LAZAR MARKOVIĆ: Iznenađen sam što me je Liverpul želeo, nadam se da ćemo daleko dogurati

Promocija

LAZAR MARKOVIĆ: Iznenađen sam što me je Liverpul želeo, nadam se da ćemo daleko dogurati

Fudbal -
Nije mi bitno bilo gde ću igrati, preferiram levi bok, ali igraću gde bude potrebno. Gledao sam sve mečeve u prošloj sezoni, šteta je što nije osvojena titula, dodao je srpski fudbaler

Srpski fudbalski reprezentativac Lazar Marković prošao je lekarske preglede i dao prvu izjavu kao novi fudbaler Liverpula, a prva reakcija i igrača i trenera "crvenih" Brendona Rodžersa ukazuje na to da se na bivšeg napadača Partizana i Benfike ozbiljno računa.

"Veoma sam srećan što sam došao u ovako veliki klub, nadam se da ću ispuniti očekivanja navijača, stručnog štaba, saigrača i svih koji su povezani sa klubom. Video sam kakvi su igrači i navijači u pitanju, i ne mogu da dočekam da zaigram za Liverpul", rekao je premijerno za klupski sajt Marković.

On je posle Rikija Lamberta, Adama Lalane i Emrea Čana četvrto pojačanje Liverpula u letnjem prelaznom roku.

"Najveće iznenađenje za mene je bila činjenica da je Liverpul zainteresovan, Premijer liga je najjača na svetu i zato sam srećan zbog prelaska ovde. U Ligi šampiona sam već igrao sa Benfikom, fantastično je što je Liverpul tu i nadam se da ćemo daleko dogurati", rekao je Marković, dodavši da mu je trener Brendan Rodžers do sada rekao samo na kojoj ga poziciji vidi.

"Nije mi bitno bilo gde ću igrati, preferiram levi bok, ali igraću gde bude potrebno. Gledao sam sve mečeve u prošloj sezoni, šteta je što nije osvojena titula", dodao je Marković, koji je za kraj poslao poruku navijačima.

"Došao sam u Partizan i osvojio sam titulu, došao sam u Benfiku i osvojio titulu. Sada sam prešao u Liverpul i hoću da osvojimo titulu", poručio je brzonogi reprezentativac Srbije.

Trener Liverpula Brendon Rodžers zadovoljan je što je transfer srpskog fudbalera ostvaren, jer kako je rekao Lazar je dokaazao da može biti impresivan u evropskim takmičenjima.

"Uzbuđen sam što je došao i biće veliko pojačanje za naš tim u napadu. Bio je impresivan u Benfiki prošle sezone i dokazao je koliko dobro može da igra u evropskim takmičenjima, što je nam takođe važno. Lazar može da igra na više pozicija, volim kako napada i uvek želi da nešto promeni na terenu", rekao je Rodžers za klupski sajt.

Marković bi trebalo da čini brz napad "crvenih" zajedno sa Danijelom Staridžom i Rahimom Sterlingom, a Rodžers ozbiljno računa na njega.

"Mislim da će se odlično uklopiti u Liverpulov sistem igre. Sjajno je što smo ga doveli dok je mlad, jer ćemo moći da razvijamo njegov talenat i sigurno će još napredovati. Tip je igrača koji uvek želi da bude bolji i da napreduje, a upravo je to ono što tražimo od igrača", rekao je Rodžers.

http://www.youtube.com/watch?v=S0ta6gSV1hw

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track