(VIDEO) HEROJ MAKABIJA: Vladimir Stojković branio saigrače od napada kamenica i razjarenih Turaka
Foto: Saša Pavlić

Incidenti na trening meču

(VIDEO) HEROJ MAKABIJA: Vladimir Stojković branio saigrače od napada kamenica i razjarenih Turaka

Fudbal -
Turci su najpre mahali zastavama Palestine, višedecenijskog neprijatelja Izraela, a potom fizički nasrnuli na zatečene fudbalere Makabija

Prijateljski susret fudbalera izraelskog Makabija za koji brani Vladimir Stojković sa francuskim Lilom prekinut je u 84. minutu zbog toga što je nekoliko desetina turskih navijača uletelo na teren i napalo prvotimce ekipe na čijoj klupi sedi srpski stručnjak Aleksandar Stanojević.

Turci su najpre mahali zastavama Palestine, višedecenijskog neprijatelja Izraela, a potom fizički nasrnuli na zatečene fudbalere Makabija. Sve dok u pomoć nisu pritekli pripadnici obezbeđenja i policije, Izraelci su bili prepušteni sami sebi, pa su morali da se brane od neprijatelja.

Prema izveštajima izraelskih novinara, srpski golman Vladimir Stojković je bio u glavnoj ulozi, nije dao na sebe, ušao je u klinč sa huliganima i zbog tog gesta, u kome je branio ekipu, odmah porastao u očima navijača Makabija.''Naš novi golman je kralj! Na prvu utakmicu sezone donećemo srpske zastave kako bismo ga pozdravili.Veliko poštovanj'', glasi jedan od komentara navijača na vest o napadu Turaka na igrače Makabija.

Povodom ovog incidenta oglasilo se i rukovodstvo kluba koji pretenduje da naredne sezone svrge sa trona dvostrukog uzastopnog šampiona, Makabi iz Tel Aviva.

"Naš klub se zalaže za toleranciju i sport bez nasilja, žao nam je što se prijateljski meč sa Lilom na ovaj način završio. Tokom susreta oko 50 turskih emigranata nas je provociralo zastavama Palestine I sve vreme vređalo naše igrače i članove stručnog štaba. Kad je došlo do prekida u 84.minutu fudbaleri su počeli da se brane, a prilikom odlaska u svačionicu gađali su ih kamenjem. Srećom, svi su zdravi”, piše u zvaničnom saopštenju Zelenih.

U toku prekida Lil, za koji je igrao Marko Baša, vodio je 2:0 golovima Mendesa i Kjara.

http://www.youtube.com/watch?v=9YK_W0BFBF4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track