JOSIPOVIĆ PORUČIO ŠIMUNIĆU: Odakle ti hrabrost da se javiš, posle štete koju si naneo Hrvatskoj
Foto: Beta

Reakcija

JOSIPOVIĆ PORUČIO ŠIMUNIĆU: Odakle ti hrabrost da se javiš, posle štete koju si naneo Hrvatskoj

Fudbal -
Predsednik Hrvatske Ivo Josipović ocenio je da je bivši reprezentativac vatrenih Josip Šimunić svojim skandaloznim ponašanjem na stadionu naneo nenadoknadivu štetu toj državi, domaćem fudbalu i nacionalnom timu

ZAGREB - Predsednik Hrvatske Ivo Josipović ocenio je da je bivši reprezentativac "vatrenih" Josip Šimunić svojim skandaloznim ponašanjem na stadionu naneo nenadoknadivu štetu toj državi, domaćem fudbalu i nacionalnom timu.

Josipović je tako reagovao na Šimunićevo kritičko prozivanje što ne prisustvuje utakmicama državne reprezentacije i, između ostalog, da nije reagovao na skandiranje srpskih navijača "Ubij Hrvata da Šiptar nema brata" tokom prekinute utakmice između Srbije i Albanije u Beogradu.

"Mislim da gospodin Šimunić ne čita novine i ne gleda televiziju, pa zato postavlja takva pitanja. Ali, podsetiću, šteta koju je učinio Hrvatskoj kao državi, našem fudbalu i reprezentaciji onim sramotnim ponašanjem na stadionu je nenadoknadiva i ne znam otkud mu uopšte hrabrosti da se javlja po tom pitanju", kazao je Josipović.

Šimunić je neslavno okončao karijeru u nacionalnom timu pošto ga je FIFA u decembru prošle godine kaznila sa 10 utakmica zabrane igranja za reprezentaciju nakon što je prilikom proslave pobede nad Islandom i plasmana na Svetsko prvenstvo u Brazilu uzeo mikrofon u ruke i na terenu više puta uzvikivao ustaški pozdrav "Za dom spremni".Šimunić trenutno igra za zagrebački Dinamo, a hrvatski mediji ističu da je, "umesto u fudbalskim, sve glasniji u svojim političkim nastupima".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja