(ANKETA) DIK ADVOKAT POTVRDIO: Ja sam novi selektor Srbije!
Foto: Rojters

Dužnost preuzima 1. avgusta

(ANKETA) DIK ADVOKAT POTVRDIO: Ja sam novi selektor Srbije!

Fudbal -
Bio sam u pregovorima sa Južnoafrikancima, ali je Fudbalski savez Srbije bio uporniji. Srbi imaju dobar tim i možemo da se koncentrišemo na Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj, rekao je Holanđanin

Holanđanin Dik Advokat potvrdio je za tamošnje medije da će od 1. avgusta biti selektor fudbalske reprezentacije Srbije. Iskusni trener otkrio je da će u naredne dve godine predvoditi "Orlove".

"Nisam želeo da radim kao trener u klubu. Bio sam u pregovorima sa Južnoafrikancima, ali je Fudbalski savez Srbije bio uporniji. Srbi imaju dobar tim i možemo da se koncentrišemo na Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj. Ugovor traje do kraja Prvenstva u Francuskoj, ali se u praksi dešava da se on prekine ako se ne uspe u kvalifikacijama", rekao je Holanđanin.

Dik Advokat će tako predvoditi "Orlove" kroz grupu u kojoj se nalaze selekcije Portugala, Danske, Albanije i Jermenije, a iz koje dve najbolje idu dalje, kao i jedna najbolja trećeplasirana ekipa.

Dik Advokat iza sebe ima bogatu karijeru. Sa PSV-om je osvajao titulu i kup, takođe i sa Rendžersom u Škotskoj, da bi sa Zenitom bio prvak Rusije, te pobednik UEFA kupa i Superkupa 2008. godine.

Tokom karijere dva puta je bio selektor Holandije, a predvodio je Belgiju, Rusiju, Južnu Koreju i Ujedinjene Arapske Emirate.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track