LALATOVIĆ: Protiv Borca nemamo prava na grešku
Foto: Fonet

Očekuje pobedu bez primljenog gola

LALATOVIĆ: Protiv Borca nemamo prava na grešku

Fudbal -
Moramo maksimalno ozbiljno da pristupimo utakmici i pobedom bez primljenog gola uđemo u osminu finala Kupa Srbije, rekao je trener Crvene zvezde Nenad Lalatović pred duel sa čačanskim Borcem u Kupu Srbije

BEOGRAD - Trener Crvene zvezde Nenad Lalatović izjavio je da očekuje pobedu bez primljenog gola protiv Borca iz Čačka i plasman u osminu finala Kupa Srbije."Predstoji nam specifična utakmica na kojoj nemamo prava na grešku. Za mene je Borac iznenađenje u ovom delu sezone, sakupili su osam bodova, ekipa su koja zna da igra na rezultat, imaju dobrog trenera i nekoliko iskusnih fudbalera. Moramo maksimalno ozbiljno da pristupimo utakmici i pobedom bez primljenog gola uđemo u osminu finala Kupa Srbije", rekao je Lalatović.On je najavio da će šansu na utakmici protiv Čačana dobiti igrači sa manjom minutažom."Razmišljam da šansu dam fudbalerima koji nisu mnogo igrali u dosadašnjem delu sezone. Ipak, neće biti velikih promena, ali tri-četiri sigurno hoće", rekao je Lalatović.Trener Zvezde dodao je da mu se ne dopada što će njegov tim u samo pet dana dva puta igrati sa istim protivnikom, pošto bi za vikend trebalo da gostuje u Čačku."To je otežavajuća okolnost za nas, teško je pobediti isti tima dva puta za samo pet dana. Pored toga Borac ima kvalitetan tim", istakao je strateg Zvezde.Defanzivac crveno-belih Marko Petković rekao je da će ekipa dati sve od sebe da pobedom započne borbu za trofej u Kupu."Trudićemo se da igramo sve bolje i bolje, zadovoljan sam dosadašnjim učinkom i očekujem pobedu", rekao je Petković.Utakmica šesnaestine finala Kupa Srbije između fudbalera Crvene zvezde i Borca igra se u sredu od 19 časova na stadionu Marakana.

Parovi šesnaestine finala

Najbolji srpski klubovi započeće danas borbu za pehar Kupa Srbije. U slučaju nerešenog ishoda pristupiće se izvođenju penala.

Dve najuspešnije ekipe sastaće se u finalnom meču zakazanom za 20. maj 2015. godine. Branilac trofeja Vojvodina igra u Kosovskoj Mitrovici protiv Trepče i biće to pravi praznik fudbala.

Parovi šesnaestine finala: Proleter NS - Donji Srem, Dorćol - Radnički 1923, Trepča - Vojvodina, Semendrija 1924 - OFK Beograd, Jedinstvo putevi - Rad, Inđija - Javor Matis, Spartak - Radnik, Jagodina - BSK Borča, Moravac - Radnički N, Sloga PM - Novi Pazar, Bežanija - Partizan (Arena sport 1), Voždovac - Sloga K (svi počinju u 16.00), Sloboda - Sinđelić (18.30), Čukarički - Mladost L, Crvena zvezda - Borac (Arena sport 1), Napredak - Metalac (19.00).

D. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track