MARKO NIKOLIĆ: Partizan ide na pobedu u Bakuu
Foto: Partizan.rs

Crno-beli sa optimizmom putuju u Azerbejdžan

MARKO NIKOLIĆ: Partizan ide na pobedu u Bakuu

Fudbal -
Dva rezultata nas vode dalje, nerešeno i pobeda a mi idemo na pobedu. Od decembra do danas izgubili smo samo jednu utakmicu i ja duboko verujem da nećemo izgubiti u Bakuu, rekao je trener crno-belih

BEOGRAD - Trener Partizana Marko Nikolić rekao je danas da je cilj u revanš utakmici baraža za Ligu Evropa protiv azerbejdžansog Nefčija jasan, a to je plasman u grupnu fazu i ocenio da sve zavisi od njegovih fudbalera.

"Cilj se zna! To je grupna faza Lige Evropa, igraćemo protiv kvalitetne ekipe koja ume da bude jako neprijatna i voli da koristi sve šanse iz zone šuta... Mi želimo da se bavimo samo sobom. Kakvi mi budemo takav će biti sutrašnji dan", rekao je Nikolić novinarima na stadionu Partizana.

Revanš utakmica baraža za Ligu Evropa između Partizana i Nefčija igra se u četvrtak od 18 časova u Bakuu. U prvom meču prošlog četvrtka u Beogradu Partizan je pobedio sa 3:2. Neizvestan je nastup levog beka Vadimira Volokova za koga je Nikolić rekao da je trenirao, ali da se nije dovoljno oporavio od povrede primicača.

Nikolić će moći da računa na Danka Lazovića, Nikolu Drinčića, Andriju Živkovića i Danila Pantića, koji su imali manjih ili većih problema sa povredama. Takođe, nijedan igrač nije suspendovan pa će svi konkurisati za prvi tim.

"Nefči ima svoje slabosti o kojima ne bih da pričam pošto se ove konferencije prate, ali ono što me raduje je odlična atmosfera i uspon forme. Dva rezultata nas vode dalje, nerešeno i pobeda a mi idemo na pobedu. Od decembra do danas izgubili smo samo jednu utakmicu i ja duboko verujem da nećemo izgubiti u Bakuu", rekao je Nikolić.

On je na novinarsko pitanje rekao da ne očekuje bitno drugačiju utrakmicu od one u Beogradu. Upitan da li će igrati na rezultat i kao protiv Ludogoreca, u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, svesno prepustiti protivniku sredinu terena, Nikolić je rekao da njegova ekip ništa neće prepustiti Nefčiju.

"Protivniku neće biti ništa prepušteno, a priča o defanzivnom i ofanzivnom pristupu modernom fudbalu je toliko deplasirana da o njoj ne može da se priča. Mi možemo da igramo taktički disciplinovano kao u Bugarskoj, a možemo da igramo kao protiv Nefčija u Beogradu. Znamo njihove nedostatke", rekao je Nikolić.

Posle prve utakmice s Nefčijem mladi igrač Partizana Nikola Ninković napravio je skandal kada je rekao da je deo navijača "dresiran" i da dolazi na stadion da "laje". On posle nije hteo da povuče tu izjavu a nije ga bilo u sastavu za prvenstvenu utakmicu s Donjim Sremom u nedelju.

"Ninković će uputiti izvinjenje navijačima, mora to da uradi. Takve stvari su nedopustive i tu bih završio priču. Biće u sastavu za Nefči", rekao je Nikolić.

Partizan je protiv Ludogoreca i Nefčija gubio sa po 2:0, a Nikolić je takav način počinjanja utakmice na domaćem terenu opisao kao "drhtanje" i rekao da ne očekuje da se slično ponovi u Bakuu.

"To se događa kod nas, a sad igramo u gostima. Postojala je ta nervoza da mora da se sve reši u prvih 10-15 minuta, a to uopšte ne mora da bude tako. Utakmice se igraju 90 minuta, nekad se stvari rešavaju u finišu, kad je i slađe, ali svakako smo spremni da odigramo ozbiljnu utakmicu. Mislim da nas je prošla ta nervoza", rekao je Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track