DŽERARD: Suarez bi trebalo da se bori za Zlatnu loptu, to je politika u fudbalu
Foto: Reuters

Kapiten Liverpula iznenađen odlukom FIFA

DŽERARD: Suarez bi trebalo da se bori za Zlatnu loptu, to je politika u fudbalu

Fudbal -
Legendarni kapiten Liverpula Stiven Džerard iznenađen je odlukom FIFA da Luis Suarez ne bude među kandidatima koji konkurišu za osvajanje Zlatne lopte

LIVERPUL – Legendarni kapiten Liverpula Stiven Džerard iznenađen je odlukom FIFA da Luis Suarez ne bude među kandidatima koji konkurišu za osvajanje Zlatne lopte. Džerard veruje da je njegov doskorašnji saigrač svojim partijama u dresu Liverpula dokazao da je jedan od najboljih fudbalera na svetu. "Postigao je 31 gol i izabran je za najboljeg igrača u najjačoj ligi na svetu. Kako je moguće da nije među kandidatima za dobijanje Zlatne lopte? Neverovatno" zapitao se Džerard.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mnogi veruju da Međunarodna fudbalska federacija na taj način želi da kazni Urugvajca zbog incidenta na Mundijalu, kada je ugrizao reprezentativca Italije Kjelinija. "Trebalo bi da se sa Kristijanom Ronaldom bori za Zlatnu loptu, to je činjenica. Ne mogu da verujem da neće biti u najužem izboru, to je politika u fudbalu, zar ne?" ocenio je Džerard. Luis Suarez je prošle sezone blistao u dresu Liverpula, ali je u letnjem prelaznom roku prešao u špansku Barselonu za sumu od 75 miliona funti. Zbog suspenzije FIFA on je za Barsu debitovao tek u nedavnom El Klasiku koji je Real Madrid dobio sa 3:1.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track