KOMPJUTER IZRAČUNAO: Pogledajte koji fudbaleri su precenjeni, a koji potcenjeni
Foto: AP

Di Marija i Baloteli na vrhu liste

KOMPJUTER IZRAČUNAO: Pogledajte koji fudbaleri su precenjeni, a koji potcenjeni

Fudbal -
Prema rezultatima koje je kompjuter izračunao, argentinski reprezentativac Anhel Di Marija je najprecenjeniji igrač pošto ga je Mančester junajted Realu platio 30 miliona više nego što vredi

Švajcarska fudbalska organizacija CIES izračunala je koji igrači su tokom minulog prelaznog roka precenjeni, a koji potcenjeni. Koristeći poseban softver, Švajcarci su pokušali da izračunaju realnu cenu igrača koji su ovog leta promenili klubove. Uzeli su u obzir brojne podatke poput pozicije igrača, da li je član reprezentacije, koliko ima godina, broj pogodaka, vreme do isteka aktuelnog ugovora, jačinu lige u kojoj nastupa.

Prema rezultatima koje je kompjuter izračunao, argentinski reprezentativac Anhel Di Marija je najprecenjeniji igrač pošto ga je Mančester junajted Realu platio 30 miliona više nego što vredi. Na listi precenjenih igrača su David Luiz sa 29 miliona više potrošenih nego što treba (Čelsi - Pari Sen Žermen), Džejms Rodrigez (Monako - Real) sa 25 miliona, Aleksis Sančez (Barselona - Arsenal), Luk Šo (Sautempton - Mančester junajted).

Zanimljiva je i lista potcenjenih igrača. Listu predvode Mario Baloteli (Milan - Liverpul) za koga je kompjuter izračunao da je plaćen 16 miliona manje nego što je to realno i Luis Suarez (Liverpul - Barselona) sa skoro 12 miliona evra. Na ovoj listi su između ostalih Sesk Fabregas (Barselona - Čelsi), Dijego Košta (Atletiko - Čelsi).

Među onima čija je vrednost pravilno procenjena su Demba Ba, Mario Mandžukić, Deni Velbek, Toni Kros, Havi Garsija...

Tabelu za izračunavanje možete videti OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track