LEGLA PLATA FUDBALERIMA PARTIZANA: Dobili ste pare, sada pobedite Nefči!
Foto: Saša Pavlić

Crno-beli raspoloženi pred meč s Azerbejdžancima

LEGLA PLATA FUDBALERIMA PARTIZANA: Dobili ste pare, sada pobedite Nefči!

Fudbal -
Uprava kluba iz Humske ispunila obećanje i obezbedila jednu platu uoči današnjeg susreta kvalifikacija za LE protiv ekipe iz Azerbejdžana

Fudbaleri Partizana imaju motiv više da večeras, u okviru 1. meča plej-ofa za plasman u Ligu Evrope, savladaju Nefči jer su u toku jučerašnjeg dana dobili obećanu platu, zbog koje su prošle nedelje odbili da treniraju.Rival srpskog vicešampiona dolazi iz Azerbejdžana, gde novac odavno nije nikakav problem, dok u Srbiji vest da su fudbaleri dobili zaradu, i to nakon višemesečnog kašnjenja, predstavlja prvorazrednu senzaciju. Iz tog ugla gledano, gosti bi trebalo da budu favoriti, ali daleko od toga da su crno-beli večeras autsajderi, mada im ni uloga favorita nije baš najprirodnija.- Podatak o novcu ne bi trebalo da bude presudan uoči ove utakmice. Nekoliko puta smo dokazali da smo, što su okolnosti po nas teže, jači i ujedinjeniji. Zbog svega toga smatram se privilegovanim što sam trener ove grupe ljudi. Pred nama je novi izazov, i plasman u Ligu Evrope bio bi svojevrstan poduhvat - kaže trener Partizana Marko Nikolić.Neka igrajuDvomeč protiv Azera u dobroj meri će odrediti dalji tok funkcionisanja kluba, jer bi crno-beli u slučaju eventualnog neuspeha ostali bez dodatnih 1,3 miliona evra. Ipak, trener Nikolić tvrdi da ne postoji pritisak na igrače.- Tokom svih ovih meseci koliko sam u klubu bilo je dovoljno pritiska na ove igrače. Oni bi sada trebalo samo da rade svoj posao, da igraju fudbal za sebe i za Partizan. Što se mene tiče, bio bih zadovoljan svakom pobedom bez primljenog pogotka, koja bi nam ostavila mogućnost da u revanšu obezbedimo prolaz.Slične ekipeTrener jedinog srpskog predstavnika u Evropi naglašava da Nefči po kvalitetu podseća na bugarski Ludogorec, ali da je stil igre drugačiji.- Po fizionomiji tima, dve ekipe su veoma slične, pa čak i po kvalitetu. Ipak, mi smo u dobroj seriji, podižemo formu, i verujem da možemo da ispunimo cilj i plasiramo se u Ligu Evrope - kaže Nikolić.

PotpisaoĆIRKOVIĆ: NISAM ROD S MILIVOJEMU Partizan je juče stiglo pojačanje, dosadašnji defanzivac Rada Lazar Ćirković (21), koji je s crno-belima potpisao četvorogodišnji ugovor.- Teško je očekivati da ćemo u sastavu u kojem dočekujemo Nefči nastupati i tokom sezone, ali to je normalna stvar u Srbiji i s tim treba da se pomirimo - kaže Nikolić, dok Ćirković dodaje:- Nisam rod s Milivojem, ali nadam se da ću ponoviti njegov uspeh. Preda mnom je period dokazivanja i verujem da ću uspeti da opravdam očekivanja.

On je pronašao novacRUŽIĆ: PARTIZAN IZNAD SVIHČlan Upravnog odbora Partizana Branko Ružić preuzeo je na sebe obavezu da obezbedi oko 400.000 evra za isplate zaostalih zarada igračima, članovima stručnog štaba i svim ostalim zaposlenima u klubu. Taj novac je juče uplaćen, ali bivši potpredsednik kluba iz Humske nije želeo da govori o tome.- Partizan je iznad svih i svega, i ništa ne bih želeo da komentarišem - kaže Ružić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track