MEDIJI TVRDE: Lionel Mesi donirao milion dolara izraelskoj vojsci?!
Foto: Reuters

Argentinac upleten u sukob u Gazi

MEDIJI TVRDE: Lionel Mesi donirao milion dolara izraelskoj vojsci?!

Fudbal -
Kao otac i Unicefov ambasador dobre volje, ja sam veoma ožalošćen slikama koje dolaze iz sukoba između Izraela i Palestine, tamo gde je nasilje već odavno uzelo tako mnogo mladih života i povredilo mnogobrojnu decu, napisao je Argentinac

Francuski portal "Kompetitor" objavio je informaciju da je Lionel Mesi donirao milion dolara izraelskoj vojsci!

Pozivajući se na izvore bliske Fudbalskom klubu Barselona, list je precizirao da je Argentinac to učinio nakon Svetskog prvenstva u Brazilu.

Mesi se nije javno oglašavao povodom ovih navoda, dok su njegovi advokati najavili tužbu protiv francuskog medija.

Međutim, Argentinac je u četvrtak na svojoj službenoj Fejsbuk stranici objavio tekst o tome kako je zabrinut zbog sukoba u Gazi, uz sliku ranjenog palestinskog dečaka.

"Kao otac i Unicefov ambasador dobre volje, ja sam veoma ožalošćen slikama koje dolaze iz sukoba između Izraela i Palestine, tamo gde je nasilje već odavno uzelo tako mnogo mladih života i povredilo mnogobrojnu decu. Deca nisu kreirala ovaj sukob, ali oni plaćaju najveću cenu. Ovaj ciklus besmislenog nasilja mora da prestane. Moramo da razmišljamo o posledicama vojnih sukoba i deca moraju da budu zaštićena."

Iz, za sada nerazjašnjenih razloga, taj post je vrlo brzo nestao sa Fejsbuka. Da li zbog oprečnih komentara koji je izazvao ili nečeg drugog, za sada je tajna.

Za razliku od Mesija, Kristijano Ronaldo se odavno deklarisao kao borac za prava Palestinaca. Tako je Portugalac iz Reala donirao zlatnu loptu za decu iz Palestine, a poznat je i slučaj kada je odbio da primi na poklon izraelski dres.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track