IGRAO U 6 ZEMALJA I 10 KLUBOVA: Legendarni napadač ide u Indiju
Foto: Beta

Ponovo ima novi klub

IGRAO U 6 ZEMALJA I 10 KLUBOVA: Legendarni napadač ide u Indiju

Fudbal -
Bio je pred penzijom, ali je onda shvatio da postoji država u kojoj još nije igrao

Bivši francuski reprezentativac Nikola Anelka potpisao je ugovor sa Mumbaj sitijem, saopštio je danas taj indijski fudbalski klub.

Vlasnik Mumbaj sitija Ranbir Kapur rekao je da Anelka ima "izvanredan fudbalski pedigre" i da će biti veliko pojačanje.

"Drago nam je što smo doveli Nikolu Anelku i uzbuđeni što će igrač takvog pedigrea biti deo našeg tima. Njegovo umeće i iskustvo su poznati širom sveta i siguran sam da će njegovo prisustvo pojačati našu igru u napadu koliko smo želeli. Želimo mu dobrodošlicu u Mumbaj siti", rekao je Kapur.

Engleski klub Vest Bromvič Albion je u martu otpustio Anelku, nakon što ga je suspendovao engleski fudbalski savez zbog rasističkog ponašanja.

"Zadovoljan sam što sam prešao u Mumbaj siti i što ću igrati u uzbudljivoj indijskoj super ligi", naveo je Anelka na svom Tviter profilu.

"Talentovani strani i indijski igrači činiće utakmice uzbudljivim. Radujem se što ću iskoristiti svoje umeće da pomognem timu", dodao je 35-godišnji napadač.

Anelka je tokom karijere igrao za Pari Sen Žermen, Arsenal, Real Madrid, Liverpul, Mančester siti, Fenerbahče, Bolton, Čelsi, Šangaj i Juventus. Za reprezentaciju Francuske odigrao je 69 utakmica, postigao 14 golova i osvojio Evropsko prvenstvo 2000. godine i Kup konfederacija, godinu dana kasnije.

Anelka je ovim transferom potvrdio svoje zvanje "fudbalskog nomada" i postao jedan od igrača koji su promenili najviše klubova u profesionalnom fudbalu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track