ENGLEZI OGORČENI ZBOG TRANSPARENTA: Bolesni Srbi su nas uvredili
Foto: Printskrin

Totenhem očekuje žestoku reakciju UEFA-e

ENGLEZI OGORČENI ZBOG TRANSPARENTA: Bolesni Srbi su nas uvredili

Fudbal -
Umesto o igri Totenhema ili Partizana, engleskim izveštačima sa meča Lige Evrope odigranom u Humskoj najveću pažnju skrenuo je antisemitski transparent "Grobara"

LONDON - Mediji na Ostvru ogorčeni su na navijače Partizana koji su na meču sa Totenhemom u prvom kolu grupe C Lige Evrope istakli antisemitski transparent.Ova informacija bacila je u drugi plan dobru igru Partizana i remi crno-belih sa Totenhemom (0:0). Vređanje Totenhema i arbitara, koji su bili iz Izraela, postala je sportska vest dana u svim medijima na Ostrvu, koji su osuli drvlje i kamenje na navijače Partizana. Mediji traže žestoku reakciju UEFA-e koja je sigurno neće biti milosrdna prema crno-belima. UEFA je već pokrenula istragu.Umesto o igri Totenhema ili Partizana, engleskim izveštačima sa meča Lige Evrope odigranom u Humskoj najveću pažnju skrenuo je antisemitski transparent "Grobara".Transparent se pojavio na južnoj tribini i stajao je nekoliko minuta, a trebao je da bude parodija na poznatu seriju "Mućke" (Only Fools and Horses) i činjenicu da engleski navijači Totenhem nazivaju "jevrejskim klubom". Međutim, na paroli je stajala antisemitska poruka zbog koje bi jedini srpski predstavnik u Evropi mogao da bude drastično kažnjen. Totenhem je smešten u londonskoj četvrti gde Jevreji žive u većini, a i navijači ovog kluba sebe nazivaju "Židovima". Čelnici Partizana oštro su osudili ovaj incident.

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

Dejli mejl podseća da je Partizan 2007. izbačen iz Kupa UEFA zbog divljanja navijača u Mostaru pre meča sa Zrinjskim, kao i da je uoči meča sa Tuluzom 2009. ubijen navijač francuskog kluba Bris Taton.Takođe, ističe se da je Partizan često kažnjavan zbog izgreda navijača, a Englezi ne zaboravljaju ni incident od pre nekoliko godina na meču mladih reprezentacija u Kruševcu.Engleski novinari su po završetku meča pitali menadžera Totenhema Maurisija Poketina, na šta je on odgovorio da ne zna za to."Nisam ga video, ali ako je tačno, to je neprihvatljivo. Tako nešto je nedostatak poštovanja", rekao je Poketino.

http://www.youtube.com/watch?v=dF5S4qmOyoY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track