Marko Nikolić: Meč sa Bešiktašom odrediće sudbinu Partizana
Foto: Beta Ap

Liga Evrope: Trener Partizana svestan snage Turaka

Marko Nikolić: Meč sa Bešiktašom odrediće sudbinu Partizana

Fudbal -
Želim da rasteretim ekipu jer smo plasmanom u grupnu fazu ostvarili cilj. Igraćemo preko granice svojih mogućnosti, rekao je trener crno-belih

Fudbaleri Partizana dočekuju večeras (21.05) ekipu Bešiktaša u okviru trećeg kola grupe C Lige Evrope. Pred susret s turskim timom koji predvodi Hrvat Slaven Bilić, trener crno-belih Marko Nikolić istakao je da će njegovi igrači sve učiniti da upišu prvu pobedu u grupi.- Posle Totenhema, dolazi nam još jedan odličan tim. Imaju kvalitet da igraju Ligu šampiona, što su pokazali protiv Arsenala u kvalifikacijama, ali i turskom prvenstvu, gde se nalaze na prvom mestu. Ipak, imamo jasan cilj i ne predajemo se protiv bilo koga. Daćemo sve od sebe, čak ćemo ići preko granice svojih mogućnosti - rekao je Nikolić.

Marko Nikolić
Marko Nikolić

On je dodao da ne želi da vrši pritisak na igrače i da je Partizan primarni cilj ostvario već samim plasmanom u grupnu fazu takmičenja.- Težimo tome da odigramo još jedan dobar meč, želimo da serija potraje što je duže moguće i borićemo se za pobedu do poslednjeg sekunda utakmice. Na sredini smo takmičenja u grupi, dolazi nam u goste najteži mogući protivnik i ovaj meč određuje dalje ambicije. Želim da rasteretim ekipu jer smo plasmanom u grupnu fazu ostvarili cilj. Ovo su utakmice za uživanje - zaključio je trener fudbalera iz Humske.Andrija Živković uoči večerašnjeg duela istakao je da Bešiktaš ima kvalitetan tim, ali da se nada pobedi, uz što veće prisustvo najvernijih navijača:- Pripremali smo se tokom ovih nedelja i izaći ćemo na teren da dobijemo tu utakmicu. Znamo da imaju dobre igrače i dobar tim, mi ne potcenjujemo nikoga, ali daćemo sve od sebe da pobedimo. Ostalo je još 10.000 karata, pa pozivam „grobare“ da dođu u što većem broju, a mi ćemo se boriti za Partizan.

Stižu i AlbanciHILJADU TURAKA ŽELI INCIDENTENa današnjoj utakmici biće prisutan određen broj albanskih navijača iz Prizrena, koji će doći da bodre turski klub. Prethodno je najavljeno da oko 1.000 navijača Bešiktaša namerava na stadionu Partizana da razvije zastavu velike Albanije. Grupa Čarši Bešiktaš omražena je kod srpskih klubova. Pre šest godina na meču ULEB kupa navijači Bešiktaša provocirali su igrače Zvezde zastavama tzv. Kosova i skandiranjem „Kosovo je Albanija“, a slično je bilo i u sezoni 2012/2013, kad je Partizan igrao s Turcima u Evroligi.

ČinjeniceZANIMLJIVOSTI IZ OBA TABORA- turski klubovi su od raspada SFRJ igrali tri puta u Srbiji i nikad nisu poraženi- Partizan je 14 utakmica bez pobede u Evropi, poslednji put su slavili u sezoni 2010/2011. protiv Šahtjora- Bešiktaš je bez poraza u poslednjih pet evropskih utakmica- Crno-beli su pet puta igrali Ligu Evrope, ali od 2004/2005. nisu uspeli da prođu grupnu fazu- Bešiktaš je šest puta igrao grupnu fazu LE, ali je dalje prošao samo dva puta- Saša Ilić i Nikola Drinčić igrali su u Turskoj, u Galatasaraju i Gazijantepu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track