Mateo Kovačić: Dejan Stanković mi je uzor

Reprezentativac Hrvatske nahvalio srpske fudbalere u Interu

Mateo Kovačić: Dejan Stanković mi je uzor

Fudbal -
Na Dekija se ugledam, on mi je model na terenu i van njega, a Vidić i Kuzmanović su pravi prijatelji, poručio mladi vezni igrač

Srbi su moji pravi prijatelji, otkrio je navijačima Intera fudbaler ovog tima i reprezentativac Hrvatske Mateo Kovačić.Odgovarajući na pitanja fanova nero-azura preko Tvitera, talentovani Hrvat otkrio je da je oduševljen što sarađuje s Nemanjom Vidićem i Zdravkom Kuzmanovićem, dok za Dejana Stankovića tvrdi da je njegov fudbalski uzor.Dejan Stanković igrao je za Inter devet godina, a protekle dve sezone redovno je Italijanima hvalio Matea Kovačića.- Od svih bivših igrača Intera najviše cenim Dejana Stankovića. On mi je rol model, uzor kako na terenu, tako i van njega - jasno je poručio Kovačić.Ovog leta na stadion Đuzepe Meaca stigao je jedan od najboljih defanzivaca na svetu, bivši kapiten Mančester junajteda i srpski reprezentativac Nemanja Vidić.

Hoće kao on... Stanković
Hoće kao on... Stanković

- Nemanja Vidić je neverovatan igrač sa mnogo iskustva. Bio nam je veoma potreban neko kao što je on.Partner u veznom redu mladom Hrvatu je Zdravko Kuzmanović, potencijalni srpski fudbalski reprezentativac.- Kuzmanović je moj najbolji prijatelj u Interu, kao i golman Handanović. Najviše se družim sa igračima koji govore moj jezik. Kuz mi je bio od velike pomoći otkako sam stigao u Inter. Odličan je igrač i pre svega sjajan momak - poručio je Kovačić.Talentovani hrvatski fudbaler otkrio je Italijanima da mu je bivši trener Crvene zvezde Robert Prosinečki omiljeni hrvatski fudbaler, a Zinedin Zidan pravi igrački idol.

Ružna prošlostSLAVIO UZ „ČAVOGLAVE“Ne treba zaboraviti da je mladi Mateo Kovačić posle utakmice između Hrvatske i Srbije (2:0) u kvalifikacijama za odlazak na SP u Brazil trijumf svog tima proslavio uz ustaške pesme Marka Perkovića Tompsona. Hrvatski portali objavili su da su tada u jednom zagrebačkom lokalu antisrpstvo i nacizam veličali, pored Kovačića, još i Domagoj Vida, Vedran Ćorluka i Luka Modrić. Više puta naručivali su pesmu „Čavoglave“, koja govori o ratovima devedesetih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track