ISPUNIO IM ŽIVOTNI SAN: Zlatan Ibrahimović platio put igračima ometenim u razvoju na Mundijal
Foto: FS Švedske

Humani gest

ISPUNIO IM ŽIVOTNI SAN: Zlatan Ibrahimović platio put igračima ometenim u razvoju na Mundijal

Fudbal -
Kad smo propustili Svetsko prvenstvo, bio sam veoma razočaran, ali kad sam čuo za njihov slučaj rekao sam sebi da moram da pomognem da dožive to iskustvo, rekao je Ibrahimović

Švedski reprezentativac Zlatan Ibrahimović još jednom je pokazao svoju humanu stranu. Jedan od najboljih fudbalera na svetu novčano je pomogao reprezentaciju svoje zemlje sastavljenu od igrača ometenih u razvoju da otputuje na Svetsko prvenstvo koje se održava u Brazilu.

Šveđani su kroz kvalifikacije obezbedili plasman, ali nisu imali dovoljno novca i da otputuju u Južnu Ameriku. Nedostajalo im je 38.000 evra.

"Nismo se predavali. Zvali smo naše poznate fudbalere i skupljali potpise, lopte. dresove i ostale njihove predmete za veliku aukciju", rekao je selektor Stefan Jonson.

Jedan od onih kome su se obratili je bio i Ibrahimović.

"Nazvao sam Zlatana i objasnio mu o čemu je reč. Tražio sam da nam pokloni dres. Dočekao me je odgovor: "Šta će vam dres? Koliko uopšte novca vam treba?" , pitao je. Kad sam mu rekao da nam treba 350.000 kruna (38.000 evra), tražio je broj računa i uplatio novac. Neverovatno, čudesno... Još uvek se povremeno uštinem da proverim da li sanjam. Zahvaljujući tom potezu ispunićemo životni san", objasnio je Jonson.

Napadač Pari Sen Žermena je rekao da bi fudbal trebao da bude dostupan za sve, bez obzira na pol ili zdravstveno stanje.

"Kad smo propustili Svetsko prvenstvo, bio sam veoma razočaran, ali kad sam čuo za njihov slučaj rekao sam sebi da moram da pomognem da dožive to iskustvo. Nema tu mnogo o čemu da se priča", rekao je Zlatan Ibrahimović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track