DRULOVIĆ: Imao bi rezultat sa Srbijom, ali pojedincima nisam bio najbolje rešenje
Foto: Saša Pavlić

Razočaran

DRULOVIĆ: Imao bi rezultat sa Srbijom, ali pojedincima nisam bio najbolje rešenje

Fudbal -
Advokat jeste iskusniji od mene, ali ne poznaje Srbiju, nije emotivno vezan za Srbiju kao što sam ja. U pitanju je totalno drugačiji mentalitet. Zato smatram da stranac nije dobro rešenje za nas, rekao je dosadašnji vršilac dužnosti selektora

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić potvrdio je da će Holanđanin Dik Advokat biti novi selektor naše reprezentacije, a dosadašnji vršilac dužnosti selektora Ljubinko Drulović rekao je da je imao veliku želju da vodi reprezentaciju u kvalifikacijama, učinivši sve što je mogo.

"Šta da se radi, takav je njihov izbor, pojedincima nisam bio najbolje rešenje", izjavio je Drulović, otkrivši da ga mnogi zovu da iskažu razočaranje što Fudbalski savez Srbije nije njemu ukazao poverenje."Meni je bilo drago što sam sedeo na klupi reprezentacije na četiri meča, sarađivao sam sa odličnom grupom momaka i imali smo sjajnu atmosferu. Da sam dobio šansu uveren sam da bih napravio dobar rezultat, ali nisam imao podršku nekih ljudi u Savezu. Govorili su da sam suviše mlad, bez iskustva, a zaboravili su da sam u fudbalu više od 30 godina. Tako je to u fudbalu, takav je život profesionalca i moram da prihvatim njihovu odluku", rekao je Drulović.On smatra da će Holanđaninu najveći problem biti nepoznavanje sredine u koju dolazi. "Advokat jeste iskusniji od mene, ali ne poznaje Srbiju, nije emotivno vezan za Srbiju kao što sam ja. U pitanju je totalno drugačiji mentalitet. Zato smatram da stranac nije dobro rešenje za nas", rekao je Drulović i isključio mogućnost da Advokatu bude pomoćik.

"Pomoćnik? Teško! Iskren da budem ni ne pomišljam na to. Moja ambicija je bila da vodim Srbiju i možda će se do desiti za pet, 10 ili 15 godina. Trenutno ne znam šta ću raditi. Prolongiranje u vezi sa selektorskim mestom izgubljeno je dragoceno vreme. Sada je nezgodan tajming za preuzimanje bilo kog kluba ili reprezentacije. Moja želja što se tiče budućnosti je da preuzmem neku reprezentaciju i da sa njom učestvujem na SP u Rusiji 2018. godine", zaključio je Ljubinko Drulović.

Kurir sport / Mozzart sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track