LUDILO U TORINU: Tri penala i tri crvena kartona u pobedi Juventusa nad Romom
Foto: Reuters

Sudija u centru pažnje

LUDILO U TORINU: Tri penala i tri crvena kartona u pobedi Juventusa nad Romom

Fudbal -
Fudbaleri Juventiusa savladali su Rome sa 3:2 (2:2) u velikom derbiju 6. kola italijanske Serije A

TORINO – Fudbaleri Juventiusa savladali su Rome sa 3:2 (2:2) u velikom derbiju 6. kola italijanske Serije A. U duelu dve vodeće ekipe italijanskog prvenstva četiri gola pala su već u prvom poluvremenu, dok je odlučujući pogodak postignut u 86. minutu. Oba tima su utakmicu zavšila sa igračem manje, pošto su u poslednjim minutima isključeni Morata i Manolas. U prvom poluvremenu je isključen i trener Vučice Rudi Garsija. Ludnica u Torinu počela je u 27. minutu, kada je posle slobodnog udarca Pirla, glavni sudija Đanluka Roki prvo dosudio slobodan udarac, da bi onda promenio odluku i svirao jedanaesterac, jer je lopta pogodila Maikona u ruku. Rimljani su žestoko protestvovali, a trener Rudi Garsija na kraju zaradio isključenje, ali je sve bilo uzalud. Karlos Tevez je bio siguran sa bele tačke, pa je Stara dama povela sa 1:0.

Samo pet minuta kasnije dosuđen je penal za Romu i to posle starta Lihtštajnera nad Frančeskom Totijem. Kapiten Vučice je preuzeo odgovornost i rutinski realizovao penal za 1:1.

Gosti su u 44. minutu uspeli da preokrenu rezultat pogotkom Iturbea, ali je poslednjim trenucima prvog poluvremena dosuđen još jedan penal za Juve.

Bila je to ponovo krajnje diskutabilna odluka, pošto je pitanje da li je prekršaj napravljen u kaznenom prostoru. Međutim, Tevez je još jednom bio neumoljiv za 2:2.

Odlučujući gol postignut je 88. minutu, kada je Bonući fantastičnim volej udarcem zatresao mrežu Rome za konačnih 3:2.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track