KARADŽIĆ: I Zenga i Advokat su u opticaju, ali je Drulović opcija broj jedan

Igra oko selektora

KARADŽIĆ: I Zenga i Advokat su u opticaju, ali je Drulović opcija broj jedan

Fudbal -
"Ljubinkova jedina “falinka” je manjak iskustva, smatra predsednik FSS

Fudbalska reprezentacija Srbije i dalje nema zvaničnog selektora. Poslednjih dana spekuliše se sa mnogim imenima, ali i dalje nema ničega konrektnog.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije, Tomislav Karadžić, rekao je da je obavio razgovore sa nekim od kandidata, među kojima je i Dik Advokat.

"Tačno je da smo razgovarali i sa njim i ne samo sa njim, ali mislim da je iz već znanih razloga on daleko od realne realizacije. Razlog je kao i kod ostalih trenera iz Evropske unije – duplo oporezivanje. Mi nemamo nameru da zbog bilo koga izlazimo iz okvira budžeta koji imamo za selektora, bez obzira na to da li je on kvalitet Advokata, Manćinija… To je jedan od dva problema koji su nas sputali te do sad nismo doneli odluku", rekao je Karadžić, a zatim se osvrnuo na Ljubinka Drulovića:

"Ljubinkova jedina “falinka” je manjak iskustva. To pitanje nas muči već neko vreme, ali kad sve saberemo i oduzmemo, u ovom momentu su mu šanse najveće. Ne mogu da tvrdim da selektor sigurno neće biti postavljen u utorak na Sednici IO, ali je realnije da se to dogodi do kraja sledeće nedelje, a svakako do kraja meseca. Kao predsednik, a i čovek od iskustva, nalazim se pred nikad težom odlukom, jer ako sada pogrešimo, a naša selekcije se ne plasira na EURO u Francusku, zbog toga to nam niko neće oprostiti", zaključio je Karadžić.

Kurir sport / Večernje novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track