MARTA IH IZBACILA IZ LIGE ŠAMPIONA, SADA JE BEZ POSLA: Legija traži sekretaricu

Očekivano

MARTA IH IZBACILA IZ LIGE ŠAMPIONA, SADA JE BEZ POSLA: Legija traži sekretaricu

Fudbal -
Vlasnik Legije Dariuš Mioduski rekao je da će upravni odbor kluba na sednici u petak izglasati otkaz Marti Ostrovskoj, koja je prošle godine postala prva žena na čelu administracije nekog poljskog prvoligaša

Marta Ostrovska, koja je zbog ispadanja iz Lige šampiona bila izložena i pretnjama navijača, od petka neće biti zaposlena u fudbalskom klubu Legija.

Vlasnik Legije Dariuš Mioduski rekao je da će upravni odbor kluba na sednici u petak izglasati otkaz Marti Ostrovskoj, koja je prošle godine postala prva žena na čelu administracije nekog poljskog prvoligaša."Bord tek treba da se sastane, ali svi već znamo da će klub imati novog tehničkog sekretara", izjavio je Mioduski.

Propustom Ostrovske desilo se da Bartoš Berežinski zaigra u revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Seltika, a da prethodno nije izdržao suspenziju zbog isključenja u meču Lige Evrope prošle sezone.

Iako je na terenu proveo samo četiri minuta, a Legija u tom trenutku imala ukupno vođstvo od 6:1, UEFA je eliminisala Legiju odlukom da utakmicu registruje službenim rezultatom 3:0 u korist Seltika.

To je u ukupnom bilansu bilo dovoljno za izjednačenje na 4:4 i Škoti su otišli u plej-of rundu na osnovu više golova datih u gostima (4:1, 0:3).

Čelnici Legije pokušali su na sve načine da obore odluku UEFA, išli su do Suda za arbitražu u sportu u Lozani, ali nije vredelo.

Seltik se u sredu primakao plasmanu u Ligu šampiona, odigravši u gostima 1:1 sa Mariborom, dok je Legija u četvrtak, takođe kao gost, savladala kazahstanski Aktobe (1:0) i na pragu je učešća u grupnoj fazi Lige Evrope.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track