DRAGAN ĐURIĆ: Neka pitaju Granta da li mrzimo Jevreje!

Demantuje antisemitizam u Humskoj

DRAGAN ĐURIĆ: Neka pitaju Granta da li mrzimo Jevreje!

Fudbal -
Rampa Onima koji su istakli taj transparent nije mesto na našem stadionu i biće im zabranjen ulazak, kaže predsednik Partizana

Kažnjavanje Partizana zbog isticanja neprikladnog transparenta na utakmici protiv Totenhema je neizbežno, ali predsednik crno-belih Dragan Đurić smatra da bi izbacivanje iz Evrope bilo preoštra sankcija.On naglašava da pomenuta parola ne odslikava stav svih navijača srpskog vicešampiona, a još manje samog kluba, jer je u osnivanju kluba iz Humske učestvovalo mnogo pripadnika jevrejske zajednice. Uz to, prvi čovek jedinog srpskog predstavnika u Evropi napominje kako će onima koji su na ovakav način naštetili Partizanu biti trajno zabranjen ulaz na stadion.Englezi su preterali- Ne znam zašto Englezi insistiraju na tome da nas izbace iz Evrope kad se Partizan kao klub ogradio od poteza pojedinaca i nadamo se da će policija vrlo brzo pronaći počinioce. Koliko mi znamo, pitanje je trenutka kad će oni biti uhvaćeni, jer su im državni organi na tragu. Biće im zabranjen ulazak na stadion jer njima nije mesto na utakmicama našeg kluba - kaže Đurić.

Predsednik Partizana ističe i to da su crno-beli kroz istoriju izgradili čvrsto prijateljstvo s pripadnicima jevrejske zajednice i da se to ne može srušiti zbog jednog nepromišljenog gesta pojedinca.Takač, naš osnivač- Zaista bi bilo glupo poistovećivati klub s tim, jer ne treba zaboraviti da su Partizan, između ostalih, osnivali i Jevreji, poput Artura Takača. Ne zaboravite da nam je trener bio Izraelac Avram Grant, da smo na pripreme išli u Izrael, da je mnogo igrača iz našeg kluba tamo nastavilo karijeru, pa je suludo naš klub okarakterisati kao antisemitski - kaže Đurić.

Danas u KragujevcuNIKOLIĆ: OSUĐUJEM GEST NAVIJAČAFudbaleri Partizana danas (16.00) gostuju ekipi Radničkog u Kragujevcu, a trener Marko Nikolić ističe važnost tog susreta, ali i osuđuje transparent navijača.- Utakmica s Radničkim je prvo od pet vezanih gostovanja koja nas očekuje u kratkom periodu i ona je za nas važnija od meča protiv Totenhema. Domaći šampionat je ono od čega živimo, maksimalno smo fokusirani na ovo takmičenje i jurićemo još jednu pobedu, jer bez toga bod protiv Engleza ne bi imao istu težinu - kaže Nikolić, a o spornom transparentu navijača dodaje:- Treba osuditi takav gest. Mislim da u njemu nije bilo zle namere, ali ljude sa strane ne zanima šta mi mislimo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track