DAN TANA: Zvao sam Dačića, Tadića, Đilasa, niko nije smeo da krene protiv navijača Zvezde
Foto: Dado Djilas

Otvoreno

DAN TANA: Zvao sam Dačića, Tadića, Đilasa, niko nije smeo da krene protiv navijača Zvezde

Fudbal -
Njih trojica su mi obećali podršku, ali kad se pojavio problem nisu se javljali, kaže bivši predsednik kluba iz Ljutice Bogdana

Bivši predsednik Crvene zvezde Dobrivoje Tanasijević prisetio se perioda kada je obavljao funkciju prvog čoveka crveno-belih koju je napustio zbog sukoba sa tvrdim jezgrom navijača.

Gostujući u emisiji na televiziji Kopernikus kod novinara Dejana Anđusa, Dan Tana je pričao o neprijatnom iskustvu koje je imao sa pristalicama kluba, ali i sa nekim članovima tadašnje uprave. "Pre nego što sam se kandidovao za predsednika Crvene zvezde, išao sam kod Borisa Tadića, Ivice Dačića, Dragana Đilasa i rekao sam im za problem koje imamo s plaćenim navijačima i finansijama i tražio podršku. Svi su mi je obećali. Ali kad se pojavio problem, nisu se javili", rekao je Dan Tana. Tanasijević je, kaže, bio spreman da se uhvati u koštac sa plaćenim navijačima i da im zabrani ulazak na stadion, ali je odustao, kako kaže, zbog pretnji, ali i uvedivši da su oni u sprezi sa policijom. "Taj problem s navijačima sam možda mogao da rešim, ali nisam želeo da rizikujem svoj život. Onda sam zvao svu trojicu (Dačića, Tadića i Đilasa) i niko nije želeo da mi pruži obećanu podršku i pomogne. U ovoj zemlji se predsednik, minister policije i gradonačelnik Beograda plaše navijača. Tad sam i saznao da je jedan član Upravnog odbora Zvezde navijačima davao pare da pevaju protiv mene. Imao sam i dokaz za to. Ali naravno - niko nije želeo da reaguje.

Kod nas navijači ne gledaju utakmicu. Okreću leđa tribinama i više pomažu gostujućoj ekipi. Posle naši igrači idu kod njih i svi pričaju kako su oni naš 12. igrač... Te vođe navijača su mene strašno vređale, a nudio sam im da im dam 1.000 besplatnih ulaznica s fotografijama, ali da im, ako naprave problem, zabranim doživotno ulazak na stadion... Posle su mi njih trojica pretili smrću. A kad sam video da rade skupa s policijom, otišao sam".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track