(VIDEO, FOTO) KATASTROFA PARTIZANA: Bešiktaš sa četiri gola slavio u Beogradu
Foto: Tanjug

Liga Evrope

(VIDEO, FOTO) KATASTROFA PARTIZANA: Bešiktaš sa četiri gola slavio u Beogradu

Fudbal -
Ako treba istaći nešto pozitivno sa ovog meča onda je ponašanje navijača Partizana, koji su tokom meča sportski bodrili svoj tim, bez ijednog incidenta
1 / 14 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Fudbaleri Partizana loše su prošli u meču 3. kola grupe I Lige Evrope. Crno-beli su deklasirani od ekipe Bešiktaša rezultatom 4:0 (2:0). Strelci za ekipu Slavena Bilića bili su Kavlak u 18., Demba Ba u 44., Ozjakup u 53. i Gokhan Tore u 54. minutu.

Crno-beli posle ovog kola ostaju na jednom osvojenom bodu, Bešiktaš ima pet bodova. Isti rivali sastaće se u narednom kolu 6. novembra na stadionu "Ataturk" u Istanbulu.

Ako treba istaći nešto pozitivno sa ovog meča onda je ponašanje navijača Partizana, koji su tokom meča sportski bodrili svoj tim, bez ijednog incidenta.Turska ekipa je imala inicijativu tokom većeg dela prvog poluvremena. Gosti su poveli u 18. minutu, pošto Lukač nije uspeo da zaustavi odličan šut Kavlaka sa 20-ak metara, kojim je Bešiktaš došao do prednosti. Bešiktaš je nedugo posle postignutog pogotka imao šansu i da poveća prednost, ali je Tore pogodio stativu. Partizan je posle toga dva puta ozbiljnije ugrozio golmana gostujuće ekipe, ali nije bilo golova. Drinčić je pokušao iz slobodnog udarca sa 25 metara, dok je odličnu šansu imao Živković koji je šutirao sa pet metara posle dodavanja Škuletića, ali je Zengin oba puta odbranio. Bešiktaš je u poslednjem minutu prvog poluvremena poveo sa 2:0, pošto je Ba iskoristio odlično dodavanje Kavlaka i udarcem iskosa sa leve strane lako savladao Lukača. Bešiktaš je postigao dva gola u 52. i 54. minutu. Ozjakup je prvo u 52. minutu ostao sam na 10 metara od gola i bez problema postigao pogodak. Već u sledećem napadu Demba Ba je poslao loptu ka Toreu, koji je prošao između dva defanzivca Partizana, ostao sam ispred Lukača doneo turskoj ekipi nedostižnu prednost. Do kraja utakmice nije bilo više golova.

Totenhem je u Londonu pobedio Asteras 5:1. Trostruki strelac za engleski tim bio je Hari Kejn, u 13, 76. i 81. minutu, dok je dva pogotka postigao Erik Lamela u 30. i 66. Jedini gol za grčki klub dao je Heronimo Barales u 89. Totenhem vodi na tabeli sa pet bodova, koliko ima i Bešiktaš, Asteras je treći sa četiri, dok je Partizan poslednji sa jednim osvojenim bodom.

TOK MEČA

22:54 - KRAJ UTAKMICE

22:47 (83. minut) - Nova šansa za BešiktašKojunlu je odlučno šutirao, ali je lopta upućena sa leve strane završila pored stative.

22:44 (79. minut) - Treća izmena u ekipi BešiktašaSlaven Bilić, trener Bešiktaša, izvršio je poslednju izmenu u svom timu. Umesto Ozjakupa u igri je Kojbaši.

22:40 (76. minut) - Lukač se istakaoTosun je imao priliku za goste, ali se istakao Lukač paradom.

22:39 (75. minut) - Žuti karton za Branka IlićaZbog oštrog starta defanzivac Partizana Branko Ilić dobio je žuti karton.

22:34 (69. minut) - Nova izmena u BešiktašuUmesto Demba Be u igri je Tosun.

22:31 (66. minut) - Treća izmena u PartizanuPoslednja, treća izmena u Partizanu. Umesto Andrije Živkovića u igru ulazi Petar Grbić.

22:30 (65. minut) - Marković propustio šansuSaša Marković je posle dužeg vremena imao priliku da pripreti golu Bešiktaša, ali je njegov šut glavom bio slab za eventualni pogodak. Centrirao je Stevanović.22:29 (64. minut) - Izmena u BešiktašuUmesto Gokhana Torea u igri je Kojunlu.

22:25 (61. minut) - Dvostruka izmena u PartizanuIz igre izlaze iskusni Nikola Drinčić i Danko Lazović, u igru ulaze mladi Ninković i Marković.

22:17 (53. minut) - GOOL!!! Partizan pred katastrofomGokhan Tore je već u narednom napadu posle gola Ozjakupa postigao i četvrti gol za Bešiktaš. Neko od fudbalera Partizana je pogrešio na centru, lopta je stigla do Torea koji je između dvojice fudbalera Partizana utrčao u šesnaesterac i matirao Lukača.

22:16 (52. minut) - GOOL!!! Ozjakup povećava vođstvo na 3:0Treći gol u mreži Partizana. Strelac je Ozjakup. Veznjak Bešiktaša je bio potpuno sam na nekih desetak metara i nije mu bilo teško da matira Lukača.

22:10 (46. minut) - Počelo je drugo poluvreme

21:52 (45. minut) - KRAJ PRVOG POLUVREMENA

21:51 (44. minut) - GOOL!!! Demba Ba duplira vođstvo BešiktašaOdlična akcija Bešiktaša, Šahin je dodao do Demba Be koji sa 7-8 metara šalje loptu ispod Lukača u mrežu. 0:2

21:49 (42. minut) - Žuti karton za VolkovaVladimir Volkov je dobio žuti karton u finišu prvog poluvremena. Gokhan Tore, koji je zadavao najviše muka odbrani Partizana, prošao je Volkova kome nije preostalo ništa nego da ga rukama zadrži.

21:43 (36. minut) - Živković propustio najveću šansu za PartizanVelika prilika za Partizan i odlična odbrana golmana Zengina. Škuletić je prošao po levoj strani, ušao u šesnaesterac, centrirao po zemlji, Andrija Živković je klizećim startom šutirao ali je Zengin odbranio šut sa svega 3-4 metra.

21:42 (35. minut) - Hačinson pogodio spoljni deo mreže gola PartizanaHačinson je pobegao po desnoj strani, ušao u peterac i šutirao, ali je pogodio samo spoljni deo mreže.

21:38 (31. minut) - Šut Drinčića brani ZenginDrinčić je izveo slobodan udarac sa oko 25 metara, prebacio je živi zid, ali je golman Zengin Tolga bio na mestu.

21:37 (30. minut) - Žuti karton za MotuDrinčić je odlično uposlio Pantića, koji je krenuo ka golu Bešiktaša ali ga je oborio Mota i dobio žuti karton. Prilika za Drinčića.

21:35 (28. minut) - Tore pogodio stativuPrilično sreće imao je Partizan u 28. minutu. Gokhan Tore šutirao je snažno levicom, prevario je Lukača ali se isprečila stativa.

21:32 (25. minut) - Drinčić šutira, ali slaboKonačno šut ka golu Bešiktaša, Drinčić je šutirao sa 20-tak metara, ali slabo po zemlji.

21:27 (20. minut) - Sahan u novoj šansi za golNova prilika za goste, Sahan je sa 7-8 metara šutirao, ali je u poslednjem trenutku Stanković skrenuo loptu i izbacio u korner. Bez nove prilike za gol posle kornera.

21:25 (18. minut) - GOOL!!! Bešiktaš vodi golom KavlakaVeli Kavlak donosi prednost Bešiktašu. Veznjak Bešiktaša ostao je potpuno sam na oko 30 metara od gola, šutirao a lopta je sa dosta felša završila u mreži Partizana.

21:21 (14. minut) - Prvi žuti karton na meču dobija SahanSahan je zaradio prvi žuti karton na meču.

21:20 (13. minut) - Sjajna parada Lukača posle udarca ToreaTurski reprezentativac Gokhan Tore sjajno je šutirao sa oko 20 metara, iskosa sa desne strane, ali je Lukač napravio sjajnu paradu i izbacio loptu u korner. Posle toga nije bilo nove opasnosti.

21:18 (11. minut) - Opasan napad Bešiktaša, korner za gosteBešiktaš je dva puta pokušao da stigne do gola, prvo je Stanković iz svog peterca izbacio loptu u polje, zatim je i Volkov posle ponovnog napada intervenisao i izbacio loptu u korner. Posle toga nije bilo opasnosti po gol Lukača.

21:12 (5. minut) - Opasan napad ŠkuletićaLazović je odlično uposlio Škuletića koji se između dvojice igrača Bešiktaša izborio za priliku da šutira, ali je Šivok izblokirao šut i doneo Partizanu korner. Posle kornera nije bilo opasnosti po gol gostiju.

21:07 (1. minut) - Počela je utakmica na stadionu u HumskojPartizan će u prvom poluvremenu napadati ka severnoj tribini. Domaći tim je u beloj opremi, gosti u komplet crnoj.

20:59 - Navijači Bešiktaša divljali na ulicama BeogradaVatrene pristalice Bešiktaša pravile su dosta problema po Beogradu.

20:43 - Sever samo za gosteNa manju posetu na stadionu Partizana svakako će uticati i činjenica da je severna tribina određena samo za navijače turskog kluba.

20:32 - Južna tribina zbog kazne prepolovljenaZbog kazne koju je UEFA izrekla Partizanu, a zbog antisemitske parole na meču protiv Totenhema, južna tribina na stadionu Partizana neće biti puna. Jedan sektor, ispod semafora, je ispražnjen.

20:19 - Poznati sastavi timovaTreneri Marko Nikolić i Slaven Bilić odredili su timove za meč.PARTIZAN: Lukač - Volkov, Stanković, Ćirković, Stevanović - Drinčić, Branko Ilić, Živković, Pantić - Lazović, Škuletić.. Rezervni igrači: Kljajić, Petrović, Ninković, Grbić, Marković, S. Ilić, Fofana.BEŠIKTAŠ: Tolga Zengin, Šivok, Franko, Ramon Mota, Gokhan Tore, Veli Kavlak, Hačison, Oguzan Ozjakup, Nečip Ujsal, Demba Ba, Olkaj Šahan. Rezervni igrači: Čenk Gonen, Ismail Kojbaši, Ersan Gulum, Atinč Nukan, Kerim Kojunlu, Ugur Boral, Čenk Tosun.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track