JEDNOSTAVNO SE NE VOLE: Murinjo i Gvardiola se posvađali oko trave
Foto: AP

Opet sukob i to van terena

JEDNOSTAVNO SE NE VOLE: Murinjo i Gvardiola se posvađali oko trave

Fudbal -
Njihovi timovi ne moraju da se sastanu kako bi se oni sporečkali oko nečega

Ratovali su na terenu, tačnije pored njega. Pre toga su bili kolege u Barseloni. Sada su protivnici gde god da se sretnu.

Žoze Murinjo i Pep Gvardiola uspeli su da se posvađaju čak i kada njihovi timovi nisu suprotstavljeni na terenu. U pitanju je nedavno održani samit trenera a Žoze i Pep su se sukobili oko - dužine trave!

Naime, u delu kada se raspravljalo o fudbalskim uslovima vezanim za fudbalsku podlogu, dva stručnjaka su imala oprečna mišljenja.

Gvardiola se javio za reč, tvrdeći da dužina trave treba da se prepolovi, sa aktuelnih 3 na svega 1,5 centimetara što bi dodatno poboljšalo kretanje lopte, tačnije ubrzalo bi pasove. Naravno, odmah se sa replikom javio Murinjo koji smatra da bi ta inovacija dodatno pogoršala stvari, te da brzina pasa i lopte nisu presudni za atraktivnost fudbala. Strasti su se nakon par replika ubrzo smirile, a sve ovo preneli su izvori koji su bili u sali u kojoj je održana konferencija.

Deluje da je pobedu u ovom duelu koji nema toliko veze sa fudbalom, odneo Pep, jer će UEFA odigrati par probnih mečeva sa ovom dužinom trave, kako bi se utvrdila ispravnost ili pak pogrešnost Gvardioline teorije. Videćemo šta će Murinjo reći nakon toga, ako ostane dosledan, sigurno će se oglasiti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track