(VIDEO, FOTO) TRIJUMF CRNO-BELIH: Bomba Drinčića donela pobedu Partizanu u 147. večitom derbiju
Foto: Printskrin

Evrogol veznog fudbalera crno-belih

(VIDEO, FOTO) TRIJUMF CRNO-BELIH: Bomba Drinčića donela pobedu Partizanu u 147. večitom derbiju

Fudbal -
Sve informacije o duelu Partizana i Crvene zvezde koji je zakazan za 19 časova pronađite na jednom mestu
1 / 14

Fudbaleri Partizana pobedili su kao domaćini u 147. "večitom" derbiju Crvenu zvezdu sa 1:0, u utakmici devetog kola Super lige Srbije i uvećali prednost nad rivalom na četiri boda. Pobedonosni gol postigao je Nikola Drinčić u 77. minutu iz slobodnog udarca.

Partizan sada ima 24 boda iz osam utakmica, dok Zvezda, posle prvog prvenstvenog poraza, zauzima treće mesto sa četiri boda manje i utakmicom više.

Fudbaler Luka Jović bio je u prvom timu Zvezde i sa 16 godina, devet meseci i 25 dana postao je najmlađi igrač u istoriji "večitih" derbija.

Partizan je prvi zapretio, u prvom minutu preko Peta Škuletića, koji je sa ivice šesnaesterca šutirao pored gola. Sudija Milorad Mažić je u sedmom minutu prekinuo utakmicu zbog bakljade na južnoj tribini, meč je nastavljen posle pet minuta, a Mažić je zapretio da će sledeći put povući igrače u svlačionicu.

Crno-beli su nakon toga imali inicijativu, a dobru šansu imali su u 17. minutu. Lazar Ćirković je šutirao sa oko 25 metara, golman Crvene zvezde Predrag Rajković je izbio loptu, ona je došla do Škuletića, koji je šutirao snažno pored gola.

Zvezda je ozbiljno zapretila u 25. minutu, kada je bivši igrač Partizana Miloš Bosančić povukao kontranapad po desnoj strani i dodao do Darka Lazovića, a ovaj je dobro pronašao Jovića, koji je sa pet metara šutirao pored gola.

Jović je 10 minuta kasnije ponovo bio u dobroj šansi, posle dodavanja Bosančića, ali nije dobro zahvatio loptu, pa golman Partizana Milan Lukač nije imao mnogo problema.

Zatim je pokušao je Škuletić glavom u 44. minutu, ali je poslao loptu pored gola. Minut kasnije Zvezda je ponovo imala ozbiljnu šansu, kada je posle centaršuta Nikole Mijailovića sa ivice šesnaesterca snažno šutirao Nejc Pečnik, ali je Lukač uspeo da izbaci loptu u korner, pa je poluvreme završeno bez golova.

Na početku drugog poluvremena Partizan je propustio nekoliko dobrih prilika. Škuletić je prošao po levoj strani i sam ušao u šesnaesterac i umesto da šutira, pokušao da doda do Danka Lazovića, koji nije dobro prihvatio loptu.

U 49. minutu Branko Ilić je, posle kombinacije Vladimira Volkova i Petra Grbića, poslao loptu preko gola. U 60. minutu ponovo je na kratko zbog dima na južnoj tribini prekinuta utakmica, a prvu šansu posle pauze imao je Škuletić, kada je u padu šutirao, ali je Rajković nogom izbacio loptu u korner.

Četiri minuta kasnije Partizan je postigao gol, ali ga je Mažić poništio jer je prethodno prekinuo igru zbog guranja Volkova i Ristića.

Trener Partizana Marko Nikolić zamenio je Petra Grbića i Sašu Ilića i na teren poslao Andriju Živkovića i Danila Pantića što je ubrzalo igru crno-belih.

Partizan je poveo u 77. minutu golom Drinčića iz slobodnog udarca. On je snažno šutirao sa ivice šesnaesterca, loptu je prstima zakačio golman Zvezde, ali je ona ušla u mrežu. Prethodno, prekršaj je dosuđen Darku Laziću, koji je faulirao Lazovića. Drinčić je i u prethodnom, 146. derbiju postigao gol iz slobodnog udarca.

U 85. minutu novu šansu je imao Škuletić, kada je šutirao iskosa sa oko 12 metara, ali je Rajković izbacio loptu u korner.

Zvezda je do kraja utakmice imala više loptu u posedu ali nije uspela da napravi šansu, pa je Partizan pobedio u drugom uzastopnom "večitom" derbiju.

U sledećem kolu, narednog vikenda, Partizan će igrati u Jagodini, a Zvezda na svom terenu protiv Donjeg Srema.

PARTIZAN - CRVENA ZVEZDA 1:0 (0:0)Sudija: Milorad MažićPrvi pomoćni sudija: Milovan Ristić (Beograd); drugi pomoćni sudija: Dalibor Đurđević (Kruševac); četvrti sudija: Srđan Kaurin (Subotica); dodatne sudije: Dejan Filipović (Beograd) i Kiš Čepegi Robert (Novi Sad); delegat: Radenko Stevović (Beograd)Gledalaca: 25.000

Strelac: Nikola Drinčić 77. minut

PARTIZAN: Lukač - Vulićević, Ćirković, Stanković, Volkov - B. Ilić, Drinčić, S. Ilić, Grbić - Škuletić, LazovićCRVENA ZVEZDA: Rajković - Mijailović, Lazić, Pavićević, Pečnik, - Kovačević - Bosančić, Ristić, Gavrić, Lazović - Jović

TOK MEČA

KRAJ UTAKMICE

20:59 (90+5. minut) - Katai je pokušao sa oko 30 metara, Lukač brani. Bio je to poslednji pokušaj Crvene zvezde na ovom meču.

20:54 (90. minut) - Pet minuta produžetkaSudija Milorad Mažić produžio je drugo poluvreme za pet minuta.

20:54 (90. minut) - Nikola Drinčić napušta teren, umesto njega MarkovićPoslednja treća izmena u Partizanu. Umesto strelca Nikole Drinčiće u igri je Saša Marković.

20:50 (86. minut) - Škuletić zaradio žuti kartonNapadač Partizana Petar Škuletić zaradio je žuti karton zbog opasnog starta na golmana Zvezde Predraga Rajkovića.

20:48 (84. minut) - Škuletić ponovo propustio šansuAkcija Partizana po desnoj strani, Lopta je upućena u peterac Zvezde, Pavićević se okliznuo i dozvolio Škuletiću da šutira, ali Rajković brani.

20:43 (79. minut) - Dvostruka izmena u Crvenoj zvezdiTrener crveno-belih Nenad Lalatović izvršio je dvostruku izmenu. Umesto Ristića i Bosančića u igri su Aleksandar Katai i Danijel Avramovski. Jasan je naum Zvezde da pojačanim napadom proba da stigne do izjednačenja.

20:39 (77. minut) - GOOOOL!!!! Nikola Drinčić dovodi Partizan u vođstvo!

http://www.youtube.com/watch?v=iIz2CwX0G9U

Evrogol Nikole Drinčića za vođstvo Partizana. Vezni fudbaler Partizana šutirao je iz slobodnog udarca sa ivice šesnaesterca i pogodio rašlje u suprotnom uglu golmana Rajkovića!

20:39 (75. minut) - Danko Lazović oboren na ivici šesnaesterca, Lazić dobio žuti kartonIspala je odbrana Crvene zvezde posle jednog auta, Danko Lazović je krenuo ka golu Crvene zvezde, ali ga je na ivici šesnaesterca oborio Darko Lazić i dobio žuti karton.

20:35 (71. minut) - Škuletić promašio najveću šansu za PartizanPetar Škuletić je propustio najveću šansu za Partizan na ovom meču. Andrija Živković je ubacio loptu, Škuletić je bio najbrži, šutirao sa pet metara, ali je Rajković odbranio.

20:34 (70. minut) - Nova izmena u Partizanu, umesto Saše Ilića ulazi PantićTrener Nikolić izvršio je drugu izmenu, umesto Saše Ilića u igri je Danilo Pantić.

20:32 (68. minut) - Poništen gol PartizanuSudija Milorad Mažić poništio je gol crno-belima postignut posle kornera. Mažić je zaustavio igru pre nego je Drinčić izveo udarac iz ugla, a Škuletić pogodio mrežu. Glavni sudija meča je zbog koškanja pokazao žute kartone Volkovu iz Partizana i Ristiću iz Crvene zvezde.

20:30 (66. minut) - Prva izmena u Crvenoj zvezdi, Rakić menja JovićaTrener Crvene zvezde Nenad Lalatović je izvršio prvu izmenu. Umesto Luke Jovića ušao je Đorđe Rakić.

20:29 (65. minut) - Škuletić ponovo u šansiPonovo su igrači Partizana bili u prilici, Škuletić je probao, ali je lopta na kraju završila u korner.

20:24 (60. minut) - Novi prekid meča, ponovo zbog navijača PartizanaGrobari su ponovo zapalili veliku količinu pirotehničkih sredstava. Mažić je ponovo prekinuo meč, kao i u 7. minutu. Ovog puta vetar pomaže da se raziđe gusta dimna zavesa.

20:23 (59. minut) - Jović iz teške pozicije šutira preko golaLuka Jović je ponovio bio u prilici da šutira ka golu Partizana, doduše ovog puta iz teške pozicije. Darko Lazović je centrirao, Jović je bio najviši u skoku i glavom prebacio prečku.

20:20 (56. minut) - Prva izmena na meču, Andrija Živković umesto GrbićaPrvu izmenu na 147. večitom derbiju izvršio je trener Partizana Marko Nikolić. Umesto Petra Grbića u igri je Andrija Živković. Neće biti izmena u formaciji crno-belih, pošto Živković ide na poziciju desnog krila, gde je igrao i Grbić.

20:19 (55. minut) - Žuti karton za VulićevićaGreška u odbrani Partizana, Vulićević se okliznuo i potom rukom sklonio loptu ispred Mijailovića. Zbog toga je zaradio žuti karton.

20:17 (53. minut) - Šansa za ŠkuletićaKontranapad Partizana, Danko Lazović je ubacio loptu ka kaznenom prostoru Crvene zvezde, Škuletić je pokušao u padu da je zahvati, ali nije bio precizan pošto je lopta otišla iznad prečke.

20:16 (52. minut) - Ristić oprobao šutZvezda je opasno pripretila, Bosančić je stigao do ivice šesnaesterca iskosa sa desne strane, lopta je izbijena do 30-tak metara od gola, naletero je Ristić ali je njegov šut završio pored leve stative gola Lukača.

20:12 (48. minut) - Kolosalna prilika za Branka IlićaDefanzivac Partizana Branko Ilić propustio je još jednu veliku priliku za Partizan. Posle ubačene lopte u šesnaesterac Crvene zvezde lopta je iznenada stigla do Ilića koji je snažno šutirao sa 7-8 metara, ali je lopta odletela visoko iznad gola Rajkovića.

20:10 (46. minut) - Velika prilika za PartizanOdmah na startu drugog poluvremena Partizan je propustio veliku priliku. Škuletić je prevario Pečnika uz aut liniju, ušao u šesnaesterac, mogao je da šutira ali je odlučio da doda do Lazovića i upropastio šansu. Mijailović je presekao ovaj pas i otkonio opasnost.

19:48 (45+3. minuta) - KRAJ PRVOG POLUVREMENAPartizan je tokom prvih 45 minuta četiri puta ka golu Crvene zvezde, jednom u okvir gola. Sa druge strane, crveno-beli su šutnuli tri puta, jednom u okvir gola.

19:45 (45. minut) - Sudija Mažić je produžio prvo poluvreme za tri minutaGlavni sudija meča Milorad Mažić produžio je prvo poluvreme za tri minuta, upravo onoliko koliko je trajao prekid zbog bakljade Grobara.

19:44 (44. minut) - Lukač skida opasan šut PečnikaNova akcija Crvene zvezde, Nejc Pečnik je šutirao sa oko 20-25 metara pod prečku, a golman Lukač je izbio loptu u korner. Po izvođenju kornera nije bilo nove opasnosti po Partizan.

19:43 (43. minut) Crno-beli tražili penal posle pada GrbićaFudbaleri Partizana tražili su jedanaesterac posle duela Mijailovića i Grbića. Sudija Mažić je samo odmahnuo rukom.

19:42 (42. minut) - Opasan napad PartizanaPosle dužeg vremena Partizan je organizovao opasan napad. Grbić je prošao po desnoj strani, centrirao ka Lazoviću, ali je u poslednjem trenutku neko od defanzivaca Crvene zvezde uspeo da zaustavi loptu.

19:35 - Luka Jović ponovo propustio kolosalnu šansuNapadač Crvene zvezde Luka Jović po drugi put na ovom meču je promašio kolosalnu priliku za svoj tim. Bosančić je poslao loptu ka šesnaestercu Partizana, Jović je iskoristio to što su Volkov i Ćirković zastali, ali je njegov šut iz izgledne pozicije bio preslab za Lukača.

19:34 (34. minut) - Žuti karton za GavrićaPrvi žuti karton na meču dobio je veznjak Crvene zvezde Nenad Gavrić zbog prekršaja nad Vulićevićem.

19:24 (24. minut) - Neverovatna šansa za Crvenu zvezdu

http://www.youtube.com/watch?v=CHzCxazvKDw

19:17 (17. minut) - Ćirković snažnim šutem naterao Rajkovića da se namučiDefanzivac Partizana Lazar Ćirković sjajno je šutirao sa oko 30 metara, ali je Predrag Rajković uspešno intervenisao. U nastavku akcije Škuletić je probao iz okreta da šutira, li nije bio precizan.

19:10 (10. minut) - Utakmica nastavljena posle trominutne pauzeDim se nije skroz povukao sa terena ali je sudija Mažić dozvolio nastavak utakmice.

19:07 (7. minut) - Meč prekinut zbog dimne zavese sa južne tribine

Najvatrenije pristalice Partizana napravile su veliku bakljadu u 7. minutu meča, a sudija Milorad Mažić je prekinuo meč dok se dim ne raziđe. Problem je što nema vetra na stadionu Partizana, pa dim sporo odlazi.

http://www.youtube.com/watch?v=aEV3ZbAYTdE

19:04 (4. minut) - Prvi korner za Crvenu zvezduOpasan napad Crvene zvezde prekinut je izbacivanjem lopte u korner. Darko Lazović je izveo korner, ali nije bilo opasnosti po Partizan.

19:01 (1. minut) - Škuletić oprobao šutPrva akcija Partizana završena je šutem Petra Škuletića sa oko 20-tak metara. Lopta je prošla pored desne stative gola Predraga Rajkovića.

19:00 - Partizan napada ka južnoj, Zvezda ka severnoj tribiniPomalo neuobičajeno, Partizan će u prvom poluvremenu napadati ka južnoj, a Crvena zvezda ka severnoj tribini.

18:48 - Sat vremena pre početka došlo do sukoba Grobara i DelijaNajvatrenije pristalice Partizana i Crvene zvezde imale su manji sukob sat vremena uoči starta utakmica. Opširnije OVDE

18:42 - Grobari vređali Mažića, tražili penal za ZvezduNajvatrenije pristalice Partizana uvredama su dočekale glavnog sudiju meča Milorada Mažića. Mažiću je ovo deveti put da sudi večiti derbi, a Grobari su ironičnom pesmom "hoćemo penal za Zvezdu" aludirali na 146. večiti derbi kada je Mažić dva puta pokazao na belu tačku u korist crveno-belih.

18:35 - Partizan u očekivanom sastavu, nikad mlađa Crvena zvezda

Treneri Marko Nikolić i Nenad Lalatović odredili su sastave ekipa za 147. večiti derbi. Partizan će igrati u formaciji 4-4-2, Crvena zvezda 4-1-4-1Partizan: Lukač - Vulićević, Ćirković, Stanković, Volkov - B. Ilić, Drinčić, S. Ilić, Grbić - Škuletić, LazovićCrvena zvezda: Rajković - Mijailović, Lazić, Pavićević, Pečnik, - Kovačević - Bosančić, Ristić, Gavrić, Lazović - Jović

17:59 - Partizan bez penala u derbiju 19 godinaUkoliko u ovom derbiju ne bude dosuđen penal za Partizan, crno-beli bi naredne godine mogli da "proslave" jubilej. Naime, za klub iz Humske poslednji jedanaesterac u večitom derbiju sviran je 18. marta 1995. godine, dakle pre skoro 20 godina. Sudija na tom meču bio je Zoran Petrović, a Damir Čakar je savladao Zvonka Milojevića.

17:45 - Ekspedicija crveno-belih krenula ka stadionu PartizanaReporteri TV Arene javljaju da su članovi ekspedicije Crvene zvezde krenuli ka stadionu Partizana.

17:21 - Navijači pristižu na stadion, kapije se zatvaraju u 18.30Stadion Partizana otvorio je kapije za navijače u 16.30. Pristalice dva najpopularnija srpska tima počele su da pristižu. Ranije je saopšteno da će kapije biti zatvorene u 18.30, pola sata pre početka utakmice, a sve iz bezbednosnih razloga.

16:54 - Markus Vilijams podržao crveno-beleKošarkaš Crvene zvezde Markus Vilijams poslao je podržku fudbalerima slikom na društvenim mrežama. Opširnije OVDE

16:21 - Partizan 15 godina čeka pobedu na svom terenu u jesenjem deluNi crno-beli ne mogu da se pohvale zavidnom tradicijom kada su u pitanju utakmice koje se u jesenjem delu igraju na stadionu u Humskoj. Partizan je poslednji put slavio 30. oktobra 1999. godine u 113. večitom derbiju golovima Saše Ilića i Mateje Kežmana.

16:17 - Crvena zvezda od 1993. godine nije slavila u Humskoj u jesenjem deluVečerašnji duel mogao bi da prekine jednu neugodnu tradiciju po Crvenu zvezdu. Fudbaleri iz Ljutice Bogdana od 1993. godine nisu savladali večitog rivala na njegovom stadionu u utakmicama koje su igrane u jesenjem delu sezone. U tom periodu odigrano je osam mečeva, a poslednji je viđen 2007. godine kada je meč završen remijem 2:2. Te 1993. godine crveno-beli su slavili golovima Ilije Ivića i Dejana Petkovića.

15:30 - Partizan pobedio polovinu derbija u samostalnoj Srbiji Crno-beli su više uspeha imali u okršaji sa ljutim rivalom od kada se fudbal igra u samostalnoj Srbiji. U 20 mečeva 10 pobeda Partizana i šest Crvene zvezde.

15:01 - PALMA PRED DERBI: Navijači, pokažite se

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković pozvao je navijače Partizana i Zvezde da , u 147. derbiju, pokažu da su navijači a ne, kako je kazao, "ono što o njima pišu i govore neki belosvetski mediji". Više pročitajte OVDE..

14:40 - Poslednji remi 2009. u Humskoj Više od pet godina se nije dogodilo da Crvena zvezda i Partizan podele bodove na ravne časti,odnosno, poslednjih 15 susreta dva najpopularnija srpska kluba završeni su pobedom jedne od ove dve ekipe. Utakmica između crveno-belih i crno-belih igra se na stadionu u Humskoj ulici, a upravo je tu viđen i poslednji nerešeni rezultat. Bilo je to 28. februara 2009. godine u135. po redu večitom derbiju pre nešto više od 20.000 navijača, a rezultat je bio 1:1.Gosti sa Marakane su došli u vođstvo u 36. minut preko Đorđa Tutorića posle prekida koji je izveo Nenad Milijaš, a izjednačenje domaćinu doneo je Almami Moreira pogotkom sa distance u petom minutu sudijske nadoknade.

http://www.youtube.com/watch?v=8XpDhryysqs

13:55 - Mažić na centru

Foto: Saša Pavlić
Foto: Saša Pavlić

Najveći meč u srpskom fudbalu rezervisan je za najboljeg sudiju. Pravdu na 147. derbiju deliće Milorad Mažić. Uz njega će biti već ustaljena ekipa koja sudi na mečevima Lige šampiona - Milovan Ristić i Dalibor Ðurđević.

13:30 - Kladionica: Partizan je veliki favoritPoznate svetske kladionice već su ponudile kvote za meč Partizan - Crvena zvezda. Ako je verovati bukmejkerima, crno-beli su veliki favoriti u 147. derbiju. Kvota na keca je 1.85. Daleko veću zaradu može doneti klađenje na trijumf crveno-belih - kvota 3.75. Ako ste pak uvereni da neće biti pobednika u Humskoj, utrostručićete svoj ulog. Kad je reč o broju golova, kvota na 0-2 je 1.7, dok igra 3+ plaća okruglo 2.00.

13:06 - ALBANCI UJEDINILI GROBARE I DELIJE: Svi u glas da grmimo Kosovo je srce Srbije

Na društvenim mrežama širi se poruka u kojoj se "Delije" i "Grobari" pozivaju da zajednički navijaju u subotu sa jasnom porukom "Kosovo je srce Srbije". Više pročitajte OVDE.

12:43 - NA VREME U HUMSKU: Pola sata pred početak derbija se zatvaraju kapije

Foto: Fejsbuk
Foto: Fejsbuk

Na 147. fudbalskom "večitom derbiju", u kome se sastaju Partizan i Crvena zvezda od 19 časova, biće primenjeno ranije zatvaranje tribina stadiona. Više pročitajte OVDE.

12:40 - Poznati zvezdaši očekuju pobedu u derbiju Zvezda TV anketirala je bivše asove Dejana Stankovića i Mihajla Pjanovića uoči predstojećeg 147. večitog derbija. Pogledajte šta oni očekuju, ali i kapiten Nikola Mijailović i vatreni fan crveno-belih Ivan Ivanović...

http://www.youtube.com/watch?v=3Ft3Q9ah2CY

12:20 - Karte na Marakani Karte za meč u Humskoj biće u prodaji i na dan utakmice. Na blagjnama stadiona Partizana pristalice crno-belih biće u prilici da kupe do sat vremena pred početak meča, dok će Delije karte moći da kupe do 15 časova na Marakani.

11:50 - (VIDEO) DERBI U OKTOBRU: Partizan pobeđuje, Zvezda daje golove za špiceOd 146. večitih derbija do sada u oktobru je odigrano čak 24. Zanimljivo da je ovo jedan od najuspešnijih meseci Partizana što se tiče okršaja sa Crvenom zvezdom, pošto je zabeležio čak deset pobeda, naspram šest trijumfa crveno-belih. Nerešeno je bilo u osam navrata. Više pročitajte OVDE

11:30 - DANAS JE 147. DERBI: Ne trabaju nam neredi, napravimo praznik fudbalaSvi akteri utakmice između Partizana i Crvene zvezde apelovali su na navijače da ne prave incidente već da zajednički pomognu u pravljenju sportskog spektakla. Više pročitajte OVDE 11:00 - PARTIZAN ČEKA ZVEZDU: Derbi melem na ranu posle drona na JNA!Dva najveća srpska kluba igraju na stadionu u Humskoj, ali se iz oba tabora slažu da ovo nije ključni meč sezone. Utakmica u senci velikih incidenata viđenih na duelu Srba i Albanaca. Više pročitajte OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track