DAN POSLE ŠTRAJKA: Igrači Partizana nezadovoljni napustili sastanak sa Upravom

Čelnici se sakrili

DAN POSLE ŠTRAJKA: Igrači Partizana nezadovoljni napustili sastanak sa Upravom

Fudbal -
Predsednik Dragan Đurić, čovek koji bi svakako trebalo da "reši problem" nije dostupan, tako da je javnost, za sada, uskraćena za njegov komenatar, a ne oglašavaju se ni drugi članovi Uprave

BEOGRAD - Fudbaleri Partizana nezadovoljni su napustili sastanak sa članovima Upravnog odbora kluba u vezi neisplaćenih zarada. Na sastanku su bili kapiten Saša Ilić, kao i igrači Vladimir Volkov, Milan Lukač, Miroslav Vulićević, Petar Grbić, Vojislav Stanković i Nikola Drinčić izašli su sa stadiona posle skoro sat vremena razgovora. Jedino se Ilić kratko obratio novinarima."Nećemo mi ništa da vam pričamo, neka pričaju oni koji su zaduženi za to", rekao je Ilić.Pojedini mediji su preneli ranije danas da su igrači crno-belih i trener Marko Nikolić razgovarali sa članom Upravnog odbora crno-belih Brankom Ružićem, a glavna tema je bila štrajk fudbalera zbog neisplaćenih zarada.

Igračima je navodno poručeno da "novca nema", kao i da se "strpe do kraja avgusta, kada treba da stignu rate od transfera Aleksandra Mitrovića i Lazara Markovića".Fudbaleri su u utorak stupili u štrajk i to prvog u 70 godina dugoj istoriji kluba zbog neisplaćenih zarada. Za večeras je zakazan novi trening, ali nije poznato da li će i biti održan. Generalni sekretar Partizana Darko Grubor je uveren da će se fudbaleri pojaviti na večerašnjem treningu, koji je zakazan za 19,00 časova.

Predsednik Dragan Đurić, čovek koji bi svakako trebalo da "reši problem" nije dostupan, tako da je javnost, za sada, uskraćena za njegov komenatar, a ne oglašavaju se ni drugi članovi Uprave.Predsednik Sportskog društva Partizan Duško Vujošević tvrdi da nije najbolje upoznat sa teškom materijalnom situacijom u fudbalskoj sekciji. On se danas sreo sa novinarima ispred stadiona, i oni su mu ispričali da su igrači štrajkovali. "Kriza je svuda, nije samo u Partizanu, ali svakako uvek treba imati strpljenja u takvim situacijama. Ne treba pristupati štrajku, treba imati strpljenja. Nadam se da će se situacija rešiti razgovorom. Materijalno je veoma bitno, ali ne sme da bude presudno", rekao je Vujošević.

Crno-beli su postavili ultimatum Upravi kluba, jer nisu dobili plate još od polovine aprila. Kapiten Saša Ilić navodno je prethodnih dana razgovarao na tu temu sa rukovodstvom kluba, koje mu je poručilo da novca, za sada, nema.

Partizan je na otvaranju sezone u Superilgi Srbije pobedio Voždovac sa 3:1, a predstoje mu izuzetno značajne utakmice u baražu za Ligu Evrope.

Crno-beli dočekuju 21. avgusta predstavnika Azerbejdžana, ekipu Neftčija, a revanš je sedam dana kasnije u Bakuu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track