HOĆE GA U REPREZENTACIJU: Advokatova ofanziva na Vidića!
Foto: Kurir Štampano

Holanđanin bi da vrati Nemanju

HOĆE GA U REPREZENTACIJU: Advokatova ofanziva na Vidića!

Fudbal -
Selektor Srbije želi da porazgovara s iskusnim štoperom kako bi se lično uverio da li ostaje pri stavu da se ne vraća u nacionalni tim

Selektor reprezentacije Srbije Dik Advokat pokušaće da stupi u kontakt sa Nemanjom Vidićem kako bi direktno od njega čuo kakve su šanse da se vrati u nacionalni tim za predstojeće kvalifikacije. Holanđanin je u prvom trenutku mislio da između asa Intera i čelnika Fudbalskog saveza Srbije postoji zla krv i da ga zato od 2011. godine nema u reprezentaciji, ali pošto je dobio objašnjenje da je povlačenje bila izričita želja fudbalera, obećao je da će probati da razgovara s njim.Niko ne sumnja u to da bi povratak Vidića mnogo značio ekipi za naredni ciklus takmičenja. Ipak, svako ko malo bolje poznaje bivšeg kapitena Mančester junajteda svestan je da će Advokatu biti potrebni jaki argumenti da bi uspeo da promeni Nemanjin stav o povratku. Pre Holanđanina isto je pokušao i Siniša Mihajlović, ali nije uspeo. Činjenica je i da Vidić tad nije mogao da razmišlja o „orlovima“ jer se tek oprostio od tima, a onda ga je zadesila i teška povreda ukrštenih ligamenata kolena. Možda je i njegovo opredeljenje da se ne vraća dosta uticalo na poroznost odbrane, koja je gotovo u svim utakmicama primala bar jedan gol.Na štoperskim pozicijama su isprobani Neven Subotić, Milan Biševac, Branislav Ivanović, Matija Nastasić i Nikola Maksimović, ali nijedan od pobrojanih nije doneo onu čvrstinu defanzivnoj liniji koju je imala u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Oči u oči sa Vidićem... Dik Advokat
Oči u oči sa Vidićem... Dik Advokat

Peta metatarzalna kostSPAJIĆ DVA MESECA PAUZIRAŠtoper Uroš Spajić povredio se u subotu, zbog čega će odsustvovati s terena naredna dva meseca. Ova vest je loša za selektora mlade reprezentacije Ćurčića, budući da će u poslednje mečeve kvalifikacija za EP ući bez kompletne startne defanzivne linije. Još ranije su ispali Petković zbog kartona i Vitas, koji je povređen, a Ćurčić neće imati na raspolaganju za Italiju i Severnu Irsku ni igrače A reprezentacije - Jojića, Markovića, Đuričića, Nastasića i Mitrovića.

Prvi poziviSPISAK U PETAKPrvi spisak igrača Dik Advokat će objaviti sledećeg petka. Na listi će se naći imena 24 igrača, a kako Kurir saznaje, neće biti iznenađenja, bar kad je reč o fudbalerima iz inostranih klubova. Advokat ima još nekoliko dana da razmišlja o igračima iz Jelen Superlige.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track