EDUKACIJA NA MARAKANI: Zvezdaši, vreme je za knjigu

Stop nepismenim fudbalerima

EDUKACIJA NA MARAKANI: Zvezdaši, vreme je za knjigu

Fudbal -
Napraviću biblioteku na stadionu. Imaće obavezu da čitaju, kao što to radi Vujošević u KK Partizan - ističe prvi čovek crveno-belih Zvezdan Terzić

Skandal, Svet, estrada, tračevi... Ko je „dovatio“ koju starletu, šta je slučajno ispalo pevaljci na fotki... Zaboravite na ovo! Vreme je za Dostojevskog, Brauna, Tolstoja, Kafku, Mana, Šekspira...Kako prepoznati fudbalera na aerodromu? Lako, u ruci drži gomilu časopisa koji se bave estradom. Podrazumeva se da od knjige beže kao đavo od krsta. E, pa neće moći. Rukovodstvo Crvene zvezde, smatra da nije dovoljno da igrači samo znaju da „šutiraju loptu“. Potrebno je od njih napraviti kompletne ličnosti.

Nema više tračarice... Igrači Crvene zvezde
Nema više tračarice... Igrači Crvene zvezde

- Napraviću im biblioteku na stadionu i biće svi u obavezi da pročitaju jednu knjigu nedeljno. Kao što radi Dule Vujošević u KK Partizan. To su potpuno normalne stvari - počeo je priču Zvezdan Terzić za Kurir, uz pojašnjenje:- Nije dovoljno samo da si dobar igrač kada se penješ na viši nivo. Bitno je iz kakve porodice dolaziš, kakve su ti navike, kako si vaspitan. Ne spremamo mi njih samo za Crvenu zvezdu, već i za više od toga.

UsavršavanjeKOLAROV ĆE NA FAKULTET- Skoro me je Aleksandar Kolarov pitao da mu preporučim fakultet na kojem bi mogao da studira. On, koji ima toliko novca, želi da upiše dalju školu, a klinci gledaju da izbegavaju i osnovno obrazovanje. Neće moći, bar ne u Zvezdi. Mene je sramota kada dobijem SMS od nekih mojih igrača, a da ne znaju šta se piše zajedno, a šta odvojeno. U Zvezdi je mesto igračima spremnim da napreduju i usavršavaju se na svim poljima - poručio je Terzić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track