LEDENI IZAZOV: Nejmar pozvao dželata da pomogne bolesnima!

Fudbaleri u velikoj humanitarnoj akciji

LEDENI IZAZOV: Nejmar pozvao dželata da pomogne bolesnima!

Fudbal -
Poznati se polivaju kofom hladne vode, pa biraju sledećeg, a sve da bi pomogli obolelima od ASL
1 / 8

Brazilski fudbaler Nejmar i Portugalac Kristijano Ronaldo priključili su se „Ledenom izazovu“, najnovijoj akciji poznatih u kojoj se međusobno polivaju kofom hladne vode, pa nakon toga nominuju sledeću osobu koja treba da učini isto!

Reč je o humanitarnoj akciji koja ima za cilj da pomogne obolelima od amiotrofne lateralne skleroze, a ovom „izazovu“ odazvale su se brojne poznate ličnosti.

Ronaldo je nakon polivanja nominovao poznate iz sveta muzike Bijonse, Dženifer Lopez i Lila Vejna, ali Nejmar je ipak bio malo duhovitiji. Brazilac je izazvao nikog drugog do Kamila Sunjigu, fudbalera koji mu je divljačkim udarcem u četvrtfinalu Svetskog prvenstva slomio pršljen, što ga je zamalo koštalo okončanja karijere.

Stiven Džerard
Stiven Džerard

Među prvim fudbalerima koji su osetili čari ledene vode bio je Brazilac Marselo, a upravo je on izazvao Nejmara, dok je Ronalda nominovao igrač Mančester junajteda Daren Flečer. Nejmar je sam sebi „presudio“ polivši se vodom, dok je Portugalac u svom stilu seo na stolicu obučen samo u donji veš i sačekao ledeni šok s leđa.

Marselo
Marselo

Čitavu akciju pokrenuo je osnivač društvene mreže Fejsbuk Mark Zakerberg, koji je izazvao Bila Gejtsa, nakon čega se ovome odazvao veliki broj poznatih ličnosti iz različitih sfera.

Kristijano Ronaldo
Kristijano Ronaldo

Krvnik... Zunjiga udara Nejmara
Krvnik... Zunjiga udara Nejmara

DijagnozaACO PETROVIĆ BOLUJE OD ASLPoznati košarkaški stručnjak Aco Petrović boluje upravo od amiotrofične lateralne skleroze (ASL), poznatije kao Lu Gerigova bolest, zbog koje je i organizovana akcija „Ledeni izazov“. Petroviću je početkom 2013. godine dijagnostikovana ova teška bolest, a kad je vest stigla u javnost, navijači Zvezde u nekoliko navrata pružali su mu podršku i razvijali transparent njemu u čast.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track