IBRAHIMOVIĆ ZNA KOLIKO VREDI: Liga šampiona nije dokaz da si najbolji, nema je ni pravi Ronaldo
Foto: AP

Ne da na sebe

IBRAHIMOVIĆ ZNA KOLIKO VREDI: Liga šampiona nije dokaz da si najbolji, nema je ni pravi Ronaldo

Fudbal -
Postigao sam u karijeri ono što sam hteo. Osvojio sam 23 trofeja, dao sve od sebe i učinio da ih bude više, rekao je Šveđanin

Napadač Pari Sen Žermena Zlatan Ibrahimović rekao je da ne mora da osvoji trofej Lige šampiona da bi nekom dokazao da je nabolji igrač na svetu.„Kada je neko na vrhu, ljudi uvek pronađu nešto da ga kritikuju. Pravi Ronaldo, takođe, nije osvojio Ligu šampiona. Osvojite neki trofej ili ne, ali to ne menja stvar kakav ste igrač“, rekao je Ibrahimović.

On je dodao da bi se fudbalska javnost divila Dijegu Maradoni, čak i da nije postao prvak sveta sa Argentinom.„Ne opterećujem se time. Postigao sam u karijeri ono što sam hteo. Osvojio sam 23 trofeja, dao sve od sebe i učinio da ih bude više. Naravno da bi bilo lepo da sam osvojio Ligu šampiona, verujem da će uspeti u tome, ali biću srećan i ponosan i ako se moja karijera završi bez toga“, rekao je Ibrahimović.

Ekipa trenera Lorana Blana poslednje dve godine ispadala je u četvrtfinalu Lige šampiona.„Mislim da imamo jači i iskusniji tim u odnosu na prošlu godinu. Sve je moguće u tom takmičenju i ne pobeđuje uvek najbolja ekipa“, dodao je švedski reprezentativac, koji je tokom karijere igrao za Malme, Ajaks, Juventus, Inter, Barselonu i Milan.

Za reprezentaciju Švedske odigrao je 98 utakmica i postigao 48 golova, a danas je objavio plan da za dve godine – završi karijeru!„Ugovor mi ističe u junu 2016, tad ću imati 34 godine i ne vidim sebe posle toga spremnim da igram na visokom nivou. To znači da ću okončati karijeru u PSŽ-u. Uostalom, nemam ja 20 godina i ne mogu da trčim kao nekad. Samo samo igram pametnije i više za tim“, dopunio je Zlatan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track