Dik Advokat: Miho, hvala, idemo na EP
Foto: Saša Pavlić

Selektor Srbije ispoštovao rad svog prethodnika

Dik Advokat: Miho, hvala, idemo na EP

Fudbal -
Selektor srpskih fudbalera optimista pred prijateljsku utakmicu Srbije i Francuske, koja će se igrati večeras (20.45) na stadionu Partizana

Selektor Srbije Dik Advokat zahvalio je svom prethodniku Siniši Mihajloviću na selekciji igrača izvršenoj u prethodnom kvalifikacionom ciklusu jer sada raspolaže miksom iskusnih i mladih fudbalera, što je na prvi pogled dobitna kombinacija za plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016.Večerašnji duel sa „galskim petlovima“ (20.45, RTS) biće lakmus papir za sve što „orlove“ očekuje u narednom periodu, kada počne borba za bodove.- Zahvalio bih svom prethodniku što je podmladio ekipu, tako da danas imam mlade u grupi sa iskusnim igračima, veoma kvalitetne pojedince, koji mogu ravnopravno da se nose s najboljim evropskim ekipama - rekao je Dik Advokat.

Tamo je šutni... Reprezentativci Srbije
Tamo je šutni... Reprezentativci Srbije

Otkako su „orlovi“ dobili na korišćenje sportski centar, prvi put su pred utakmicu u Srbiji spavali van Stare Pazove, što je bilo Advokatovo iznenađenje kako za igrače, tako i za kompletnu javnost.- I ranije sam imao običaj da sa svojim ekipama izađem iz kampa i mislim da sam i sada uradio dobru stvar, uprkos tome što na raspolaganju imamo izvanredan sportski centar. Smatram da je dobro to što su igrači mogli da primaju posete, da imaju taj društveni aspekt prilikom ovog okupljanja jer verujem da bi zatvaranje ekipe u jedan prostor na sedam dana doneo više štete nego koristi.

Platio cenu... Siniša Mihajlović
Platio cenu... Siniša Mihajlović

Na pitanje francuskog novinara koga se plaši iz protivničke ekipe, Advokat kao da je imao spreman odgovor.- Ne plašim se nikoga jer, ako bih to rekao, poslao bih lošu poruku svojim igračima. Francuzi pripadaju samom evropskom vrhu, ali i moji igrači dolaze iz vrhunskih evropskih ekipa i imaju kvalitet da pobede svakoga - zaključio je srpski selektor.

Dres „umbro“NOVO RUHO „ORLOVA“Fudbalska reprezentacija Srbije dobila je novi gostujući dres britanskog proizvođača sportske opreme „Umbra“, čiji je zvanični distributer i licencijer kompanija „Sport vižen“. Reprezentativci će ga nositi prvi put večeras, u prijateljskoj utakmici protiv Francuske, kao i na kvalifikacionim utakmicama za EURO 2016. Koristeći nacionalne simbole na dresu, poput četiri ocila i pravoslavnog krsta, dres je dobio svoju namenu i pripadnost. Za dres je kreirana odgovarajuća tipografija, koja je inspirisana pismom Miroslavljevog jevanđelja i pismom Dušanovog zakonika.

Reč golmanaLORIS HVALIO SRBEGolman francuske reprezentacije Ugo Loris izneo je niz pohvala na račun naših reprezentativaca.- Mogu reći da ih dosta dobro poznajem, da sam protiv dosta njih igrao u Premijer ligi, a čim igraju u Engleskoj, znači da su kvalitetni. Takođe, znam da dosta srpskih fudbalera igra u italijanskoj Seriji A i oni zaslužuju naše poštovanje. Mislim da našem timu nedostaje više iskustva, baš kao što i Srbima fali taj detalj da bi pripadali vrhu evropskog fudbala.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track