IZ AUTOBIOGRAFIJE: Pep otkrio šta je uradio sa Mesijem kada je Barsa razbila Real sa 6:2
Foto: Reuters

Do sada nepoznata priča

IZ AUTOBIOGRAFIJE: Pep otkrio šta je uradio sa Mesijem kada je Barsa razbila Real sa 6:2

Fudbal -
Španski stručnjak otkrio je detalj koji je mnogo pomogao njemu i Mesiju u nastavku karijere

Mnogi pamte i zauvek će pamtiti 2. maj 2009. godine kada je u jednom od najboljih "El Klasiko" duela Barselona savladala Real Madrid sa čak 6:2 i to u sred Madrida.

Ronaldinjo je već bio bivša zvezda katalonskog kluba, ali se zato rodila nova - Lionel Mesi.

Meč je počeo dobro po Madriđane jer je Iguain postigao prvi gol na meču u 13. minutu, ali je tada sve krenulo nizbrdo za "Kraljeve". Četiri minuta kasnije izjednačio je Anri, Pujol je samo dva minuta potom prekokrenuo meč a do pauze Mesi je povisio na 3:1. Ramos je početkom drugog dela smanjio na 3:2 ali su onda ponovo Anri i Mesi pa na kraju i Pike zaista sjajnim golom, postavili konačnih i više nego ubedljivih 6:2.

U delu svoje autobiografije koja je nedavno objavljena, Pep Gvardiola pisao je upravo o ovom meču u kojem je ostvario jednu od ključnih pobeda u karijeri.

Naime, on je noć pred meč hitno pozvao Lionela Mesija da mu se pridruži, jer je uočio nešto što bi moglo da promeni tok čitavog meča.

Mesi mu se ubrzo pridružio a maestralni Pep je primetio sledeće:

"Vezni fudbaleri Madrida Guti, Gago i Drente napadaju visoko veziste Barse, Ćavija i Turea. Dok oni igraju presing i kvare im igru, Mecelder i Kanavaro su tik ispred Kasiljasa, pa je između te dve linije veliki razmak i prostor za manevar".

Rekao je Mesiju da će, umesto krila na kojem je uglavnom igrao, na tom meču igrati najviše po sredini. To je bila samo njihova tajna.

Kada je meč počeo, Mesi je sa centralne napadačke pozicije kreirao napadačku rapsodiju, Barsa je ostvarila ubedljivu pobedu i ubrzo potom vratila titulu u svoje vlasništvo.

Pep je počeo svoj neverovatan uspon a Mesi je pronašao poziciju na kojoj je postao jedan od najboljih fudbalera planete.

Zanimljiva priča o trenutku inspiracije koji je uticao na karijere obojice. Evo najvažnijih detalja sa tog meča, obratite pažnju na Mesija:

http://www.youtube.com/watch?v=vEytY9SFNW0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track