FSS PROTIV PROPISA: Na FIFA listi dvojac koji je u Superligi sudio samo 7 mečeva
Foto: Printskrin

Briga ih

FSS PROTIV PROPISA: Na FIFA listi dvojac koji je u Superligi sudio samo 7 mečeva

Fudbal -
Milan Ilić pravdu je delio četiri puta, a Srđan Jovanović samo tri

Fudbalski savez Srbije je na predlog sudijske organizacije na FIFA listu za 2015. godinu, uvrstio dvojicu mladih sudija, Milana Ilića i Srđana Jovanovića, iako je to suprotno propisima, jer njih dvojica zajedno imaju samo sedam nastupa u Superligi Srbije! Ilić četiri, Jovanović tri.

Ovu spornu odluku prošlog petka doneo je Odbor za hitna pitanja FSS, u sastavu predsednik Tomislav Karadžić i potpredsednici Ivan Ćurković, Željko Kojić i Goran Milanović.

"Ilić i Jovanović su 1988. i 1986. godište, završili su sudijsku školu UEFA u Nionu. Ne razumem zašto bi se onda oko njih vodila polemika. Mi jednostavno nemamo nijednog novog sudiju od 36 ili 37 godina, koga bismo mogli da stavimo na FIFA listu. Kako mislite da pronađemo nekog novog Milorada Mažića, koji će moći da sudi mečeve Lige šampiona ili Lige Evrope?", kaže predsednik Sudijske komisije FSS Bogoljub Stepanović.

"Moramo da budemo hrabri i da damo šansu mladosti. Da li su prekršena pravila FSS ili ne, to ne mogu da vam kažem. Za pravna pitanja je zadužen Igor Radojčić, generalni sekretar Sudijske komisije", odbio je Stepanović da preuzme odgovornost za propust.

"Što se mene tiče, Ilić i Jovanović su bez obzira na sve dobar izbor. Fudbalski savez Nemačke je za svog drugog sudiju na listi imenovao čoveka od 28 godina (Feliksa Cvajera, prim. aut), tako da ne vidim zašto bismo onda mi imali bilo kakav problem", pita Stepanović.

Gensek Sudijske komisije Radojčić rekao je...

"Ako je odluka koju smo doneli u skladu sa FIFA propozicijama, onda nije bitno (!?) šta piše u Pravilniku o sudijama i suđenju FSS. Mnoge stvari u našem pravilniku treba da ažuriramo i uskladimo sa UEFA i FIFA propozicijama. Ako bismo se držali samo naših propozicija, nikada ne bismo mogli da promovišemo nekog mladog sudiju", potvrđuje Radojčić da su pravila prekršena, ali "da to i nije bitno".

Sadašnji Pravilnik donet je pre sedam godina, u vreme kada je predsednik FSS bio Zvezdan Terzić.

Kurir sport / Naše novine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track