ glumce, ili da odeš na koncert, ne sviđa ti se muzika, pa hajde svi da skočimo na pevača, kaže potpredsednik FSS

Potpredesednik Fudbalskog saveza Srbije Ivan Ćurković rekao je da su bodovi sa kvalifikacionog meča za EURO 2016. godine sa Albanijom Srbiji oduzeti zbog upada navijača na teren i pravljenja nereda. UEFA je taj meč registrovala službenim rezultatom 3:0 za Srbiju, ali i oduzela bodove našem timu, koji će naredna dva meča na svom terenu igrati bez publike.

Meč između Srbije i Albanije prekinut je pred kraj prvog poluvremena, kada se iznad terena stadiona Partizana pojavila bespilotna letelica, dron, sa zastavom takozvane velike Albanije, nakon čega su usledili incidenti.

Fudbalski savez Srbije najavio je žalbu, a Ćurković se slaže sa tom odlukom.

"Treba se žaliti na presudu, vidim žaliće se i Albanci, ali mi gledamo sebe. Sama kazna je takva da niko nije zadovoljan, a treba biti iskren do kraja i reći da smo pre izricanja presude bili svedoci raznih mogućnosti, od toga da možemo dobiti meč službenim rezultatom 3:0 do onih pesimističnih tonova i najcrnjeg scenarija po kome ćemo biti izbačeni iz kvalifikacija. Jednog dana će neke stvari biti mnogo jasnije, ali za sada samo toliko da podržvam reakciju FSS na presudu iz Niona", rekao je Ćurković.

On je istakao da UEFA u ovakvim situacijama pažljivo ispituje sve detalje.

"UEFA nema pradona prema stvarima koje su se desile i odluke donosi uvek na osnovu službenih lica, delgatima komesara za bezbednost, sudija... Uvek traže i dodatne izveštaje i od Saveza. Svemu se pristupa temeljno i na kraju se donosi odluka. Uzima se u obzir i sve što je do sada urađeno, kakvi su nam i dosijei i slično."

Ćurković kaže da je upad navijača na teren glavni razlog što su Srbiji oduzeti bodovi.

"Bilo je propusta koji idu nama na dušu, propusta koji se ponavljaju, lica sa i bez maski koja su poznata ljudima iz UEFA, a koja su se ponovo pojavila, šetala terenom, lica sa kojima je UEFA već imala problema. Neko će reći: "Da, ali to je samo posledica“. Ne, ne postoji opravdanje za dešavanja na samom terenu. UEFA tako razmišlja. Ne možeš da odeš u pozorište i ako ti se ne dopada predstava, da prebiješ glumce, ili da odeš na koncert, ne sviđa ti se muzika, pa hajde svi da skočimo na pevača. Da nije bilo upada na teren, mi bismo dobili meč sa 3:0, bez oduzetih bodova“, rekao je Ćurković.

Kurir sport / Sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track