I  TOTENHEM IMA ANTISEMITU: Asu-Ekotu tri meča suspenzije zbog podrške Anrijevom kenelu

Kazna

I TOTENHEM IMA ANTISEMITU: Asu-Ekotu tri meča suspenzije zbog podrške Anrijevom kenelu

Fudbal -
Kamerunski fudbaler moraće da propusti mečeve protiv VBA, Arsenala i Sautemptona pošto je na Twitter profilu podržao Nikolasa Anelku, koji je u februaru suspendovan zbog uvredljivog gesta

UEFA je pokrenula disciplinski postupak protiv Partizana zbog antisemitske parole istaknute tokom utakmice fudbalske Lige Evrope sa Totenhemom, a istog dana Fudbalski savez Engleske (FA) je kaznio igrača londonskog kluba Benou Asu-Ekota tri utakmice suspenzije, takođe, zbog šovinističke uvrede.

Kamerunski fudbaler moraće da propusti mečeve protiv VBA, Arsenala i Sautemptona pošto je na Twitter profilu podržao Nikolasa Anelku, koji je u februaru suspendovan zbog uvredljivog gesta "kenel". Uz to, moraće da plati kaznu od 50.000 funti i da pohađa kurs "obaveznog obrazovanja".

Disciplinska komisija FA kaznila je krajem februara Anelku sa pet utakmica neigranja, jer je gestom "kenel" proslavio gol.

Gest "kenel" - jedna ruka ispružena naniže, a šaka druge na ramenu ispružene ruke, izmislio je francuski komičar Didon M'Bala M'Bala, koji je nekoliko puta osuđivan zbog izazivanja rasne mržnje i antisemitizma.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track