KARADŽIĆ: UEFA nas je oštetila, sledi žalba Srbije

Reakcija

KARADŽIĆ: UEFA nas je oštetila, sledi žalba Srbije

Fudbal -
Moram da naglasim da je i UEFA pod velikim pritiskom i da u ovom momentu grupa Albanaca stoji pred zgradom u Nionu i protestuje, tvrdi predsednik FSS

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić rekao je da naša "kuća fudbala" nije zadovoljna činjenicom da je Disciplinska komisija UEFA donela odluku da se prekinuta utakmica Srbija - Albanija registruje pobedom našeg tima 3:0 i nedodeljivanjem tri boda za taj trijumf.

Uz to Srbija će dva naredna meča kao domćin igrati bez publike, a izrečena mu je i novčana kazna.

"Odlukama Disciplinske komisije UEFA nismo zadovoljni, narednih dana podnećemo žalbu i zahtev da se sastane Savet za borbu protiv nasilja u sportu, koji treba da nam pomogne dostavljanjem predloga i zaključaka", rekao je predsednik FSS. Karadžić je potom dodao da smatra da je Srbija oštećena.

"Ovom odlukom smo oštećeni i smatram da naša žalba nije bez šanse. Isto tako, moram da naglasim da je i UEFA pod velikim pritiskom i da u ovom momentu grupa Albanaca stoji pred zgradom u Nionu i protestuje. Mi ćemo se uporedo sa prikupljanjem materijala za žalbu, vršiti i pripreme za utakmicu sa danskom, koja nas čeka narednog meseca", istakao je Tomislav Karadžić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track